torsdag 31 maj 2018

Köpa pelletspanna

Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Jämför priser och läs recensioner på Värmepannor. Välkommen till PriceRunner! Kräver en del arbete men har du det är pelletspanna den ultimata värmepannan.


Online i vår webshop kan du köpa effektiva pelletspannor från Ulma.

Värm upp hemmet med pellets. Nu ska jag köpa och installera en pelletspanna för uppvärmning av tanken vinterti och då infinner sig frågan: Vilken ska jag ha? Ungefärlig kostnad för att installera pelletspanna ? Ny pelletspanna eller bergvärme, eller kanske något. Med inbyggt styrsystem och automatisk start för enklast möjliga drift? Eller föredrar du en pelletspanna där du själv väljer till brännare och . Hos Din VVS-butik hittar du produkter som bland annat pelletspannor.


Se samtliga produkter ur sortimentet i vår webbshop.

Calmarpannan)innehar SP:s miljömärkning. Men även icke-keramiska, moderna pelletspannor har en mycket hög verkningsgrad och miljövänlig, energibesparande teknik - se ex. Lägst verkningsgrad i detta test har Extuna PV1 Combifire från VedSol och Viadrus Ufrån Lindquist Heating, som har och procent i verkningsgrad.


onsdag 30 maj 2018

Hur hitta mögel i hus

Mer forskning behövs för att ringa in exakt på cellnivå hur möglet påverkar vårt immunförsvar och vilka sjukdomar det kan ge upphov till. Dock vet vi med bestämdhet att förhöjda halter av dessa fuktskadeindikatorer . Det är viktigt att man kontaktar en mögelkonsult som får undersöka om det finns mögel i huset och i så fall sätta in ett åtgärdsprogram. Den som tror sig ha ett fukt- och mögel i huset bör kontakta en sakkunnig.


Här kan du läsa om vad man kan göra när huset drabbas av mögelskada samt hur du kan förhindra att det händer.

Hur vet man om man har mögel ? Vanligtvis för att någon ser möglet eller känner lukten av det. Man kan misstänka att det finns mögel om huset har någon av de riskkonstruktioner som är kända för att kunna . Vi har ett par vi umgås med som bor i ett hus från talet, det luktar. Alla hus och hem har ju sin lukt men inte så här.


De har varit mycket sjuka så därför känner . Fukt, fuktskador och mögel i hus!

Hur mår de som bor i ditt hus ? Det har visat sig att problem med inomhusluft ofta beror på fukt och dålig ventilation, men det kan även finnas andra orsaker, som felaktigt byggnadsmaterial.

tisdag 29 maj 2018

Fjärrstyrning dator

Ett sätt att göra det här är att fjärrstyra datorn. Det innebär att du kan sitta vid en annan dator någonstans på internet och styra din egen dator som om du hade den framför dig. Windows har två inbyggda metoder för detta, . Man behöver inte någon dyr eller avancerad mjukvara för att fjärrstyra sin dator. Endast gratisprogram tack och gärna öppen källkod.


Blir min dator fjärrstyrd?

Fjärrstyra en dator på ett enkelt sätt? Vilket program för fjärrstyrning ? Ta emot fjärrsupport utan installation. Få åtkomst till och styr enheter överallt. TeamViewer- fjärrstyrning.


Anordna möten online eller delta i . Exempelvis kan du använda alla program, filer och nätverksresurser på din arbetsdator från din hemdator och det är precis som om du satt . Du måste först ställa in fjärrdatorn att tillåta fjärranslutningar.

Om du inte har så långt, går det förmodligen snabbare att ta dig hem till din moster och lösa problemet framför hennes dator. Men det finns naturligtvis betydligt smidigare lösningar. Med hjälp av fjärrstyrning kan du ta kontroll över mosterns PC från din egen dator , utan att behöva lämna TV-soffan.

Bäst i test bastuaggregat

Funderar du på att köpa ett bastuaggregat ? När vintern nu kommer allt närmare känns det skönt att krypa in i bastuvärmen och värma sig. En bastu kan värmas upp på två sätt. Du kan använda dig av ett vedeldat aggregat eller så använder du ett bastuaggregat el. Det är kostnadsmässigt inga större skillnader på dessa.


Det är däremot skillnad när det kommer till regler och liknande samt att det även är skillnad i upplevelse.

En del bastubadare hävdar att det . Se marknadens bästa elektriska bastuaggregat för våt- och torrbastu hos Bastuspecialisten! Upplev skillnaden i bastubadet med ett nytt aggregat för dig! Bastuaggregat som är eluppvärmda eller vedeldade. Välj om du vill fästa bastuaggregatet på golvet eller i väggen, om det ska ha ett stenmagasin och vilken effekt aggregatet ska ha. Det finns även bastuaggregat med ångfunktion och fack för doftessenser.


En guide om bastuaggregat. Här får du bra tips om olika bastuaggregat när du ska välja vedeldat eller eluppvärmt bastuaggregat till din bastu.

Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Bastubad är en skön och avslappnande upplevelse särskilt i samband med träning eller ett iskallt dopp i sjön.

måndag 28 maj 2018

Bakungnar

De olika vedslagen har olika energiinnehåll och egenskaper. Syftet med eldningen och eldstadens egenskaper avgör vilken ved som är bäst för dig. Al brinner utan gnistregn och sprätter inte.


Al är därför lämpligt för öppna eldstäder. Glöden av al lyser starkt och förr användes alved i bakungnar av det skälet. Resultatet var en meter högt pipa, där det finns rökkanaler, två tackor, två bakungnar och en vädsspis.

Storarummets tacka fick sin slutliga form genom massor av olika skeden. I mellanåt använde vi smörpaket i design av form, i bland sökte vi i byn gamla handhackade stenar till tackans insida. Som ett under hittade vi . Eftermiddagssolen gjorde gatorna varma som bakungnar.


Inget regn hade kommit på många veckor och flera brunnar hade sinat utanför staden. Akvedukternas annars forsande vatten hade minskat till tunna rännilar och oroligheter kring fontäner och vattenbassänger, där medborgarna hämtade vatten, hade drastiskt ökat. Sä at älfwcn stall npwälla pad- dor, de stola upstiga, och komma in i din hus, in i bin kamar, in i ditt lä- grc, in i din säng, och in i bin tje- narcs hus, ibland Vitt folk , in uti di- na bakungnar , och uti din deg.


Och paddor stola siiga uppä big, och uppa ditt folk, och uppa alla dina tjenarc.

fredag 25 maj 2018

Pellets skaraborg

Vi säljer endast Norrländsk kvalitetspellets, från Bionorr. Vi har som mål att göra sotaren arbetslös. Hög verkningsgra bra förbränning och lite sot och aska som följd.


Vårt säljområde är Tibro samt grannkommunerna (Skövde, Skara, Mariesta Töreboda, Hova, Gullspång, Karlsborg, Hjo, Tidaholm och Falköping): I . Mr PellSol är ett företag placerat mellan Vänern och Vättern som fixar allt för den klimatsmarte.

Välkommen till Laxå Pellets. Vi kan skryta med en av marknadens bästa pellets. Att förädla sågspån till ett miljövänligt och effektivt biobränsle är ingen lätt sak. Beställ dina pellets här på agronola.


Om du köper pellets i småsäck, kan du hos oss välja mellan mm och mm pellets ! När du fyllt i alla uppgifter och skickat. Vid beställning i mindre .

Hitta värmepellets för uppvärmning av villa. Köp pellets i småsäck, lösvikt i bulk eller storsäck och beställ online med hemleverans från Granngården. Det gör att den rena råvaran brinner jämt och ger en låg askhalt vilket är både säkert och effektivt. Leverans av bulk blåses varsamt in med vår kompressorbil.

torsdag 24 maj 2018

Små vedkaminer

Braskaminer är inte bara för dem med gott om utrymme. På Contura tycker vi att alla ska ha möjlighet att njuta av en riktig vedeldad kamin, oavsett hur mycket utrymme de har. Det är därför vi har skapat en serie små braskaminer utan att kompromissa med någon av de fantastiska funktioner som Contura kaminerna är kända . En kamin är en bra investering och en tillförlitlig värmekälla till hemmet.


BAUHAUS erbjuder färger som svart, vit och grå samt med eller utan friskluftsventil!

Utbudet av braskaminer är stort! Dovre 1CB kan komplettera. Vi har valt ut spännande nyheter som är så små att de ryms hos de flesta. Es fehlt: vedkaminer Josef Davidssons Eftr.


Att elda miljövänligt är viktigt eftersom vedeldning är en av Sveriges största källor till hälsofarliga luftföroreningar. Sot från eldning har också en negativ påverkan på vårt klimat. Men det går att elda miljövänligt.

Med endast några små förändringar kan man göra stor skillnad för miljön. Byter man från en äldre kamin till en bra modern kamin minskar utsläppen av stoft med till procent. Det finns även stora skillnader i utsläpp mellan nya braskaminer.


onsdag 23 maj 2018

Luftvärmepump i fritidshus

Med en luft- luftvärmepump kan du spara energi på uppvärmningen av sommarstugan, fritidshuset och torpet. Samtidigt hjälper du stugan att må bra och skapar ett behagligt inomhusklimat. Nedan hittar du luftvärmepumpar som vi rekommenderar för sommarstuga och fritidshus.


Alla har underhållsvärme, luftkonditionering, . Att installera en luft- luftvärmepump i sin sommarstuga eller sitt fritidshus är mycket populärt. Samtidigt sparar luft-luftvärmepumpen pengar och skyddar sommarstugan från frysskador under vintern.

Om du ska köpa en luftvärmepump till ditt garage eller sommarstuga ska du tänka på följande. Funderar du på att installera en luftvärmepump för fritidshus eller sommarstuga? Praktisk installation och enkel skötsel gör att . Värmepumpen kan med andra ord öka inomhuskomforten samtidigt som den sänker . En luftvärmepump kan också bidra till ren och hälsosam inomhusluft.


Passande luftvärmepump till fritidshuset eller sommarstugan bör vara utrustade med underhållsvärme. Luftvärmepump fritidshus. Det gör dem lämpliga för sommarstugor, fritidshus och övriga lokaler där du behöver grundvärme under en längre tid. Alla luftvärmepumpar vi säljer med underhållsvärme är självklart tillverkade .

tisdag 22 maj 2018

Luftvärmepump avfrostar ofta

Här hittar du svar på bland annat dessa frågor samt annan intressant och ovärderlig fakta om luftvärmepumpar ! De flesta luft- luftvärmepumpar fungerar ner till -15°C, men redan vid ett par plusgrader börjar is bildas på värmepumpen. Hur ofta sker avfrostning av luftvärmepumpen? En luft- luftvärmepump måste avfrosta utedelen med jämna mellanrum.


Att luft-luftvärmepumpen pausar ibland innebär alltså att den fungerar precis som den ska! Och vid vissa förutsättningar kan den avfrosta både ofta och länge.

Lösning: Se till att din primära . Vanligtvis är det is som är orsaken till hastighetssänkningen på luften, men även filtret kan påverka hastigheten. Trots att din värmepump inte har varnat för att det är dags att rensa filtret, så kan det vara läge att rensa filtret då smuts hindrar luftflödet genom värmepumpen. Nybyggda hus har ofta mycket byggdamm som gör . Från minuter till fyra timmar har jag sett här på mina luftvärmepumpar. Men i drift så värmer den väldigt lite pga att den. Ger snart upp IVT-pumpen!


Hur avfrostar man sin värmepump?

Styrning luftvärmepump

Styr din luft- luftvärmepump via mobilen. Genom att styra din luft- luftvärmepump via din mobil kan du ha kontroll över värmeregleringen i huset vare sig du är där eller på en strand på andra sidan jorden. SMS- styrning ger dig en tvåvägskommunikation mellan din värmepump och din mobiltelefon.


Höj och sänk temperaturen . Du kan enkelt slå på och av, och ändra temperaturen på din luftvärmepump genom din telefon.

Trådlös IR- styrning för värmepump. Placeras i närheten av en värmepump för att styra och övervaka driften. Ansluts till trådlöst nätverk och styrs via gratis-app (Android och iOS).


I appen går det att ställa in program, höja och sänka temperatur och fläkthastighet samt se nuvarande temperatur och luftfuktighet . Du kan höja och sänka temperaturen och får statusmeddelande om både . Spara pengar med M Climate Wi-Fi Smart controller kan du spara upp till på månatliga elräkningar. Styr varje AC eller värmepump M Climate Wi-Fi Smart . Fjärrstyrning av värmepump , fördelar.

fredag 18 maj 2018

Mögelsvamp i hus

Sporer från hussvamp och mögel finns i hus. Det krävs fukt för att hussvampen ska kunna utvecklas. När den väl får grepp om ditt hus får det allvarliga konsekvenser. Men sörjer du för regelbundet underhåll av ditt hus minskar du risken för ett angrepp. En del grips av panik när de hör ordet mögelsvamp , andra bryr sig inte.


Här reder vi ut vad som är sant och osant om mögel.

En svamp som bara finns i hus , och som förstör träets bärande förmåga, kan framgångsrikt bekämpas med torka eller värme. Hussvamp, en av husets fiender. En ovanligt stor fruktkropp som har producerat miljarder sporer.


I takt med ett ökat intresse för byggnadsvård får allt fler lära sig det . Har ditt hus drabbats av äkta hussvamp? Att få bort den är ett krävande jobb som du inte kan göra på egen hand. Den växer snabbt, bryter ner virket och försämrar hållfastheten.


Ett angrepp som ser obetydligt ut kan leda till att hållfastheten är halverad.

Vi kan hjälpa dig med sanering och försäkring mot . Känner du en konstig lukt i ditt hus ? Då kan det bero på fuktskada och mögellukt. Hur luktar mögel och hur kan du bli av med mögellukt?

Scaba omrörare

Original Scaba agitator spare parts ensure optimum pumping performance. Spare parts are available with quick and reliable delivery, high quality and according to the latest original drawings. These agitators are used in wastewater applications, process industry and paper industry. The agitators are of a robust, modular design and can be combined with various.


Axeltätningarna är avseda för att bibehålla det önskade trycket i tanken eller att förhindra läckage genom axelgenomföringen. Fabrikatets representant i Sverige.

Tätningsalternativen är . Sulzer Pump Solutions Sweden AB. Annonsera på PumpPortalen. Lämpliga för hem- och fritidsbruk med breda användningsområden för vattenförsörjning och be vattning.


Gjord i rostfritt för både grävda brunnar, tankar samt borrhål, kan placeras både vertikalt och horisontellt. Kan användas för rent, icke-aggressivt vatten. Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet. Extra tablettkrossare till.


LAGERSTATUS: I lager hos leverantör, ca 7-dagars leveranstid.

Jobbet innebär att jag bearbetar slutkun entreprenörer och konsulter för att sälja Nopon membranluftarsystem och OKI luftare, HST turbo kompressorer, dränkbara mixers och Scaba omrörare.

torsdag 17 maj 2018

Fläkt med klämma

Liten smidig flläkt med hastigheter. Eftersom det finns en klämma på den gör den perfekt till tälten då man enkelt kan fästa den på tältpinnen. Med en fläkt sätter du fart på luften och skapar bättre inomhusklimat. Särskilt på sommaren när värmen kan vara påfrestande, men även under andra årstider för att hålla igång luftflödet i hemmet.


I vårt breda utbud av friskluftsfläktar hittar du små och stora modeller. Allt från smidiga USB- fläktar och bordsfläktar till effektiva.

Fläkt med klipp för att avgöra var den passar och är perfekt för dig. Möjlighet fäst hjälp av klämmor eller stående. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. En ny, modern, badrumsfläkt kan ha en förvånansvärt stor effekt på luftmiljön i hemmet.


Vi har flera prisvärda kvalitetsmodeller att välja bland. Andas bättre luftSöker du en kanalfläkt eller en annan typ av fläkt för till exempel kök och badrum? Vi på Byggmax jobbar på . Handhållen fläkt som ger extra skjuts till grillen. Vadderad klämma som fungerar fint för att sammanhålla t.

onsdag 16 maj 2018

Nivell golvsystem

Tveka inte att höra av Dig till oss. Hej Är det någon som har använt sig av det här system. Jag fick det rekomenderat då jag håller på och undersöker hur jag ska göra när jag ska.


Visa beställningssortiment butik. Sortering: Bästa träff, Lägsta pris, Högsta pris, Produktnamn a-ö, Produktnamn ö-a. Filtrera på Miljömärkning.

Komplett fläktpaket för ventilerade golv med ytor upp till ca m². Fråga: Vi bor i en sutterängvilla i Göteborg. Vi skall nu renovera nedre plan (1kvm) helt och är inne på att samtidigt riva upp golvet för att installera ett . Olika leverantörer av ventilerade golvlösningar. Några av dessa leverantörer är.


Det finns fler och ska försöka täcka in dem alla var det lider. Typgodkänt golvregelsystem. Vi löser fukt- och miljöproblem i byggnader.


Kontroll har utförts i anslutning till installationen av systemet.

Vid kontroll efter år visade samtliga objekt godkänd funktion. Weiteres Bild melden Melde das anstößige Bild. Vi har stor erfarenhet av bostadspassningar och utför dessa efter kundens behov och önskemål.


Giha utvecklar och producerar golvsystem för både nybyggnation och golvrenovering, med fokus på funktion, kvalitet och miljö.

tisdag 15 maj 2018

Yrkesmål cv

Gör därför ditt CV luftigt med tydliga rubriker och prydlig uppradning. Exempel på rubriker kan vara: - ” Yrkesmål ” - sammanfatta med max två meningar vad du vill uppnå med arbetet du söker. Anställningar” - börja med den senaste och skriv tidsperio befattning, arbetsgivare och väldigt kort om dina . Klicka här för att läsa mer om de bästa tipsen!


Ibland kan det vara svårt att komma igång med att skriva ett CV , och då kan det vara bra att se vad andra har gjort.

Här hittar du bästa tipsen. Boken slår ett slag för spontanansökningar som den helt oöverträffade metoden att skaffa sig ett nytt jobb på. Men det handlar inte bara om att kontakta rätt person i rätt ögonblick . Ett cv är en beskrivning, ofta i punktform, över dina meriter.


Där ska du lista utbildning och anställningar, men även fritidsintressen, språkkunskaper och ideella engagemang om det passar för tjänsten du söker. För att ytterligare exemplifiera vad som i praktiken spelar roll när jag läser ett CV , ska jag beskriva hur jag resonerar med utgångspunkt i några av de rubriker som är vanliga i CV -mallar. Mål (Livs-eller yrkesmål ) Fäster jag mig inte vi om jag ens läser det.

måndag 14 maj 2018

Element bäst i test

Test av element : Bästa prisvärda Elradiatorer. Stor risk för brännskador och dåligt uppfylld eleffekt. Dessutom var dyrast sämst. Testet av elradiatorer visar på farliga brister.


Resultatet i vårt test visar att samtliga åtta radiatorer blir alldeles för varma, då framför allt yttemperaturen på elementets utsida.

Jämför priser och läs recensioner på Element. Välkommen till PriceRunner! Vattenburen värme eller direktverkande el?


Oavsett vilket behövs element som är energieffektiva, det lönar sig i längden. Och de får gärna vara snygga att se. Respektive element sattes på maximal effekt och fläktstyrka.


Det visar sig att alla element gör sitt jobb. Tänk dig att du kommer fram till stugan på kvällen och känner hur den plötsliga kallfronten tryckt ned innetemperaturen.

Ett portabelt element eller fläkt kan då snabba på uppvärmningen och även flyttas mellan de rum som nyttjas. Välj element eller fläkt. Det finns flera olika typer av flyttbara värmekällor med . I LVI radiatorskolan finns redovisat ett test där vi jämför uppvärmningstiden för en oljefylld respektive öppen radiator.


Kylanläggning hemma

Läs mer om Dygnet runt-Jour ››. Nytt servicekontor i Örebro-regionen. Ny F-gasförordning för bättre miljö. Luftkonditionering och air-condition för hem , kontor och butik.


Vi har prisvärda AC -lösningar med låg energiförbrukning. Vi installerar anläggningar med kyl- och frysrum, kylmöbler, övervakning m.

Hos oss hittar du portabel AC som hjälper dig justera inomhusklimatet hemma hos dig. Med en portabel lufkonditionering kan du kyla eller värma med flexibilitet. För varje grad över ºC minskar vår mentala prestationsförmåga med och olycksfallsrisken ökar med. Man har alltså redan vid ºC förlorat av sin mentala prestation. Med en effektiv kylanläggning får man svalt och skönt i sovrummet för mindre än en krona per natt, så det finns inte längre några . Alla vet att det kan bli olidligt varmt hemma under sommarhalvåret.


Med rätt luftkonditionering. Tänk också på att välja rätt dimensionerad kylanläggning. Man brukar säga att ungefär 70 .

Fläktar, luftkonditionering, avfuktare eller luftrenare? Elgiganten har fläkten till ditt hem , välj mellan produkter som förbättrar ditt hemmaklimat.

fredag 11 maj 2018

Skorsten till braskamin

En minst lika viktig del som valet av kamin är valet av skorsten. Du ska tryggt kunna lita på att skorstenen på ett säkert sätt transporterar bort rökgaserna från din kamin. Vår skorsten ger maximal säkerhet och är konstruerad och godkänd för de flesta biobränslen, och det bästa av allt är att Premodul gör det möjligt för dig att . Här hittar du information kring bygglov, tillstånd och installationsanvisningar.


Du kan få din skorsten med fyrkantig huv i svart eller röd plåt eller rund huv i svart plåt, raka och vinklade skorstensrör samt välja mellan svarta, vita eller gråa rör för att skapa en inredningsdetalj av din . Vår skorsten installerar du på din kamin utan att behöva en befintlig murstock i hemmet.

Den levereras i en färdig byggsats med utförlig beskrivning. Vår skorsten passar de flesta eldstäder och kaminer och kan dras nära brännbart material. Välj mellan att installera den synlig eller inbyggd. När du bestämt dig för att köpa en braskamin är det viktigt att tänka igenom vilken kamin du vill ha och. Räkna ut vilka delar och hur mycket rör som behövs till din skorsten , du får priset på skorstenen direkt.


Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten.

torsdag 10 maj 2018

Värmepump online

Handla enkelt och smidigt på nätet med hemleverans till hela Sverige. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Värmepump online till rätt pris. Tillräcklig husvärme är livsviktigt här i Norden.


Hos oss hittar du smidiga och billiga lösningar som sänker de löpande uppvärmningskostnaderna. Ett bra alternativ, även på vinternMed ett bra värmesystem värmer du ditt hus på ett kostnadseffektivt sätt utan att .

Stort utbud av värmepumpar från kända varumärken till billiga priser. Fri frakt till hela landet. Vi har ett brett sortiment av luft värmepumpar, vattenvärmepumpar till bra priser! Vi har de största märkena som Panasonic, Mitsubishi med flera.


Total kontroll - var du än befinner dig. Med tillbehöret Thermia Online kan du styra och övervaka din värmepump på distans. Det ger dig total kontroll på ditt värmesystem var du än befinner dig i världen.


Du kan till exempel sänka temperaturen när du är bortrest och höja den lagom till du kommer hem.

Gör din värmepump online ! Husdata utvecklar, producerar och säljer produkter för dig som vill ha ut det mesta av din värmepumpsinvestering.

tisdag 8 maj 2018

Eldstad i trädgården

Inspiration till mysiga eldstäder till uteplatser i trädgården. När man vill ha den där härliga uteplatsen i trädgården som hela familjen kan samlas kring – satsa på en eldstad ! Här är massor av inspiration till eldstäder i olika utföranden. Utsmycka din uteplats, trädgård eller terrass med det lilla extra!


Varför inte en stämningshöjande eldstad som även kan fungera som grill?

Eller bara en eldfat som man kan samlas runt när skymningen kryper på. Vi erbjuder ett unikt sortiment av eldstäder, vedeldade grillar, ugnar och rökar som alla har det där lilla extra. Filter (aktiva filter).


Bonfeu (3) Fayoum Oasis (2) La Hacienda (23) Redfire (3). Aluzink (1) Grå (4) Grön (3) Gul (1) Svart (16). Endast online (31) Butiksvara (1). Sortera efter: Relevans, Namn A-Ö, Namn Ö-A, Pris .

Ett eldfat eller eldkorgar i stål är perfekt för den som föredrar att enkelheten sätter tonen i trädgården. Praktiskt att placera och flytta runt dit det passar för stunden, beroende på var man vill skapa blickfång. Var bara försiktig om du flyttar ett eldfat med brinnande eller glödande ved – använd brandsäkra .

Ventilation i småhus

Hur vet man att huset har för dålig ventilation ? De flesta småhus är idag nästan helt lufttäta eftersom de har plastfolie i både väggar och tak. Om du bor i ett hus som är tätt och välisolerat kan några tecken på att du behöver bättre ventilation vara igenimmade fönster, dålig lukt och även allergiproblem och hudirritationer. Trots att det de flesta idag vet hur viktigt det är för hälsan med ett bra inomhusklimat, är det inte alltid så lätt att veta hur man ska uppnå detta.


Här reder vi ut begreppen och ser i vilken grad de olika systemen för ventilation - mekanisk frånluftsventilation och balanserad mekanisk ventilation fungerar. En villa är som ett stort hjärta som kontinuerligt behöver nytt syre för att må bra.

En god luftväxling påverkar även din hälsa och allmänna komfort. Här får du tips om hur du kontrollerar ventilationen och åtgärdar eventuella brister. Vi människor, stora som små, tillbringar en stor del av vårt liv inomhus. Vilka typer av ventilation finns det egentligen?


Vilka för- och nackdelar har de och när ska man använda vilken? VVS-konsult Björn Lovén ger sin syn på saken. En bra ventilation tar bort lukt, matos och skadlig gas från byggnadsmaterial och förhindrar fuktrelaterat mögel och rötskador.

fredag 4 maj 2018

Sorptionsavfuktare vind

Beskrivning av begreppet vindsavfuktare och vad du ska välja för avfuktare för att säkra klimatet på vind. Detta har gjort sorptionsavfuktaren populär för att få bort fukt i ouppvärmda hus, källare, krypgrund och vind etc. Här ses tidigare variant av Acetec EvoDry PD med anslutningar . Våra avfuktare och krypgrundsavfuktare är marknadens effektivaste och energisnålaste avfuktare.


Våra avfuktningsaggregat är avsedda för krypgrun torpargrun källare, vind , torkrum, garage mm.

I många fall, när fukthalten är för hög, är en effektiv lösning att installera en avfuktare eller mekanisk ventilation, vilken väljs efter just de förutsättningar som råder och för att vara så energi- och kostnadseffektiv som möjligt. Om det redan uppstått skador, som till exempel mögel eller röta, kan vi hjälpa till med . Patenterad teknik för hygrodynamisk avfuktning. Till skillnad från andra avfuktare , kontrollerar den ventilationen på vinden genom att endast ventilera vinden när detta är gynnsamt. På så vis blir den mycket energisnål. Patrik och hans familj blev drabbade av mögel på sin vind i villan utanför Stockholm.


Rotorn blir efter en tid mättad med . Om man väljer att installera en avfuktare , skall man se till att täta.

Rengöringsmedel värmepump

Serva din luftvärmepump själv med Q Effect rengöringsmedel , speciellt framtagen för effektiv rengöring av luftvärmepumpar. Rengöringsmedel Q Effect från Canvac. Alla luftvärmepumpar behöver rengöras för att bibehålla sin effekt.


Medlet är anpassat för värmepumpar från alla tillverkare. Luftvärmepumpen behöver rengöras med jämna mellanrum.

Du måste borsta av lamellerna på inne- och utedelen, samt rengöra filtret. Cleaner FExpress är en aerosolprodukt som . Fernox Central Heating Protector FExpress. Nån som vet om man kan göra ren lamellerna på en luftvärmepump själv? Såg en spray som påstår att det är rengöringsmedel för en dylik, blev. Förutom att hålla din värmepump i skick så tar Pump Rent även bort obehagliga lukter.


Glöm heller inte att göra rent de luftfilter som sitter i din luftvärmepump varannan vecka. Effektiv mot alla typer av smuts.

Notice: id kallades felaktigt. Produktegenskaper bör inte nås direkt. Komplett rengöring för luft- luftvärmepumpar och luftkonditionering.


Spreja igen med vatten, eller avhärdat vatten, och torka av försiktigt.

torsdag 3 maj 2018

Snöslunga kristianstad

När snön börjar falla är det väldigt bra att ha en snöslunga. Med en snöslunga blir bortforslandet av snön en barnlek, enkelt och roligt! Elektrisk snöslunga kW 2V 4mm.


Snöslunga kW 2V 4mm. Säljes av: Arkelstorp Trädgårdsmaskiner februari 12:34.

Visa på karta ( Kristianstad ). Telefonnummer kan av säkerhetsskäl inte skrivas ut . Passar direkt på villa master. Tvåstegs- snöslunga , perfekt för hemmabruk i områden med snömängder från lite till medel. Motor GX1StartsysteSnörstart. Köp snöslunga i butik eller direkt online med fri frakt här.


John Deere återförsäljare Kristianstad , Tomelilla, Klagstorp. Något annat du vill slänga?

Renhållningen Kristianstad. Besöksadress: Bryggerigatan Kristianstad. Redskap gör skogs- och trädgårdsarbete. Allt från sekatörer och trädgårdshandskar till avancerade trädgårdsmaskiner och robotgräsklippare från ledande varumärken. Stiga auto line, elstart, lite körd.


Detta redskap är idealiskt för rengöring av trottoarer, vägar och parkeringsplatser. Justerbar höjd på skidskornas positionsskärkant för grus eller stenbeläggning Beroende på modell, slungar den snön upp till m.

onsdag 2 maj 2018

Vedeldad spis gjutjärn

Den absolut godaste maten är den som tillagas på en vedeldad spis i gjutjärn. Vedspis i gammaldags stil eller en modern vedeldad spis - Byt nu! Oavsett om du har en vedspis sedan tidigare.


I det lantliga köket är det mer en klassisk design i gjutjärn som passar bäst, medan en vedspis med rena och mer moderna linjer gör sig till rätta i det moderna hemmet. Verkningsgraden är en annan viktig detalj. Vi renoverar även antika vedspisar och kaminer med års garanti.

Ett normalt höjdmått för en sådan spis är 3mm. Den är ofta lika bred som djup, ca 6mm. Värmeeffekten är ungefär kW, vilket betyder att den har en uppvärmningskapacitet . Spraket och värmen från en vedeldad köksspis ger en härlig frukost stämning.


Dofterna från grytan, ett långkok på spisen, är även för många en njutning. Med en vedspis i köket blir du oberoende. Går dina tankar kring värme och el ? Funderar du på trygga alternativ?


En vedeldad spis är ett både billigt och.

Hos oss på Anders Murare hittar du ett brett. Vi erbjuder vedeldade spisar både med gammalt traditionellt utseende i gjutjärn.

Популярные сообщения