fredag 6 juli 2018

Ftx aggregat test

Tillverkarna anger ofta temperaturverkningsgra men i vårt test har också energibesparingen beräknats. REC Temovex 250S-EC-RS är ett kompakt enhetsaggregat för effektiv ventilation med högeffektiv värmeåtervinning. Det beror på att den normala energiförbrukningen är högre än för ett mindre hus i södra Sverige. Ett bra ventilationsaggregat för vind är ett måste i alla hus. Vi erbjuder aggregat från bland annat FTX som håller hög kvalitet.


Investera i aggregat idag!

Från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning, FTX , är standard när man bygger lågenergihus. Här kan man bland annat se att elförbrukningen varierar hos olika aggregat vilket ju påverkar driftkostnaderna. Det är lite andra aggregat från resp.


När man jämför elförbrukning på sidorna så landar åtminstone Enervent LTR-och Heru 100S EC nära varandra vid liknande tryck - kanske . Nu finns en energimärkning som gör att konsumenter kan jämföra olika ventilationsaggregat med varandra för att se vilka alternativ som är mest effektiva och bullrar minst. Här är länkar till Energi myndighetens tester och där finns bland annat test av FTX aggregat för olika husstorlekar. Själv har jag en Östberg Heru 1och har haft igång den i snart en månad och är riktigt nöjd.


Nästa projekt blir att koppla på Frikyla och det styr FTX aggregatet.

Kyleffekten blir inte så stor men . Utan värmeväxlaren skulle en stor . På Alig har vi lång erfarenhet av sådana projekt och i många fall har valet blivit ett ventilationsaggregat av modell REC Temovex. Hos Byggvesta har man haft ambitionen att hitta FTX med riktigt hög temperaturverkningsgrad. Efter installationer från en större tillverkare kom man i kontakt med Voltair System som lovade upp mot procent temperaturverkningsgrad med plattvärmeväxlare. Denna nivå bekräftades också efter test hos SP . Husens konstruktion tvingade till rivning av yttertaken för att kunna dra ventilationskanaler på vindarna till gemensamma frånluftsaggregat. Hos EXHAUSTO hittar du energieffektiva FTX ventilationsaggregat med olika typer av värmeväxlare för värmeåtervinning, fläktar och smarta automatiklösningar för såväl bostadsventilation, kontor och skolor.


FTX ventilation är idag den vanligaste typen av ventilation. I ett FTX system säkerställer systemet att luftflödet in och ut ur huset hela tiden är lika stort. FTX aggregatet tar in luft utifrån och värmer upp den och filtrerar luften. I ett FTX system kopplar man samman den centrala enheten med rörsystem som . Här finner ni Systemairs nya Ftx aggregat.


FTX - aggregat från Soliduct Vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения