onsdag 6 februari 2019

Mögel undersökning

Hur mår dina medarbetare? Det har visat sig att problem med inomhusluft ofta beror på fukt och dålig ventilation, men det kan även finnas andra orsaker, som felaktigt byggnadsmaterial. Det bästa sättet att slippa fuktskador och mögel i huset är att förebygga att det händer. Mögeltest som ger svar inom några minuter om det finns mögel i hus, likt vid fuktskada.


Det krävs rätt kompetens för att bedöma inomhusmiljö.

Flera specialiserade konsultföretag med sådan kompetens finns i Sverige. Vi är specialister på både fuktutredningar, mögelsanering och även att förebygga mögelproblem. Kontakta oss om du vill ha hjälp med sanering av mögel. Hälsoskydd är åtgärder för att förebygga eller undanröja sådana olägenheter som fukt, mögel , lukter och luftföroreningar i inomhusmiljön.


Enligt en undersökning från Trygg Hansa där man intervjuat husägare säger sig procent ha upptäckt svartmögel i sitt hus. Det är rimligt att tro att . Fukt specialist och mögel experter.

Om du misstänker att du har mögel i lägenheten är det viktigt att åtgärda det direkt. Börja med att själv försöka få bort möglet. Om det inte går så är det viktigt att du kontaktar din hyresvärd för att få det åtgärdat.


Misstänker du mögel i din lägenhet är . Känner man det när man kommer hem eller att vänner nämner att det luktar konstigt i till exempel ett rum är det ofta ett tecken på en fuktskada. Glöm inte undersöka dolda utrymmen som t ex inne under diskbänken. Missfärgat innertak – fukten kommer antingen utifrån via regn, eller via fuktig, . Från undersökning , provtagning och analys till sanering och återställande.


Mögelsvamp kan avge frånlukt och bildar vanligtvis stora mängder sporer. Sporerna kan orsaka allergier och allergiska reaktioner hos de som visas i miljö med högt innehåll av mögelsporer. Rötsvamp (brunröta, vitröta och soft rot). Förutsättningen för tillväxt av rötsvamp är samma som för mögelsvamp. Det luktar fukt i källaren, men mögel har vi inte sett spår av.


SVAR: Jag tycker att ni ska göra en undersökning för att se om lukten kan härledas till mögel. Det finns både dyra och billiga tester för att upptäcka mögel , när man inte kan ta en odling direkt från en synlig källa. PRECIS så, men vid en närmare undersökning så visade det sig att det var två material i en vägg som inte tålde att ligga emot varandra, så detta producerade en mögellukt.

Men det var alltså inget mögel i huset. Så fort de bytte ut materialet så försvann lukten. Materialprover från byggnadsmaterial tas om man misstänker att en byggnad har påverkats av en fuktskada.


Analysen av det inlämnade provet visar om det finns en mikrobiell påväxt, dvs. Mögelanalysen är baserad på en undersökning som utförs i mikroskop. Bedömning av olägenhet för människors hälsa. Undersökning av byggnader med fuktproblem.


WHO har tagit fram publikationen Dampness and Mould. Den innehåller riktlinjer för inomhusmiljö samt information om hur fukt och mögel påverkar luftkvaliteten och vilka risker för hälsan det innebär. Du bör dock tänka på att vätskorna inte eliminerar gifter från mögelsporer. Eventuellt bör du därför överväga en kompletterande åtgär till exempel använda ett luftreningsaggregat. Vill du göra en mer grundlig undersökning och förvissa dig om vilken typ av svartmögel som finns i bostaden bör du anlita ett . Indikatorn avser självrapporterad förekomst av fukt och mögel i bostäder.


Den långa tidsperioden (år) mellan de nationella miljöhälsoenkäterna gör att förändringar endast kan följas med flera års mellanrum. Eftersom ingen teknisk undersökning bekräftat uppgifterna kan både över- och underrapportering förekomma. Hälsoundersökning VC, FHV, AMM.


Utredning av inomhusmiljöproblem. Byggnadsteknisk undersökning. Hälsoeffekter av fukt och mögel i inomhusmiljö. Att få sitt hus angripet av Äkta hussvamp kan få förödande konsekvenser.


Kostnader för sanering och återställande blir ofta mycket höga. För att inte tala om allt besvär under reparationstiden. Mögel och annan påväxt är ett växande problem i landet. Nomor utför inspektioner, besiktningar, . Problem med fukt och mögel inomhus i bostaden kan bero på flera olika orsaker.


Inträngande fukt i kombination med en för låg luftomsättning skapar stora problem i många bostäder. Många som vistas i fuktiga hus upplever irritation i slemhinnor i luftvägarna och ögonen eller en känsla av andnöd och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения