torsdag 7 juni 2018

Billig pelletskamin säljes

Inomhusväxter är inte bara dekorativa, de ger oss även bättre och renare luft. Fukten gör även att den statiska elektriciteten minskar, så därför är det bra att ha växter på skrivbordet bredvid datorn. Den klarar inomhusmiljön bättre, men vill precis som spjutbräken duschas och vattnas regelbundet. Välmående växter som hålls rena från damm förbättrar inomhusmiljön bäst.


Växter kan förbättra din inomhusmiljö genom att rensa bort byggkemikalier och andra föroreningar. Den förbluffande upptäckten gjorde NASA, den.

Växter tar upp gifter såväl genom blad och rötter som genom mikroorganismer i jorden. Samtidigt avger växterna syre som vi mår bra av. Men olika växtsorter har mycket olika . Fredskallan är bra på att ta hand om aceton. Ammoniak används i fotolabb, i frisörsalongen, i skrivare och i olika rengöringsmedel.


Denna väldoftande, mytomspunna växt har en sövande inverkan, och kan motverka stress och ångest. Aloe vera- plantan fullkomligen dyrkar solsken och kan överleva i torr inomhusmiljö. Pillan Jonsson och Lisa Lundin på Blomsterlandet i Eskilstuna tipsar om bra växter som inte bara är lättskötta och pryder sin plats utan också fångar upp.

Blomsterlandet har just nu luftrenare växter som tema i butiken, det vill säga att de lägger extra fokus på växter som bidrar till en härlig och gynnsam inomhusmiljö. Att alla gröna växter berikar ditt hem med syrgas, tar upp koldioxid och ser till att vi får en bra luftfuktighet vet du kanske redan. Växter ökar vårt välbefinnande och har positiva effekter inomhus. De tillför syre, balanserar luftfuktigheten och slukar gifter och farliga ämnen i inomhusluften.


Men det finns även personer med allergi eller annan överkänslighet som reagerar mot växter. Det är viktigt att göra bra växtval. Detta betyder att välja . Skapa en sund inomhusmiljö med hälsoväxter. I alla tider har växter gett oss mat, skydd och även fungerat som medicin, och så är det även idag. Att krukväxter också är ljuddämpande och även reducerar stress bidrar också till att vi mår bra av att ha gott om dem i vår närhet.


I veckopress påstås ofta att växter är bra Iuftrenare. De mätningar som det då hänvisas till var utförda i icke ventilerade utrymmen och i redo- visningen anges inte storleken på växterna. Denna artikel visar att växter inte är några bra Iuftrenare och slutsatsen är underbyggd av ett fyraårigt forskningsprojekt . Krukväxter ger sundare inomhusmiljö. Både blommande och gröna krukväxter tillför luften det syre som vi så väl behöver samtidigt som de gör inomhusmiljön mjukare och mer estetiskt tilltalande.


Alla växter tillför luften syre genom fotosyntesen, så det är bara att välja den krukväxt man själv tycker bäst om. Så effektivt har detta visat sig att amerikanska rymdstyrelsen NASA har pågående forskning i syfte att skapa bra inomhusmiljöer med hjälp av växter , till exempel på rymdstationer.

Forskning bland annat på sjukhus och i skolor har . När vi pratar om växter som renar luften menar vi plantor som tar bort farliga ämnen. Rhapis exelsa), rosenkalla (Anthurium Andraeanum-Gruppen), krysantemum, påfågelsblad (Calathea makoyana), Dendrobium sp. Det handlar då framför allt om gifter som finns i färgen på väggarna, i heltäckningsmattor och produkter tillverkade av plast.


Det finns många växter som är bra på att ta bort de farliga ämnena bensen och formaldehyd. Var snäll mot dina blommor. Vattna krukväxterna lagom mycket. Får blommorna inomhus för mycket vatten bildas mögel i jorden.


Många växter har också luftrenande egenskaper, tex ampellilja och . Om du till exempel vet att du. Du bör också ha i åtanke att även en växt som räknas som svårskött av de flesta kan vara lättskött för just dig om ditt hem erbjuder bra förhållanden för den. Topplistan: växter som ger fuktigare inomhusluft. Visste du att cirka procent av det vatten du ger dina växter avdunstar och höjer luftfuktigheten?


Men glöm inte att duscha växterna ofta – det är friska och välmående växter som hålls fria från damm som ger den bästa inomhusmiljön. Det kan också konstateras att det finns vissa negativa hälsoeffekter med krukväxter, men att det är övervägande positivt att omge sig med växter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения