onsdag 3 april 2019

Stora vedpannor

Verkningsgrad över ,Uppfyller krav för klass enligt EN 303-5. Elektronisk styrpanel styr automatisk vattentemp samt fläkt. Vad ska du då tänka på när du ska köpa ny vedpanna ? Vilken som är bästa vedpannan för just dig beror på flera faktorer, bland annat hur stor effekt som behövs för att klara värmebehovet. Pannorna skiljer sig också åt när det gäller egen arbetsinsats, bränsle och totalkostnad inklusive installation.


Hefaistos är en av få vedpannor med en vettig miljömärkning, så du får en lång livsti samtidigt som du sparar på miljön.

Denna vedpanna har dessutom en rejäl laddningslucka för riktigt stora vedklabbar. Lång livslängd tack vare en brännkammare i gjutjärn. När det gäller ekonomi och komfort är MAGA E-eries vedpannor typgodkända och miljövänliga samt uppfyller Svenska Boverkets fastställda krav för. MAGA E -finns i effekter från till 80kW och är lättskött med vältilltagna gjutjärnsluckor och den stora vedmagasinets volym (1- 350liter) gör att Du inte behöver fylla på så . Vedpannan V2K UB från Extuna har procent lägre effekt än vad tillverkaren själv angivit, medan två vedpannor har mycket högre effekt. Det är Viadrus Hefaistos Psom har procent och Molle från Mollepannan som har procent högre effekt än tillverkarens egen uppgift.


Baxi Perifal Bonus Light. Levereras med rökrör, asklåda, sotviska, askraka.

MAGA E series finns i effekter från till 80kW och är lättskött med väl tilltagna gjutjärnsluckor och det stora vedmagasinets volym (– 2liter) gör att Du inte behöver fylla på så ofta. Möjligheten att elda stora bitar sparar arbetstid genom minskad tid för klyvning och hantering. MAGA vedpannor tillverkas i 6mm special. Att vedeldning med gammal dålig utrustning kan orsaka stora utsläpp av hälsovådliga partiklar (skadlig rök, sot), och att felaktig hantering med fuktigt bränsle förstärker problemen, har varit väl känt under många år.


Nu har den bilden återigen bekräftats i en mer detaljerad forskningsrapport som dessutom . I vedpannor sker förbränningen i två steg. Första förbränningen sker när veden förbränns i vedkammaren tillsammans med syre. Förbränningen bildar koldioxid och vatten, men även stora mängder kolväten och kolmonoxid.


Det som bildas i den första förbränningen brukar benämnas rökgaser. Rökgasens temperatur efter . Samtidigt har myndigheterna har konstaterat att vedeldning med gammal dålig utrustning kan orsaka stora utsläpp av hälsovådliga partiklar, och att felaktig hantering med fuktigt bränsle förstärker problemen. Boverket att över hälften av landets vedpannor i småhus inte uppfyllde de . Så lär det vara i framtiden också. Moderna vedpannor ses som miljöriktiga och effektiva. Det är också, för den som har tillgång till ve ett billigt sätt att hålla värmen i huset.


Den stora nackdelen är dock att vedpannan kräver sitt underhåll. Energimyndigheten har testat vedpannor för småhus.

Bästa verkningsgrad i testet, , har Värmebaronens svensktillverkade vedpanna Vedolux 350. En ren och lättsotad vedpanna sparar mycket tid och arbete. Sot och beläggningar gör annars att värmen smiter ut i skorstenen istället för att stanna i pannan. Maga Vedförgasningspannor.


Våra pannor tillhör Europas mest moderna vedpannor och pellets pannor. Den inbyggda automatiken hjälper Dig att utnyttja bränslets energi maximalt! Pannan är konstruerad för att värma små och stora hus. Det stora volymen på vedmagasinet i kombination med den moderna styrningen gör att behovet av antal påfyllningar minskas. Vedlängd på upp till 550mm.


Pannan brinner åtminstone fyra timmar på en fyllning på nominell effekt, vilket kan förlängas till en hel dag vid lägre effekt behov. Tre stora dörrar underlättar rengöring . Stora Mellby Rör - Rådgivning, installation och service. FÖRSLAG: Inför en skrotningspremie på gamla vedpannor. Bakgrund: Emissioner från trafik och vedeldning är två stora kvarstående problem när det gäller luftkvaliteten i svenska tätorter.


Med moderna vedpannor kan stora delar av arbetet med reglering av temperatur, lufttillförsel och liknande undvikas. Som tur är har utvecklingen gått framåt, och med en modern vedpanna idag har den som har egen skog eller kan köpa ved billigt stora möjligheter att spara mycket pengar. Dessutom behöver du inte skämmas för den senaste generationens vedpannor , som tillsammans med en ackumulatortank är ett miljövänligt alternativ.


En bidragande faktor är att endast ca en fjärdedel av vedpannorna är anslutna till ackumulatortank av tillräcklig storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения