torsdag 18 april 2019

Miljögodkända vedpannor

Sju av nio testade vedpannor för småhus har en verkningsgrad på procent eller bättre när de kopplas till ackumulatortank. Som mest skiljer det procent i effektivitet. Energimyndigheten har testat nio vedpannor för småhus på den svenska marknaden.


I testet har vi mätt upp vedpannornas effektivitet, . När man köper en panna ska man kontrollera att den är miljögodkänd. Då uppfyller den Boverkets regler om utsläpp.

En miljögodkänd panna har fått sitt godkännande från Sveriges tekniska forskningsinstitut (SP) eller är godkända enligt europastandarden EN 303-5. En del vedpannor har även Svanens . Detta kan i praktiken innebära att kommunen har en eldningspolicy som säger att eldning av ved inte får ske i ej miljögodkänd panna eller vedpanna utan ackumulatortank i ett visst område eller under en viss tid av sommaren, eller att eldning bara får ske med torra bränslen, god lufttillförsel och hög temperatur, vilket i . KOMPLETT PROGRAM AV MILJÖGODKÄNDA VEDPANNOR. Försprång genom kvalitet. Effektiv pyrolysförgasning ger hög verkningsgrad och liten miljöpåverkan.


Halverad vedförbrukning och lägre . Skodabilarna, Zetortraktorerna och Brnojaktvapen, finns över hela världen. Låt oss nu presentera ytterligare en produkt från Tjeckien: DAKON miljögodkända gjutjärnspannor.

Hefaistos Pär en sektionsbyggd gjutjärnspanna för ved med vedmagasin av vattenmantlad stålplåt. Förbränningsprincipen är underförbränning med sugande fläkt och denna vedpanna är miljögodkänd enligt EN 303- klass 3. Vedeldning i Baxis vedpannor – för dig som vill ha miljövänlig, kostnadseffektiv och trygg värme! Nuffe om miljö godkända pannor, och nämner då Orlan som exempel. Nedanstående text är hämtad från säljarens hemsida. Citerat: ”Orlan pannor tillhör Europas mest moderna vedpannor med underförbränning som uppfyller Boverkets krav för eldning inom tätort.


Idag finns i Sverige ett 10-tal fabrikat med blålågeteknik som tillsammans har tagit merparten av marknaden för miljögodkända vedpannor. I de nyaste konstruktionerna har man ytterligare förlängt lågans uppehållstid i förbränningszonen för att reducera utsläppen av flyktiga organiska föreningar ( VOC). Spara ti kropp och pengar genom att välja en lättskött anläggning. Bästa verkningsgrad i testet, , har Värmebaronens svensktillverkade Vedolux 350. Alla vedpannor är miljögodkända.


En ren och lättsotad vedpanna sparar mycket tid . Värmebaronen tillverkar pelletsbrännare, pelletspannor, vedpannor , solfångare och elpannor för villor, industrier och fastigheter. Samtliga energi- och värmekällor tillverkas i Sverige i egen fabrik och är miljöcertifierade. Veda CK är en ved- allbränsleladdpanna utan kermik. Pannan har naturligt drag och överförbrännings princip. Sidomontering av brännare är möjlig.


Miljögodkänd för vedeldning. Ska eldas mot ackumulatortank.

Finns i storlekar från till kW. Ronströms VVS - Havdhem Lingvide - Service Installation Reperation - Produkter - Vedpannor. Vid nyinstallation eller ändring av äldre installationer får endast miljögodkända vedpannor installeras, det vill säga pannor som uppfyller kraven i Boverkets Byggregler. Detsamma gäller kaminer, kakelugnar och spisinsatser. För öppna spisar som endast är avsedda för trivseleldning och vedspisar som endast är avsedda . Vid nyinstallation samt vid byte av panna avsedd för vedeldning skall endast miljögodkänd panna med ackumulatortank(ar) installeras.


Befintliga icke miljögodkända vedpanneanläggningar skall kompletteras med ackumulatortank(ar) samt om möjligt förses med keramisk . Utsläppen reduceras kraftigt då ackumulatortank ansluts till pannorna, men då det gäller utsläppen av VOC ger nya, miljögodkända pannor betydligt lägre värden. Mätningarna är som sagt unika men det finns ett behov av fler mätningar för att få statistiskt säkerhet. Fler och fler upptäcker fördelarna med vedeldning. Framför allt då en vedpanna av gjutjärn har en livslängd som oftast är år eller mer.


Vårt låga pris och dess höga kvalitet gör att vi i dag är marknadsledande på vedpannor. Cirka procent av alla gamla ved-pannor ger höga utsläpp av miljö- och hälsofarliga ämnen. Ett byte till miljögodkända pannor minskar emissionerna med nästan procent. Politiker och myndigheter måste nu hitta ett system som motiverar användarna att byta pannor, skriver Svante Axelsson, . En NIBE vedpanna är bra för dig som har tillgång till billig ved.


Du kan även kombinera din vedpanna med andra energikällor för att sänka dina energikostnader ännu mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения