torsdag 14 juni 2018

Brandvägg kamin

Om ni vill minska på avståndet till brännbar byggnadsdel från vad som anges i monteringsanvisningen på din kamin så är brandvägg nödvändigt. Hej, jag undrar om det finns någon som har murat upp en brandvägg av lättbetong, finns det något specielt att tänka på. Har spånskivor i väggarna. Installera kamin , avstånd till vägg?


Bygga TUNN brandvägg Beiträge 7. Sätta in kamin - Hur brandsäkrar man kaminens placering?

Brandsäkert bakom kamin ! Det får inte bli varmare än grader på brännbara material. Typgodkända eldstäder är testade så att detta krav uppfylls. En annan regel om avstånd är att kaminen ska stå en halv meter från brännbart. Allt du behöver till kaminer och eldstäder: skorstenar, rökrör, plåtar, korgar m. Använd gärna vår mall för kontrollplan! Vissa kaminer kan placeras nära väggen, andra kräver en brandvägg för att kunna stå nära en vägg.


Att köpa en ny kamin eller spis kräver lite mer planering än andra inköp. Innan du bestämmer typ av eldsta bör du överväga följande: skaffar du en kamin för uppvärmning eller är det mest för syns skull?

Vilken typ av skrotsten har du? Hur mycket belastning tål ditt . Sveriges mest sålda smalspis är uppdaterad! Tidlös design med glasad eldstadslucka och nätta yttermått gör Viking till en attraktion både i nya och äldre kök. Den moderna eldstaden, där bränslet förbränns genom tillförsel av sekundärluft via . Alla våra kaminer är tillverkade för att ge maximalt utbyte under mycket lång tid.


Modern förbränningsteknik ger hög verkningsgrad och bra värme- ekonomi. Hög kvalitet i material och tillverkningsmetoder ger lång, trygg och störningsfri drift. Men även den bästa kamin kräver regel bunden skötsel och behandling med både . Vi har allt inom braskaminer, bastu och basturum, spisar och kaminer , skorstenar lätta och tunga, montering och renovering.


Om kaminen är placerad mot en murstock eller uppförd brandvägg så kan avståndet bakåt minskas till mm. Transportskador på produkten kan förekomma även om detta inte syns på emballaget. Därför är det viktigt att du inspekterar din kamin ordentligt och anmäler eventuell skada inom en vecka till . Contura har också en förbränning som är både miljövänlig och effektiv för bästa värmeutbyte. Läs igenom installationsanvisningen noga innan installationen påbörjas. Hur du eldar på bästa sätt kan du läsa om i bruks anvis ningen för eldning.


Om Attityd 2skall anslutas bakåt in i befintlig murstock följs anvisning på sid 5. Plocka ur alla lösa detaljer ur insatsen och lägg försiktigt.

När du frimurar Attityd 2framför en brännbar vägg så måste du mura upp en brandvägg. En högteknologisk kamin med inbyggt handtag. De flesta återförsäljare har färdiga brandväggselement.


Möjlighet till vridsockel som gör att man kan vrida kaminen upp till 3grader och anpassa placeringen av elden till var man befinner sig i rummet. På det sättet uppnår man en enklare betjäning med en prefekt insyn till lågorna. Den runda formen ger en lugn og harmonisk kamin , som er en naturlig förlängning av skorstenens förlopp. För att understryka detta är framsidan helt plan, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения