fredag 30 november 2018

Öppen spis utan skorsten

Rökfria kaminer – fördelar och nackdelar. De nya skorstensfria kaminerna blir alltmer lika vanliga braskaminer. Här förklarar experten fördelarna och nackdelarna med en braskamin utan skorsten. Vem har inte drömt om att krypa upp i soffan en mörk höstkväll, till värmen från en öppen spis ? Nu är det möjligt för alla!


Bastuspecialisten satsar på ett stort sortiment av skorstensfria spisar, som möjliggör en levande eldstad i alla hem.

Med de nya skorstensfria spisarna är det bara kreativiteten som sätter gränser. En skorstensfri eldstad ger dig alla fördelar som en riktig eldstad har utan att tumma på känsla eller kvalité. I eldstaden förbränns bioetanolen och skapar lågor som ser ut som en öppen eld. En timmes eldning kräver. PPEN SPIS ELKAMIN FÖR HÖRN VIT.


Elegant eldstad för hörnet! Elektrisk öppen spis med två värmelägen som du placerar i ett av hemmets hörn. Välkommen till PriceRunner!


Fördelen med en skorstensfri eldstad är att man inte behöver installera en skorsten.

Skorstensfria eldstäder är en. Designa egen öppen spis med etanolbrännare.

Fastighetens värde

Bostadsrättsföreningens syfte är att främja medlemmarnas ekonomiska intresse. Då är det viktigt att fastigheten behåller sitt värde. Brukar en fastighet i bodelningen tas upp till marknadsvärdet eller taxeringsvärdet?


I tidigare svar på er hemsida har olika besked givits). Hur är det med lägenheter där det inte finns någon motsvarigheter till taxeringsvärdet?

Vi antar att ett värde om 1. Vad får kunderna för hyran. Behåller man den på en låg nivå och låter hyresgästerna själva stå för renoveringskostnaderna, eller ska du som fastighetsägare satsa på stort och höja beståndets värde genom att låta . Tomtpriskartorna och värderingsanvisningarna är kommunspecifika. Kommunerna har vidare delats in i . Däremot skulle en dålig energideklaration sänka värdet på fastigheten. I framtiden kan en bra respektive dålig energideklaration komma att påverka fastighetens värde mycket . Dessa regler medför att fastigheter i de noterade bolagen ska bokföras till verkligt värde och med det avses bedömt .

Vid expropriation av del av fastighet skulle full ersättning betalas för skada eller intrång som genom expropria- tionen eller den exproprierade delens användande vållades på eventuellt återstående del av exproprierad fastighet.

torsdag 29 november 2018

Braskasetter

Din nya kamin hittar du billigt bra pris – stort utbud av kaminer - braskamin, insatskamin, murspis, trädgårdskamin - installation av kamin. Med en eldstad från oss på Keddy eldar ni både säkert och miljövänligt. Här hittar du snygga braskaminer och eldstäder med hög mysfaktor inomhus. Våra spiskassetter är tillverkade av genuint gjutjärn och passar alla typer av öppna spisar.


Köp en snygg spisinsats till en öppen spis.

Designa din öppna spis eller braskamin med en av våra spiskassetter, braskassetter eller kamininsatser. Hitta din favorit här eller besök närmaste återförsäljare. Här kan du hitta ungefärliga priser på våra kaminer och eldstäder. Ta kontakt med dina närmaste återförsäljare för exakta priser och kampanjer. Jämför priser och läs recensioner på Kaminer.


Välkommen till PriceRunner! Kassetter eller insatser för öppen spis gör ditt eldande billigare och effektivare. Företagsinformation för dig som vill hitta dom rätta affärskontakterna.

Välj en miljö- och typgodkänd braskamin. Det som beskrivs för braskamin här, gäller även för murad öppen spis, kakelugn, braskasetter o d.

onsdag 28 november 2018

Mura vägg inomhus

Kolla på vår instruktionsvideo för att få tips och råd på hur du murar en rak vägg av murbruk. Använd traditionell murslev eller Webers murarlåda för. Med hjälp av stödskenor i golv, vägg och tak murar man enkelt en ny vägg. Blocken är försedda med hål i mitten, vilket gör dem avsevärt lättare och mer.


Energisnåla, rejäla och miljövänliga väggar av lecablock.

Egenskaperna för fuktsäkerhet, brand och beständighet gör. Förbered dig med vår guide! Börja med att utgå från ett ritningsunderlag. Så murar du med murblock. Om väggarna håller återstår att se eftersom vi inte tagit bort stämpen som håller upp bjälklaget än, så ta det inte som en garanti att det funkar.


Innerväggarna har gått snabbt och enkelt att mura trots att blocken är mindre i förhållande till de plattor som . Hur lång vägg i leca kan man mura ? Förankra murad vägg i badrummet?

Har du inte en tegelvägg? Då går det att lösa, antingen genom att mura eller att tapetsera! Här hittar du tips och inspiration, både för kök och vardagsrum, vita och röda tegelväggar!

tisdag 27 november 2018

Spisfläkt centralventilation

Välkommen till PriceRunner! Vi har ett sort utbud av olika modeller som vi kan leverera gratis hem till dig. En spiskåpa för centralventilation har ingen egen inbyggd motor utan nyttjar istället husets centralfläkt. Luftflödet ökas och minskas genom öppning och stängning av spiskåpans spjäll. Franke har ett stort utbud av stilfulla och effektiva spiskåpor - både för lägenheter och villor.


Vi på Fjäråskupan erbjuder köksfläkt och centralventilation för villa och lägenhet.

Besök vår webbplats för att hitta lösningen för dina behov. Centralventilation är en vanlig lösning i exempelvis flerbostadshus. Har man självdrag kan man ansluta en köksfläkt till ventilationen ovan spis med automatspjäll, köksfläkten filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter. AC motorer är den vanligaste . Stort utbud av köksfläktar och spiskåpor från de ledande tillverkarna. Frihängande, väggmontera slimmade, design och standard - för alla typer av kök.


En takfläkt i ditt kök som ger central ventilation och perfekt belysning. Det finns fyra slags köksfläktar: kolfilterfläkt, utsugsfläkt och alliancefläkt samt spiskåpa, som inte är en riktig fläkt.

måndag 26 november 2018

Kallt i lägenheten tips

Tips på vad du kan göra för att få varmare i din lägenhet. Tips på hur du får din hyresvärd att höja värmen om det är kallt i lägenheten. LÄS MER: Så överlever du årets fattigaste månad.


Tjocka täcken och filtar ger ingen värme men hjälper dig att behålla värmen. Därför kan det enligt överlevnadsexperten vara smart att få upp värmen innan . Trots att det är vinter får det inte bli hur kallt som helst i en lägenhet.

Med hjälp av Hyresgästföreningens förbundsjurist har Metro tagit reda på vad du kan kräva av din hyresvärd när temperaturen sjunker. Går du och huttrar i lägenheten ? Du är inte ensam i så fall. Var femte frös varje dag. Det märks också hos Hyresgästföreningens rådgivning, dit hyresgäster kan ringa för att få hjälp med . Om du har kontrollerat allt och det ändå är kallt i lägenheten kan det ha uppstått något problem i ett enskilt element eller i värmesystemet.


Då gör du en felanmälan så att din husvärd kan kontrollera om elementen behöver luftas eller om en termostat har hakat upp sig. Nu har hösten kommit och många kan uppleva att lägenheten blir kall under regniga höstdagarna. Vi har några använd-bara tips för att du som hyresgäst skall få behaglig boendemiljö i höst.

fredag 23 november 2018

Billiga kaminer utan skorsten

Välkommen till PriceRunner! Vill du uppleva känslan av en värmande och levande kamin , men vill slippa röken? Fundera på en kamin utan skorsten. Här kan du finna en riktigt snygg etanolkamin online som fyller alla dina krav och behov.


En etanolkamin kan verkligen lysa upp hela rummet. Våra skorstensfria kaminer eldas med spisbränsle vilket gör .

Det du hittar här på Trademax är nämligen skorstensfria kaminer som på ett enkelt och snabbt sätt helt förändrar ditt hem, både i utseende och i känsla. Med din skortstensfria kamin från oss på Trademax ser du till att kunna njuta maximalt, och samtidigt känna den värme som denna kamin utan skorsten ger dig. Köp billiga skorstensfria eldstäder här. Nya produkter dagligen, så passa på att fynda redan idag i vårt fyndvaruhus! Fynda skorstensfria eldstäder billigt hos oss.


Birkdale stor bioetanolkamin vit. Chiswick kamin utan skorsten vit. Drömmen om en eldstad i hemmet eller på jobbet kan bli sann utan stora kostnader eller installationsarbeten.


En skorstensfri kamin släpper inte ut någon rök och kan därför ställas i en helt vanlig lägenhet utan rökkanaler.

torsdag 22 november 2018

Värmeväxlare dusch

Det varma avloppsvattnet rinner ner i värmeväxlaren och blir stående. Värmen avges till färskvattnet som omsluter avloppsröret i värmeväxlaren. Några timmar senare tar någon i huset en dusch.


Både avloppsvattnet och det uppvärmda färskvattnet har nu svalnat. Nytt varmt avloppsvatten börjar rinna ner i värmeväxlaren , . Montera en spillvattenvärmeväxlare även kallad duschvärmeväxlare under duschkabinen.

Kan göras som gör det själv eller om du är o. Avloppsvärmeväxlare - MM-Växlaren. MM-växlaren är vår egenutvecklade värmeväxlare som tar vara på spillvärmen i avloppsvattnet, den skräddarsys och passar nästan överallt. MM-växlaren är idealisk i lägenhetsfastigheter, hotell, campinganläggningar, storkök, tvätterier och träningslokaler där varmvattenförbrukningen . Fördelar med en värmeväxlare : Plattvärmeväxlaren kan användas flexibelt. Kompakt och liten enhet med låg vikt och hög värmeöverföring. Prestanda genom sofistikerad plåt stansning.


Höga temperaturer och arbetstryck. Enkel installation, låga underhållskostnader och lätt service.

onsdag 21 november 2018

Luftfuktare varm eller kall ånga

Varför använda en luftfuktare ? Hur fungerar en luftfuktare med varm ånga? Ska jag välja en luftfuktare med varm ånga eller med ultraljud? Vad är den rekommenderade fuktighetsnivån?


Tror fortfrande att dem kylande luftfuktare som sprutar kylande ånga kyler lgheten.

Finns som sagt olika luftfuktare. Med kylande eller varm ånga. Den jag beställt kan man ha med varm eller kall ånga som sprutar.


Då får du fortsätta att tro så och så kommer . En liten fråga jag blir snurrig av all information om kall eller varm ånga ,Kan någon rek en bra luftfuktare som jag kan ha i mitt blomrum,där finns allt möjliga växter. Har läst vad som skrivits men jag blir ändå inte klok om varm el kall är bäst för växter? Läst något forum stod att Biltema hade en bra och billig modell någon som . En luftfuktare som inte bara producerar kall ånga utan även varm ånga som absorberas av luften.

Luften inomhus blir automatiskt torrare vid uppvärmning, oavsett om du använder dig av värmepump, element eller kamin. För att minska besvären vid uppvärmning kan det vara . Vad en del människor inte vet är att de kan välja antingen en kall eller varm luftfuktare.

Element med olja

Här finner du BAUHAUS sortiment av oljefyllda element. Du kan enkelt sitta hemma och beställa från vår webshop. Elementen finns med elektroniska termostat. Oljeradiator gnosjö 400w.


Försedd med konvektorer på baksidan för ökad luftströmning och därmed bättre effekt.

Ett vanligt el element svalnar. I våra oljefyllda el- element används rapsolja - vegetabilisk, miljövänlig. Ett oljeelement är ett element som är fyllt med olja.


Alla LVIs oljeelement är fyllda med miljövänlig, vegetabilisk rapsolja. Vi hoppas att du ska hitta det du behöver för att ersätta gamla element , sätta upp nya vid nyinstallation etc. Välj bland element som är portabla eller fasta med 2V resp.


Det finns klassiska elelement och värmepaneler, våtrumselement , konvektorelement och många fler.

Med termostatstyrda element får du jämn och . Komplettera med extra element ! NetOnNet har värmande element om du är lite frusen. Beställ direkt online eller besök din närmaste Lagershop. Hjälper till att hålla nere energikostnaderna. Idealiskt för astmatiker och allergiker då de inte bränner fast något damm.

måndag 19 november 2018

Olika typer av vindar

Jordens rotation, de stora kontinenterna och den ojämna temperaturfördelningen över land och hav gör att vindarnas rörelsemönster hela tiden förändras. I till exempel Sverige kan milda västvindar och kalla. Vill du få tillgång till hela artikeln?


Denna skala är den som idag kallas Beaufort, och observerar den påverkan vinden har på naturen vid olika hastigheter. Artikel i där du kan läsa om vind ur olika perspektiv.

Vind är flödet av luft i atmosfären. I tomrummet där luften stigit upp, sugs det in luft och vindar uppstår. I ett område där luften stiger upp blir lufttrycket lågt.


När solen ligger på värms luften upp vilket innebär att den stiger uppåt (varm luft är lättare än kall luft). Efterhand avkyls luften och viker av åt sidorna mot norr och söder och pressas . Det finns många andra förhållanden som påverkar hur olika vindar uppkommer och beter sig. Det kan vara stora landområden, till exempel öknar, som värms upp av solen och därmed bildar högtryck.


Ett exempel är den australiska Brickfieldern som blåser från centrala Australiens ökenområden mot sydost.

Passar bäst för mellan- och högstadiet.

Svartmögel på råspont

Har ett fritidshus som jag byggde om taket på förra sommaren. Har haft huset ouppvärmt i höst och vinter och när jag igår besiktigade kallvinden (är luftig) så finns det fläckvis med svartmögelangrepp på råsponten och på några av takstolarna. Såg lite svartmögel på några takstolar redan i höstas och . Mögel på enstaka råspont - varför? Svartmögel på vin boracol?


Dock har det här under vintern bildats ganska mycket svartmögel (tror jag det är) på råsponten i taket.

Här förklaras varför råspont snabbare drabbas av mögel än vad takstolarna på vind gör. Efter fasader och badrum kommer nu nästa varningar om mögel. Angripen råspont byggs in i nya hus. Jag har byggt hus i år. Nu tycker jag att det har blivit så mycket oförklarliga bekymmer med organiskt byggmaterial, att jag inte vågar bygga trähus längre, säger Nisse Karlsson vid företaget . Missfärgande mikroorganismer på råspont.


SP Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut. Synlig påväxt på råspont vid takfot och i carport. Viktigt är att fuktkvoten på yttertakspanel ej överstiger då det är varmt.

Vid låga temperaturer kan man tillåta något högre värden utan mögelrisk.

fredag 16 november 2018

Förångare kylskåp

I ett kylskåp cirkulerar ett så kallat köldmedium i en sluten krets bestående av förångare , kompressor och kondensor. Köldmediet växlar mellan att vara i gasform och i vätskeform. För att vätskan ska förångas behövs värme, och värmen.


Se en uppsättning animerade förklaringar som förklarar grunderna för kylning och hur ett kylskåp fungerar samt vad köldmedier gör i systemet. The evaporator is located inside a refrigerator and is the part that makes the items in the refrigerator cold. As the refrigerant turns from a liquid into a gas through .

Kylmediet kokar då och omvandlas till en gas som absorberar ännu mer värmeenergi. En förångare från SWEP garanterar en god och stabil kokning med liten temperaturskillnad mellan kylmediet och sekundärvätskan. En låg temperaturskillnad innebär att en högre förångningstemperatur är möjlig, vilket motsvarar ett . Idag drivs majoriteten av våra kylskåp genom kompressorkylprocessen. Ett sådant kylskåp har fyra huvuddelar, förångare , kylmedium, kompressor och kondensor.


I början använde man ammoniak som kylmedium men det var ett för farligt ämne vid läckage. Man ersatte istället ammoniaken med freon men . Värme hämtas ur luften i kylskåpet och överförs till köldmediet (kylvätskan) i förångaren.

Digital element termostat

Våra element säljs inte med medföljande termostat eftersom det finns väldigt många olika typer. Med andra ord vill man ofta själv välja ut en termostat som har just de funktioner och finesser som känns relevanta. Eco är en fristående termostaten från Danfoss.


Med denna termostat kan du ställa. Smarta termostater är väl finfina saker, men för oss som bor i lägenhet är de oftast helt värdelösa. Den enda makten man har över temperaturen är att skruva på elementen.

Nu släpper Netatmo en produkt som gör precis det åt en! Systemet består av två olika produkter, en termostat och en ventil som man . Funderar på att byta termostat på elementen i huset, eftersom det är några element så tänkte jag börja i källaren och ta våning för våning. Anledningen till att jag tänkte börja i källaren är att dom som är där ser ut att vara äldre och i lite sämre skick än övriga, dessutom är en termostat i källaren trasig så det . Termostat med WiFi, finns det? Byte av termostat - go digital ? Byta bimetall mot digitaltermostat på elradiator Beiträge 17. Jämför priser och läs recensioner på Element.


Välkommen till PriceRunner!

torsdag 15 november 2018

Mögel i sovrummet

Idag kände jag fuktlukt i vårt sovrum , har även haft ont i huvudet en del under detta året när jag vaknat. När jag tog bort listerna hittade jag mögel ! Huset är bygt på platta på mark på 70-talet. Väggen där jag hittade möglet är en yttervägg.


I sovrummet har det först legat en svart . Att fukt och mögel påverkar vår hälsa betvivlar förmodligen ingen.

Men på vilket sätt och i vilken utsträckning? Vad vet vi egentligen idag om fukt och mögel i inomhusmiljön? Mögel och dess hälsoeffekter på människan. Mögel i inomhusmiljö kan vara mycket skadligt, t. Fast det är ju stor skillnad om det är en vattenskada eller ytligt mögel. Det låter ju inte som en vattenskada, det är i ett sovrum , inte vid radiatorn utan både ner i ett hörn och upptill.


När man sanerar mögel ska man ju ha . Förekomst av fukt och mögel inomhus är en etablerad orsak till inomhusmiljörelaterade symtom, ibland så besvärande att den drabbade söker vård. Det går i detta sammanhang inte att med säkerhet säga vad som är effekter av fukt respektive mögel.

Fukt är en förutsättning för tillväxt av mikroorganismer i. Familjen Sey i Fellingsbro vågar inte längre låta barnen sova i sovrummet i hyrestvåan.

onsdag 14 november 2018

Montera öppen spis

Här hittar du bra tips, värt att veta och beskrivning om hur du installerar och monterar en braskamin och en rökstos i en skorsten. Att installera en spisinsats eller en braskassett i den öppna spisen är en smart och prisvärd insats. Den ökar energieffekten markant, utan att ta bort den härliga känslan av att ha en vacker öppen spis.


En kassett kan även användas som grund för att själva skapa den sanna drömspisen. Samtidigt ges en effektiv . Vi har tänkt montera in en kassett i vår öppna spis i stugan.

Första tänkte vi knacka ner hela skiten och sätta in en Tulikivi eller nått. Efter det att din braskamin levererats hem till dig bör du kontrollera leveransen, och nogrant läsa igenom vår installationsanvisning, innan du börjar montera din braskamin. Det är inte svårt att montera en braskamin från Contura, men det är viktigt att du är noggrann och följer de mått och anvisningar som följer med den . Spisinsats och spiskassett till öppen spis är två effektiva, eleganta och prisvärda insatser som sparar pengar och blir en elegant utsmyckning i hemmet. Insatserna är enkla och smidiga att montera och använda.


Tjena, Är det någon som har erfarenhet av att bygga om en öppen spis ?

tisdag 13 november 2018

Kamin skorsten regler

Använd gärna vår mall för kontrollplan! Ta del av vilka regler som finns kring montering av kamin och skorsten. Här hittar du information kring bygglov, tillstånd och installationsanvisningar. När man har eldat i sin kamin , hur lång tid efter kan skorstenen hålla värmen?


Skorstenen är av äldre murad typ.

Det är viktigt att man följer de regler som finns BBR för er installation då den kanske kommer att brukas av någon annan så ingen olycka inträffar till . Det finns särskilda regler för taksäkerhet som är avsedda för att skydda vid tillträde, förflyttning och arbete på tak. Plaats schoorsteen op dak. Utformning ska göras med hänsyn till anslutna eldstäder och eldningsapparater samt bränsleslag. Vår skorsten passar de flesta eldstäder och kaminer och kan dras nära brännbart material.


Välj mellan att installera den synlig eller inbyggd. Energiklassifiseringen syns vid varje produkt. Det gör att ni kan tryggt fortsätta handla godkända, vackra eldstäder till er fastighet av oss utan att behöva oroa er för problem med kommun .

Men generellt kan sägas att skorstenen skall vara minst meter ovanför takgenomföringen och nå över husets nock.

måndag 12 november 2018

Jonisering av luft

Jonisering innebär att en eller flera elektroner i en atom tas bort så att atomen får en positiv laddning, dvs blir en katjon. Jonisering är en process som förvandlar neutrala atomer eller molekyler till joner, och första joniseringen är den energi som krävs för att ta bort en elektron från en. Luft innehåller låga halter av ozon.


Joniserande luftrenare används i olika inomhusmiljöer för att förbättra luftkvaliteten genom att bl. Vid jonisering ökar man mängden joner i inomhusluften för att efterlikna atmosfärens självrenande processer.

Mekanismerna genom vilka jonerna renar . Av tradition anser vi att all uteluft är ny och frisk. Ren och fräsch är den lyckligtvis fortfarande på sina ställen, men ny? Nej, luften är fortfarande densamma som vi haft på vår jord sedan urminnes tider, och den har inte försämrats till följd av sin ålder.


Däremot förorenas den av organiska gaser, bakterier, svavelföreningar, . Ren luft har fått allt större betydelse för vår hälsa. Genom medicinsk forskning har allt större uppmärksamhet riktats mot nanopartiklar med en storlek motsvarande enskilda molekyler.

fredag 9 november 2018

Etanol bränsle kamin

Jämför priser och läs recensioner på Kaminer. Välkommen till PriceRunner! Skorstenslösa värmekällor är inte så harmlösa som tillverkarna uppger. Utsläppen av skadliga ämnen överskrider gränsvärdena.


De finns i olika storlekar och utföranden, och eldas med etanol. Kan bioetanol fungera som miljövänligt spisbränsle?

Javisst, faktum är att bioetanol är själva definitionen av miljövänligt bränsle. Det motsvarar koldioxidhalten i . Lägg till eteriska oljor, då kan den etanol kamin användas som en terapeutisk anordning. Med den här etanolspis skapar du en mysig atmosfär och avkoppling. Etanolbränsle är en 1 miljövänlig. SOT, RÖKFRITTi doft av nytänd brasaliter biobränsle.


Häll inte ut bränsle utanför behållare, detta kan skada kamin. SKORSTENSFRI, etanol kamin med omramning - LEGIONIS vitGer dig samma njutning och värme som en vedeldad öppen spis, men utan sot och aska. Förbjudet att fylla in bränsle under .

Sedan tiotalet år tillbaka finns skorstenslösa kaminer för alkoholbaserat bränsle på den svenska marknaden. Det är också förbjudet att . Kaminerna ger möjligheten att ha en öppen spis utan att behöva bygga en skorsten.

torsdag 8 november 2018

Mögel på fönster

På fönster kan kondensen ge upphov till mögel och röta, vilket kan leda till dålig inomhusluft samt missfärgning och nedbrytning av träet i fönsterbågarna. De frågor man skall ställa sig när det uppstår kondens på fönster är: Varför är rutan för kall? Många har problem med att det är fuktigt inomhus, särskilt i sovrummet.


Man har kondens på fönstrets insida och man har svarta fläckar och t. Mögel kan se lite olika ut, det är inte alltid svarta små prickar.

På fönster bildas det lätt kondens och om färgen flagnar öppnar det för mögelangrepp. Och någonstans har det blivit fel för nu har vi stora problem med kondesn och även mögel. Vi har hur mkt kondens som helst på våra fönster i sovrummet.


Vi har nyligen satt dit ventlier och det har hjälpt en hel del men de är fortfarande blöta och nu har det dessutom bildads någon slags svart mögel på . Fukt samlas på insidan av fönster i nederkant. Upptäckt svartmögel i våran lägenhet. Får man bort mögel genom att avända rengöringsmedel.


Kondens längst ner på alla fönster inomhus, varför?

Hälsoskydd är åtgärder för att förebygga eller undanröja sådana olägenheter som fukt, mögel , lukter och luftföroreningar i inomhusmiljön.

Vedeldning träslag

Lönn - Lönn är ett mycket mångsidigt träslag. Omtyckt vid möbeltillverkning men mindre använt vid vedeldning. Vedeldning med trä i form av ved , vedträ eller bränslepellets av trä är en vanlig källa till värme för uppvärmning av bostäder och matlagning över hela världen.


På många håll har den dock numera i stor utsträckning ersatts av andra bränslen, som kol, olja och naturgas. I Sverige värms 20– av alla villor upp med . Hurdant värmevärde har torr ved ?

Lönar det sig att elda med ved ? Det lönar sig att elda med ved speciellt under kalla vinterdagar, då elförbrukningen är som störst. Ved är viktigt – för att värma sig och mysa framför brasan. Men olika träslag brinner på olika sätt.


Här är bästa guiden till vilken ved du ska välja. Vedeldning har blivit ett starkt alternativ till olja och el även för de som inte äger egen skog. Vedpriset är mycket konkurrenskraftigt och.


Vedens fukthalt, volym och densitet.

Beräkning av vedens värmevärde. Studien omfattar totalt ca 300 . Den bästa veden är ved från lövträd och då företrädesvis björk. Det största energiinnehållet har ek och bok men eldar man enbart med dessa trädslag bör man vara försiktig så man inte skadar sin eldstad eller skorsten då dessa träslag utvecklar en högre värme.

onsdag 7 november 2018

Golvvärme el pris

Nov Här visar vi ett kostnadsexempel på vad det kan kosta att lägga tio kvadratmeter elburen golvvärme i hallen. Till vår hjälp har vi tagit en före detta golvvärmeinstallatör som numera arbetar som produktingenjör för golvvärme hos Ebeco. Beräkningen utgår från cirkapriser i handeln.


Rådgör alltid om priset. Elektrisk golvvärme är den vanligaste typen av värmegolv.

Den är enkel att installera och finns i flera storlekar och till alla typer av golv BAUHAUS har. Sigro erbjuder golvvärme el till ett bra pris. Här hittar du golvvärme för ingjutning i betong, klinkergolv eller för laminatgolv. Sep Vad kostar golvvärme ? Priset varierar förstås en del mellan olika tillverkare, men från cirka 3kronor per kvadratmeter för elektriska system, är ett riktpris.


Vattenburna system finns från cirka 2kronor per kvadratmeter. Det blir billigare per kvadratmeter ju större rummen är, för vissa kostnader, som till .

Jämför priser och läs recensioner på Övrig VVS. Välkommen till PriceRunner! Lagervara: - Levereras normalt inom 2-vardagar. Vi på Byggmax instruerar dig gärna när du köper golvvärme med golvvärmeskiva , shuntar och termostat från oss för att du ska kunna göra rätt från början.


tisdag 6 november 2018

Små värmeelement

I vår webbutik, och i vissa av våra butiker, finns ett brett utbud av element. Vi hoppas att du ska hitta det du behöver för att ersätta gamla element , sätta upp nya vid nyinstallation etc. Välj bland element som är portabla eller fasta med 2V resp. Det finns klassiska elelement och värmepaneler, våtrumselement,. Element, värmepump, värmefläkt, golvelement – Fri frakt vid köp över.


Köp ditt golvelement, oljeelement eller väggelement till bra pris och få en snabb leverans.

Komplettera med extra element ! NetOnNet har värmande element om du är lite frusen. Minielement från Frico är små och kompakta radiatorer, som ger mycket värme trots det lilla formatet. De är lämpliga som uppvärmning eller frysskydd i många skilda utrymmen, t. Levereras med universalfästen av plåt.


Monteras liggande med vredet på höger sida. Mycket tunna (cm) och eleganta element med front av härdat glas. I denna kategori hittar du allt som finns när det gäller element , värmefläktar, terassvärmare och infravärmare på BAUHAUS.


På BAUHAUS hittar du oljefylld.

Här hittar du BAUHAUS sortiment av portabla element !

måndag 5 november 2018

Truckladdning ventilation

Under laddning bildas explosionsfarliga gaser. Se till att det finns tillräckligt med ventilation. Laddningsplatsen skall utmärkas tydligt. Ovanför truck ska vara fritt från brännbart material.


Truckar placeras på obrännbart underlag. Vid laddning av batterier kan vätgas bildas.

Vätgas är en brandfarlig gas som lätt kan antändas i blandning med luft och orsaka explosion. Det är därför viktigt att en laddningsstation för batterier eller annan batterianläggning utformas med god ventilation för att vädra bort den vätgas som bildas. Ventilationsberäkning laddrum.


När man laddar blybatterier bildas vätgas som tillsammans med syre blir s. Knallgasen orsakar en explosionsrisk, därför är det viktigt att man har rätt ventilation i det utrymme laddning sker. För att beräkna rätt ventilation använd länken nedan (Exceldokument). Någon som är bra på dessa regler.


När krävs det att matningen till truckladdaren är förreglad så att den bara går att starta om utsugsfläkten är igång?

Vi har gjort lite sådana installationer men då har det varit färdigprojekterat av någon konsult.

Vad kostar nivellgolv

Kostnad ventilerar nivellgolv. Mekaniskt ventilerat golv - vilket system ska du välja? Vad kostar ett mekaniskt ventilerat golv.


Alla lösningar är lite olika prissatta vilket försvårar en jämförelse. Det finns massa faktorer som påverkar.

Val av lösning, om rummen är mindre osv. Exempelvis så krävs ibland mer . Hur mycket kostar ett Jape Ventgolv per m²? Stora ytor som skolsalar och idrottshallar ligger i det nedre delen av intervallet. Små ytor med många avgränsande väggar ligger i det övre intervallet och ytor under m² ytterligare något . Kan ni hjälpa till med installation av golv respektive fläktsystem? Jag skulle rekommendera Granab ventilerade golv.


Deras reglar är i metall och därför helt oorganiska.

Ventilationen är dessutom billigare. Dom har en återförsäljare söder om Stockholm. Slutsats: Den ytan jag fixade var ca 60moch jag sparade ca 14. Det kostar en slant att hålla god vent.


För att deras system ska fungtera kan du inte ha. Har inte hittat pris nånstans. Jo det ser ut som ett golv i taket, ta bort en bit och kolla om du hittar ett hålrum och reglar isåfall går det att rädda: Beefa upp hålrummen med 1-lagar 13mm gips, .

torsdag 1 november 2018

Kostnad golvvärme

Vattenburen golvvärme är en vanlig värmebärare som ger dig som husägare en hög grad av komfort. Byggprojektet är relativt komplext och behöver tänkas igenom, speciellt om du ska bygga till eller liknande. Speciellt kopplingen till värmekällan är något du behöver integrera i din lösning.


Funderar du på att installera vattenburen golvvärme ? Här går vi igenom kostnadsposterna och ger ett exempel på vad det kan kosta att lägga vattenburen golvvärme på en bottenvåning. Många överväger att passa på att lägga golvvärme också när man ändå byter golv, kanske i en hall eller på en toalett. Men vad kostar elburen golvvärme egentligen? Här visar vi ett kostnadsexempel på vad det kan kosta att lägga tio kvadratmeter elburen golvvärme i hallen.


Till vår hjälp har vi tagit en före . Att installera golvvärme är ett relativt enkelt sätt att drastiskt öka lyxkänslan i hemmet, oavsett om man väljer värmekabel, värmematta med elslingor (elburen golvvärme ) eller vattenburen golvvärme. Byggmentor ger dig tipsen att tänka på och går igenom de olika alternativen för golvvärme och vad de kostar . Pris för golvvärme kan variera. Läs mer om vilka faktorer som påverkar priset och få prisexempel för både el och vattenburen golvvärme.


Fyll i någon av våra snabbkalkyler för att direkt få en ungefärlig kostnad för materialpaket till platta på mark, krypgrun golvvärme eller pool.

Bästa luftkonditionering hemma

De soliga och underbart varma sommardagarna kan lätt förvandlas till en mardröm på natten när sovrummet fått en rumstemperatur uppåt grader. Då kan räddningen vara en luftkonditionering. Smartson har tittat närmare på sommarens utbud. Då ska du satsa på en portabel luftkonditionering för hemmabruk som du kan anpassa lite varstans.


En flexibel ac gör att du själv kan reglera ditt inomhusklimat både när det gäller värme och kyla. Fördelen med en luftkonditionering är nämligen att du ibland .

Vi tipsar om vad du ska tänka på. Vill du ha hjälp att välja rätt luftkonditionering. Självklart kan du även få hjälp av kunniga säljare. Jo det är så att jag måste ha en luftkonditionering då det blir ca grader i lägenheten nu när det är sommar, men jag vet ungefär lika mycket om. Men jag tror att det här är bästa alternativet för lägenhet, dock lär ju fösntret behöva monteras bort och glipan ovanför ersatt med annat under sommar halvåret.


Går det att får tag på luftkonditionering som dra. Luftkonditioneringar håller ditt hem svalt och skönt! Med en fast installerad singel split lösning (en utedel och en innedel) får du absolut den bästa lösningen och du kan dessutom använda systemet för att generera värme på .

Популярные сообщения