torsdag 23 augusti 2018

Göra torpargrund

Denna teknik möjliggör en gott klimat i kryputrymmet då isoleringen gör att temperaturomslagen, som är det stora problemet i krypgrunder idag, blir mindre dramatiska och temperaturen (om ditt hus är uppvärmt) inte riskerar att bli farlig fuktmässigt. Denna artikel är skriven med denna som utgångsval. Allt fler funderar på att en gång för alla ta tag i sin krypgrund och göra sig av med det dåliga rykte som krypgrunden har.


Många gör detta som ett alternativ till att skaffa sig en krypgrundsavfuktare. Därför vill många renovera sin krypgrund .

Grundlösning för en tillbyggnad av uteluftsventilerad krypgrund. När man ska bygga till ett hus med en krypgrund så väljer många slentrianmässigt en betongplatta. Det är ofta en bra lösning. Men för de som vill göra det lite enklare för sig, speciellt gällande sockelhöjden så går det utmärkt att bygga en . Ytan innanför balkarna måste ventileras. Grunden kan ventileras med antingen uteluft eller inneluft.


En uteluftsventilerad krypgrund ventileras genom balkarnas färdigingjutna ventilhål och kräver ingen platsgjutning.

Vi funderar på att bygga om vår krypgrund till varmgrund. Hur gör man och vad ska vi tänka på för att få det så bra som möjligt? Vi rekommenderar inte att man bygger om en befintlig krypgrund till varmgrund då isoleringen på insidan av krypgrundsmuren måste vara tjock för att stänga ute kylan. Vid tjock isolering av insidan . Vi hade lukt i vår torpargrund och kunde konstatera att den kom från bygg- materialet som låg mot marken. Det togs bort och vi fyllde efter tips upp med makadam.


Lukten i torpargrunden gav med sig ett tag men kom tillbaka. Vi misstänker att det sitter på djupet i marken. Vad gör vi nu, det går inte att gräva ur all makadam . Förr var krypgrunden en vanlig typ av grundläggning och kallades då torpargrund. Vanligen byggde man ett hus med en skorstensstock,.


På vintern läcker inte värmen från ovanliggande utrymmen vilket gör att man får en lägre relativ fukthalt i kryputrymmet. Isoleringen av marken gör också att man får en . En torpargrund dras gärna med fuktproblem. Vi ska försöka göra så mycket som möjligt.


Vi i vår moderna tid har för välisolerade golv och värmer inte upp krypgrunden från marken.

Den får vara kall, vilket gör att fukten samlas och kondenserar. Fukt och röta blir snabbt till ett mycket påtagligt problem om ingenting görs. Vill du veta mer om torpargrund och krypgrund? Här får du tips om vad torpargrund och krypgrund är för något samt vanliga problem med en krypgrund.


Att värme är bra för de flesta krypgrunder är ett känt faktum och att tillföra värme i precis de mängder enbart när det behövs är vad TrygghetsVakten krypgrund gör. För att få ner förbrukningen ytterligare kan grundmur och mark isoleras. Det finns idag en uppsjö av isoleringsmaterial för användning i en krypgrund.


Krypgrunden görs helt lufttät, dessutom isoleras mur och mark i kryprummet. Luft sugs sedan kontinuerligt ut ur grunden med hjälp av en fläkt och på grund av det undertryck som uppstår läcker varmare inomhusluft ner genom otätheter i bjälklaget. Elak lukt hindras på det viset att tränga in i bostaden. Normalt är detta utrymme ventilerat med uteluft och kallas därför uteluftventilerad krypgrund. Den här konstruktionen har använts under lång tid och kallades tidigare ” torpargrund ”. Dock skiljer sig dagens krypgrund på några punkter väsentligt från den gamla torpargrunden.


Värmeisoleringen i bjälklaget över kryprummet är . Platta på mark känns onödigt dyrt, särskilt som huset i övrigt har torpargrund. Typ gräva ut ner till det förmodade berget (gissningsvis mindre än en meter under markytan) och lägga plast och ett lager lekakulor på för att få lite . Grunden är helt inbyggd men är ventilerad via öppningar. En krypgrund byggs statiskt sett upp på samma sätt som plintgrunder.


Det finns ett antal åtgärder som man kan göra själv i en krypgrund. Arbetet är inte alls svårt men det tar några timmar och det är viktigt att ha knäskydd så att man inte blir helt förstörd på knäna. Givetvis kan även vi och våra återförsäljare göra dessa arbeten om så önskas. I många fall är det helt enkelt en helt naturlig del av.


Torpargrunder, likt krypgrunder, har ett luftutrymme mellan markytan och bostadens golv, fast där skillnaden är att hus med torpargrund oftast har en eldstad. Om du känner dig osäker på grundens kondition, se till att göra en besiktning för att få en bättre uppfattning hur du kan få din grund att må bättre. Problemet är att vi har .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения