fredag 3 augusti 2018

Solvärme fritidshus

Redan i mars kan solvärme börja förse våra bostäder med varmvatten och från maj till september kan solen helt svara för varmvattenförsörjningen. Detta innebär att solen på egen hand kan värma ditt vatten under i . För fritidshus , helårsboende och källaren. Utan driftskostnader och utan miljöomkostnader. SolarVenti-luftsolfångarens patenterade konstruktion kan lösa stora eller små inomhusklimatproblem i fritidshuset och .

Den ser ut som en stor luftmadrass och ska monteras på ytterväggen för att hålla ditt fritidshus frostfritt. På framsidan sitter en stor solcell som omvandlar solens strålar till värmeenergi och på baksidan finns två hål där den ena innehåller en fläkt som även den drivs av solcellen. Denna fläkt suger upp den . Jag planerar att bygga ett fritidshus på 86mutanför Karlstad. Jag bygger så att det på sikt även ska fungera som året runt boende. Fungerar utmärkt vid minusgrader, och ger bra tillskott även om temperaturen sjunker under minus grader!


Solfläkten finns i två storlekar, ,kvm. Institutionen för tillämpad.

Solvärme och solkraft i små villasystem. Paketet är avsett för villor och fritidshus med t ex direktverkande el, och ger solvärmt tappvarmvatten. Kopplingar och isolerade rör mellan solfångare och . Perfekt för stugan eller krypgrunden. Läs mer här på vår hemsida eller besök oss i vår butik i Umeå.


Solfångare för varmvatten för sommarstugor, polar och permanent bostaden. Kombineras med LESOL solvärmeberedare. SOLVÄRME TILL FRITIDSHUS.


Forskare har kommit på ett sätt att koppla solfångare till den befintliga varmvattenberedaren. Det innebär att det nu kan bli lönsamt att installera solvärme för att värma sitt eget varmvatten. Luftsolfångaren är enkel att montera och gratis i drift. Hittillsvarande system kräver att man måste byta varmvattenberedare, vilket innebär att egen solfångare blivit för dyrt för . Men i kustområden och på landsbygden – där man gärna placerar sitt fritidshus – kan det både vara krångligt och dyrt att ordna en anslutning, eller rentav omöjligt.


För uppvärmning och ventilation använder du en speciell typ av solpanel, en luftsolfångare, som absorberar solvärme inuti panelen. Dels eftersom luftsolvärmen även kan installeras där det inte finns indragen el, men även för att hålla fukten borta utan att behöva ”elda för kråkorna” när huset står tomt. Energianvändningen i ett fritidshus beror till stor del på hur mycket huset värms när det inte används.

Underhållsvärme minskar risken för fuktproblem och att vattensystem fryser. I hus med isolering och fuktspärr kan det vara nödvändigt med underhållsvärme. I oisolerade fritidshus som endast används . En solfångare producerar varmt vatten och består i regel av en plan låda innehållande en absorbator och rör med isolerad botten och en täckskiva av glas eller plast.


På senare år har intresset ökat för vakuumrörsolfångare som består av en absorbator i ett glasrör där luften har evakuerats för att minimera . Systemet kan enkelt anpassas efter specifika behov, exempelvis för att värma poolen till önskad temperatur, värma växthuset för längre säsong eller solceller för att ladda elbilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения