fredag 10 maj 2019

Oljefyllda element eller inte

Bygger du nytt eller renoverar och vill spara energi och pengar med elvärme? Här får du en snabbguide i att välja rätt oljefyllda element och termostat vid elvärme för att göra ditt hem så komfortabelt och energieffektivt som möjligt. Att byta till oljefyllda element direktverkande el eller oljefyllda element? Det finns en öppen spis med kasett som ger go värme - när jag är där.


Men jag vill kunna ha en jämn och ekonomisnål uppvärmning när jag inte är där på vintern. Sparar man el med Oljeelement?

Vanliga elelement eller oljefyllda ? Det här systemet fungerar särskilt väl med ett slutet elektriskt element tillverkat i gjutgranit eller glas. Oljefyllda radiatorer riskerar heller inte att sprida runt dammpartiklar i luften, vilket gör dem skonsammare mot känsliga luftrör. Att välja rätt elradiator och utförande.


Du som står inför radiatorbytet och känner dig lite osäker på utföranden, och vad man skall tänka på, bör absolut ta dig tid att läsa denna sida före ditt val. Det är rejält mycket läsning, det är vi medvetna om, men du får också kunskap om en del väsentligheter som kan vara bra att känna . De blir heller inte så varma att barn kan bränna sig på dem. En del element har mekanisk termostat som knäpper.

Men jag utgår från att man väljer oljefyllda i dag istället för dom gamla el radiatorerna eftersom oljefyllt ger en behagligare luft. Den gamla typen av el element bränner luften vilket inte är riktigt bra för luftvägarna, En viss luftfuktighet måste få finnas i ett rum för att det ska bli behagligt att andas. Båda typerna av radiatorer drar lika mycket el. Det som är viktigt att ha koll på är att termostaten fungerar, särskilt på äldre radiatorer.


Termostaten har en begränsad livslängd och om den inte fungerar som den ska kan elementet stå varmt helt i onödan. Om du planerar att köpa nya . Svar: Vi har ett bra klimat för solpaneler i Sverige. Oljefyllda element drar mindre energi än elelement. Solpaneler fungerar även när det är molnigt, men producerar mindre el jämfört med en solig dag.


Svar: Här pratar vi om direktverkande eluppvärmning. Alla kan inte byta uppvärmningssystem, men spara energi och pengar kan man göra även om man sitter med direkt-verkande el. Nya termostater får bort övertemperaturer i hemmet, till exempel genom solinstrålning, många gäster, om ugnen är på eller om man eldar i kaminen.


Köpguide för dig som är intresserad av att veta mer om oljefyllda och eldrivna element. I alla hus eller rum finns kanske inte den möjligheten, eller i ett garage eller liknande och man behöver en extern värmekälla. När man sätter el eller oljefyllda framför framkommer det mer vad man pratar om än element generellt. Uppvärmning som sker med hjälp av elradiatorer ( element ). Det visar sig dock att det inte spelar så stor roll om det är en oljefylld radiator eller inte.


Det viktiga är att radiatorn har en elektronisk termostat.

Det är det som avgör om direktverkande el är dåligt eller inte. Vi funderade för några år sedan att kolla bergvärme eller fjärrvärme. Få upp värmen i lägenheten eller i huset. Välj att montera radiatorn på väggen för permanent värme e. Oljeradiator med Bimetalltermostat - 600W Användningsområdet för detta element är där du inte. Jag tänkte köpa ett oljefyllt element på biltema, men i instruktionsboken står det endast för tillfälligt inomhusbruk.


Har gamla el- element som drar sjukt mycket ström. I vardagsrummet tex har ja ett stort (bild) och små element. Har de stora på men har valt att inte sätta på de andra då skillnaden på värmen knappt märks, mer än på räkningen efteråt.


Har så ja kan elda också så klart för att inte frysa ihjäl. Speciell uppmärksamhet måste vidtas där barn och sårbara personer är närvarande. Radiatorn är fylld till en viss nivå med specialolja.


Reparation av oljebehållaren . Värmestrålningen från äldre element kan många uppfatta som obehaglig och just detta slipper man med oljefyllda element. Golvvärme tar inte bort kallras. Det kan vara antingen vattenburen eller elgolvvärme. Funderar du på att byta ut dina element bör du alltså kontakta en elinstallatör i god tid. Element som installeras med en vanlig stickpropp får du givetvis installera själv.


Oljefyllda element : För utrymmen där ett elelement inte finns installera eller som inte nås av värmen från till exempel en luftvärmepump, är oljefyllda . Tester utförda av SP (Statens Provningsanstalt) visar att oljefyllda element inte på någon punkt är bättre än rena elpaneler. I motsats till den tröga oljefyllda radiatorn hinner den rena panelen reagera och anpassa sig till förändringar av rumstemperaturen genom solbestrålning eller att flera människor vistas i rummet. Ett oljefyllt element är något så enkelt som ett element som är fyllt med olja.


Elementet fungerar på samma sätt som en radiator som är vattenburen och arbetar på så vis med strålningsvärme. Strålningsvärme är den typ av värme som människan uppskattar mest och kan liknas med värme från solstrålar eller kanske en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения