måndag 18 februari 2019

Värmeväxlare ventilation

Olika typer av värmeväxlare. En värmeväxlare med hög verkningsgrad gör att energikostnaderna hålls på en betydligt lägre nivå än de annars skulle varit på. Värmeåtervinning betyder helt enkelt att den uppvärmda . Med ventilationsvärmeväxlare kan du vädra, men behålla värmen i huset. Sveriges största utbud av FTX aggregat för ventilation.


Köp rätt FTX aggregat på Luftbutiken.

Jämför priser och läs recensioner på Övrig VVS. Välkommen till PriceRunner! Med smarta FTX-aggregat återvinns upp till över av den värme som annars bara försvinner ut med ventilationsluften smatidigt som huset får en perfekt ventilation.


Så här fungerar det: Innan den varma förbrukade inomhusluften blåses ut från huset passerar den en metallrotor ( värmeväxlare ) som är konstruerad så att . Framförallt för att du ska må bra i bostaden, men bra ventilation är också en effektiv basförsäkring mot fukt- och mögelrelaterade problem i ditt hus. God hälsa är självklart ovärderlig, och just därför bör bra ventilation vara en av grundstenarna i . Ekonomin är den andra anledningen att träffa någon som kan luft. Isolering är förstås bra om du vill slippa elda för kråkorna, men överskottsvärme kan dessutom återvinnas i en värmeväxlare , i stället för att bara slösas bort. När du ändå ska åtgärda ventilationen så är det smart att överväga .

Dålig ventilation är ett problem idag. Täta, felbyggda hus gör att vi ofta måste vädra för att få in frisk luft. Luften som då kommer in är inte bara frisk utan även kall och måste värmas upp, vilket kostar onödiga tusenlappar.


Lösningen är ventilationsaggregat från . Letar du efter ventilation med värmeväxlare ? Ventilationsaggregat med roterande värmeväxlare är den bästa lösningen för ventilationens värmeåtervinning. Luftbehandlingsaggregat med roterande värmeväxlare för enfamiljsbostäder och lägenheter. Regelbunden vädring skyddar hälsan och byggnaden. Detta är särskilt viktigt när det gäller värmeisolerade hus med väl isolerade fönster och dörrar. Men: Vid öppet fönster går värme och dyr uppvärmningsenergi förlorad.


Därvid värmer den förbrukade . Denna typ av växlare är oftast tillverkade i aluminium men även plast förekommer som material till små värmeväxlare. I värmeväxlaren passerar frånluft och tilluft på var sin sida om ett antal plattor eller lameller. Varannan kanal är frånluft och varannan är tilluft. Att ha en bra ventilation inomhus är viktigt för att vi ska må bra.


Den varma frånluften värmer . FTX-system är ett system där man använder värmen i frånluften för att värma den inkommande tilluften. Dock så kräver systemet fläktar vilket gör den mindre effektiv än ett frånluftssystem utan värmeåtervinning. Beräknar hur stor verkningsgraden på en värmeväxlare är.

Keramisk värmeväxlare är den innovation som möjliggör den värmeåtervinnande funktionen i de kompakta ventilationsenheterna i decentraliserad ventilation från Energy Building. Detta likställes vid ventilation av krypgrunden med enbart fläkt, fast med värmeåtervinning. Vinsten blir jämnare temperatur men negativt är att fuktproblemet enligt krav för ett säkert klimat inte påverkas till över hela året sett . FTX har bättre luftkvalitet tack vare balanserad luftväxling med nästan inget undertryck i huset, vilket gör att inget läckage mellan tillförd och förbrukad luft påverkar inomhusmiljö negativt.


All tilluft filtreras via Ffilter och med ett FTX system har du därmed kontroll på ingående och utgående luft. Hölje med inåtvikt kant på tak- och bottenplåt. Värmeväxlare för Industriändamål s. Skärmplåt för samlingsrör.


Enklare hölje utan skärmplåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения