torsdag 28 februari 2019

Öppen spis insats kassett

Designa din öppna spis med en spiskassett eller kamininsats från Contura. Liksom i alla våra produkter är eldstaden i våra kamininsatser och spiskassetter lätt att tända och når full effekt inom några minuter. Du kan mura in kamininsatsen själv och på så vis få en eldstad som matchar din inredning arkitektur. Med hjälp av en spiskassett eller en kamininsats kan du helt på egen hand designa din öppna spis så att den blir som du vill ha den.


De mindre spiskassetterna passar bra för din öppna spis , medan de större kamininsatserna passar dig som vill mura en helt egen eldstad.

Hos oss på Kaminbutiken hittar du insatser och . Kassetten eller insatsen kan vara tillverkad i stål, gjutjärn eller en kombination av dessa material. Installerar du en modern kassett i din öppna spis så sparar du inte bara ve du får ut mycket mer värme och sparar dessutom miljön. Jämför priser och läs recensioner på Kaminer. Välkommen till PriceRunner! Se vårt sortiment av kassetter och insatser.


En öppenspis är det mest energislukande som finns.

I vårt sortiment finns ett antal olika modeller av kassetter och.

onsdag 27 februari 2019

Öppen spis olja

PPEN SPIS ELKAMIN FÖR HÖRN VIT. Elegant eldstad för hörnet! Elektrisk öppen spis med två värmelägen som du placerar i ett av hemmets hörn.


Det är en perfekt lösning för människor som kan inte ha en traditionell öppen spis i huset, t. Olika storlekar av etanol kaminer, enkel montering och modern design gör att den kan användas i alla hus från det lilla till flerfamiljshus eller terrasser. Det finns möjlighet att ordna .

Vem har inte drömt om att krypa upp i soffan en mörk höstkväll, till värmen från en öppen spis ? Nu är det möjligt för alla! Bastuspecialisten satsar på ett stort sortiment av skorstensfria spisar, som möjliggör en levande eldstad i alla hem. Med de nya skorstensfria spisarna är det bara kreativiteten som sätter gränser. Skorstensfria eldstäder kan framförallt vara en fördel i många lägenheter som saknar rökkanaler. Låt Mariebergs öka mysfaktorn med en skorstensfri eldstad.


Dekorativ eldstad som skapar skön och behaglig atmosfär. Jämför priser och läs recensioner på Kaminer. Välkommen till PriceRunner!

Spisen finns i färgerna mahogny, ek, vit och i black wash.

Aacontrol ivt

Download Control It – Remotes Unified! Overall rating of apk of Control It – Remotes Unified! Total number of five star reviews received: 071.


We are a Melbourne based company specialising in the disciplines of Electrical Engineering, Information Technology and Electrical Installation. Anger starts with having a bunch of negative . THE POTATO LEAFHOPPER AND HOW TO CONTROL IT By J.

COTTON ANTHRACNOSE AND HOW TO CONTROL IT. Placing the annual loss from cotton anthracnose over the whole cotton belt at per cent, a very conservative figure, the total money value of the crop destroyed by this disease would reach . In business and accounting, information technology controls (or IT controls) are specific activities performed by persons or systems designed to ensure that business objectives are met. IT control objectives relate to the confidentiality, integrity, and availability of data and . An IT control is a procedure or policy that provides a reasonable assurance that the information technology ( IT ) used by an organization operates as intende that data is reliable and that the organization is in compliance with applicable laws and regulations.


Control - It is a gentle cream that will stop nail biting and thumb sucking.

tisdag 26 februari 2019

Element som ser ut som en kamin

På Rusta kan alla skapa ett trivsamt och personligt hem som känns kul, spännande och nytt. Vi erbjuder ett brett sortiment till överraskande låga pris. Braskaminer ger en fantastisk mysfaktor samtidigt som de värmer upp ditt hem på ett effektivt sätt.


När du har koll på detta är det bara att välja ut vilken kamin som passar dig och ditt hem bäst! Dina elkostnader kommer att gå ner eftersom du hellre kommer att vilja elda i kaminen istället för att använda dina element. Har installerat en kamin och behöver därmed reglera värmen lite bättre.

Men det är enkelt gjort när det ser ut som på bilden. Nytt kök framför fönster och element Beiträge 1. Hjälp med val av element Beiträge 9. På insidan av elementet (mot väggen) sitter konvektionskanaler ( ser ut som korrugerad plåt) som skall hjälpa till att sprida värmen. Tycker det blev stor skillnad både på värmen och jämnheten i temperatur då . En vägghängd skorstensfri kamin som ger såväl en varm stämning som en stilren look. Kaminen ser ut precis som en riktig öppen eldstad och ger samma stämning och värme, men du slipper sot och aska.


Istället eldar du med spisbränsle som ger en närmast helt luktfri förbränning.

måndag 25 februari 2019

Köksfläkt på taket

Tyst i köket - sätt köksfläkten på vinden eller taket. Fördelarna med att flytta köksfläkten till vinden är många. Två av de viktigaste är att det blir tyst i köket och att utsugningen förbättras väsentligt.


Om det är svårt att komma åt på vinden, så att det inte går att montera fl äkten där, kan du . Har du valt en frihängande fläktkupa, eller har ditt kök öppen planlösning eller lång ventilationskanal med krökningar? Då är det smartaste sättet att få en riktigt tyst och effektiv ventilation att placera fläktmotorn utanför köket som på taket , ytterväggen eller vinden.

Den externa fläkten betjänar bara köket, regleras . Detalj är exempel på en modern kupa i rostfritt stål som vågar ta plats och som svävar en bit från taket , vilket ger ett effektfullt intryck. Utrymme mellan kupan och taket förbättrar också kupans funktion och ökar dess uppsugningsförmåga. En passande lösning för dig som söker en köksfläkt som syns, men som inte tar upp. Har man självdrag kan man ansluta en köksfläkt till ventilationen ovan spis med automatspjäll, köksfläkten filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter. Vi rekommenderar för det mesta att man monterar en Takfläkt på taket , då behöver du inte att montera en takhuv då takfläkten fungerar som huv samt att det är lätt att .

Puderborste bäst i test

Sminkborstar – vad behöver man egentligen ha i ett bra set? Att bygga en makeuplook kräver samma principer som ett husbygge. Sitter inte basen så svajar resten, och en bra grund kräver bra verktyg. Nu reder vi en gång för alla ut vilka borstar och penslar som du verkligen behöver – och tipsar om hur du . Mattar ner huden men ändå ger naturlig lyster.


Lyxig puff medföljer för applicering på filmstjärnemanér.

En viktig del för ett bra resultat är att använda sig av bra och rena borstar. Klanderfri photoshop- effekt och sminket hålls på plats hela dagen. På Skincity hittar du flera av marknadens bästa borstar.


Se till att ha unika borstar, d. För både puder och bronspuder. Men när det gäller flytande produkter och cremer, som till exempel foundation, är faktiskt syntetborstar bäst. Penslar och borstar finns i en mängd olika former och färger, men just kupolformade brukar anses vara den bästa varianten. Visste du att den bäst rengöringen för sminkborstar är tvål?


Dessa är: Concealerborste, puderborste , foundationborste och en blender till din ögonskugga.

torsdag 21 februari 2019

Klyva ved med yxa

Det innebär också att kluven ved inte möglar eller ruttnar lika lätt, förutom att den förstås blir mycket bättre att elda med. Använd inte en vanlig yxa som kil eller som slägga. Om man hinner kan man fälla träden och klyva veden i slutet av året så att veden även får torka under vintern då luftfuktigheten är som lägst.


Gränsfors klyvyxor är som namnet anger, gjorda för att klyva ved. Yxorna har ett stort och tungt huvud som är smitt och slipat till en konkav form med relativt tunn egg.

Yxorna är gjorda för att hugga längs med träfibrerna, till skillnad mot skogsyxor som är gjorda för att kapa av träfibrerna. Klyvyxornas konkava form . Jonny klyver ved - Duration: 3:34. En stock blockas och klyvs. Vet inte om ni sett klippet tidigare, men jag fick.


Rapportera virke i vår nya virkesrapport! Det finns inga dumma frågor!

Var med och diskutera skog! Fixa tändveden utan att hugga av fingrarna. Kindling Cracker är namnet på en smart sak som enkelt fixar tändved utan yxa.


Helst med en liten slägga eller en hammare, men en annan vedbit kan också funka. Ved sågar och hugger man när den är nyligen fäll helst på våren.

Mögel vid fönster

På fönster kan kondensen ge upphov till mögel och röta, vilket kan leda till dålig inomhusluft samt missfärgning och nedbrytning av träet i fönsterbågarna. De frågor man skall ställa sig när det uppstår kondens på fönster är: Varför är rutan för kall? Mögel kan se lite olika ut, det är inte alltid svarta små prickar. På fönster bildas det lätt kondens och om färgen flagnar öppnar det för mögelangrepp.


Många har problem med att det är fuktigt inomhus, särskilt i sovrummet. Man har kondens på fönstrets insida och man har svarta fläckar och t.

Enkla och lättfattliga beskrivningar av olika vanliga fuktskador i fönster , vad de beror av och hur du åtgärdar dem. Och någonstans har det blivit fel för nu har vi stora problem med kondesn och även mögel. Vi har hur mkt kondens som helst på våra fönster i sovrummet. Vi har nyligen satt dit ventlier och det har hjälpt en hel del men de är fortfarande blöta och nu har det dessutom bildads någon slags svart mögel på . Ju snabbare vi upptäcker sådana angrepp desto lättare och billigare är det att få stopp på dem.


Något så enkelt som ofta immiga fönster är ett sådant tecken. Ett annat är fuktfläckar i tak och på tapeter. Ett tredje är kondens i ventilationskanalerna.

onsdag 20 februari 2019

Tilluftsventil självdrag

Den luft som avsiktligt tillförs via tilluftsventiler bestämmer delvis det totala utbytet av luft genom en byggnad. I rum där man vistas ofta, som t. Begrepp som man ser i dag som förstärkt självdrag (med sk hjälpfläkt) är inget annat än fläktstyrd ventilation. Den förorenade rumsluften tar sig ut genom imkanalen i murstocken och eventuell frånluftskanal från kök och badrum. Bild: Bo Reinerdahl I hus med självdragssystem finns det ingen fläkt, istället .

Men för att kunna välja rätt lösning och produkt är det viktigt att du vet vilken typ av ventilation du har i din bostad: självdrag , mekanisk frånluft eller mekanisk. Jag har haft funderingar på att installera typ PAX fläktar i badrummen och tilluftsventiler i sovrummen men det kanske är bättre att istället installera en central frånluftsfläkt på vinden och koppla ihop badrummen och kökets kanaler. Hur har ni andra med självdrag gjort? Någon som kan hjälpa mig att göra rätt . Problem med självdrag Beiträge 2. Hur förbättrar jag ventilationen?


Springor och sprickor i fasaden, liksom otäta golv tillåter tilluften att strömma in i huset. I lite modernare versioner är det tilluftsventiler nära golvet som ser till att luften kan strömma in.

tisdag 19 februari 2019

Insats till öppen spis

Designa din öppna spis eller braskamin med en av våra spiskassetter, braskassetter eller kamininsatser. Hitta din favorit här eller besök närmaste återförsäljare. Om du är ute efter en enklare variant av värmekälla eller mysfaktor, så kan du köpa kamininsatser till inbyggnad.


Med hjälp av en spiskassett eller en kamininsats kan du helt på egen hand designa din öppna spis så att den blir som du vill ha den. De mindre spiskassetterna passar bra för .

En insats med sidoglas, tillverkad helt i gjutjärn för din öppna spis. En sprakande eld i den öppna spisen har alltid fascinerat oss. Dessvärre är den öppna spisen en direkt dålig värmekälla. För att få en välkommen värmevinst istället för en onödig förlust, krävs en modern, effektiv insats som Sverigekassetten.


Kassetter eller insatser för öppen spis gör ditt eldande billigare och effektivare. Välkommen att välja en kassett eller insats hos oss! Kassetten eller insatsen kan vara tillverkad i stål, gjutjärn eller en kombination av dessa material.

Installerar du en modern kassett i din öppna spis så sparar du inte bara ve du får ut mycket mer värme och sparar dessutom miljön.

måndag 18 februari 2019

Värmeväxlare ventilation

Olika typer av värmeväxlare. En värmeväxlare med hög verkningsgrad gör att energikostnaderna hålls på en betydligt lägre nivå än de annars skulle varit på. Värmeåtervinning betyder helt enkelt att den uppvärmda . Med ventilationsvärmeväxlare kan du vädra, men behålla värmen i huset. Sveriges största utbud av FTX aggregat för ventilation.


Köp rätt FTX aggregat på Luftbutiken.

Jämför priser och läs recensioner på Övrig VVS. Välkommen till PriceRunner! Med smarta FTX-aggregat återvinns upp till över av den värme som annars bara försvinner ut med ventilationsluften smatidigt som huset får en perfekt ventilation.


Så här fungerar det: Innan den varma förbrukade inomhusluften blåses ut från huset passerar den en metallrotor ( värmeväxlare ) som är konstruerad så att . Framförallt för att du ska må bra i bostaden, men bra ventilation är också en effektiv basförsäkring mot fukt- och mögelrelaterade problem i ditt hus. God hälsa är självklart ovärderlig, och just därför bör bra ventilation vara en av grundstenarna i . Ekonomin är den andra anledningen att träffa någon som kan luft. Isolering är förstås bra om du vill slippa elda för kråkorna, men överskottsvärme kan dessutom återvinnas i en värmeväxlare , i stället för att bara slösas bort.

fredag 15 februari 2019

Syntettäcke bäst i test

Det innebär att vi i detta test har låtit duntäcken, syntettäcken och silkestäcket tävla mot varandra. Priset har inte heller varit en lika viktig faktor som i många andra av våra tester. Några utgångspunkter och riktlinjer hade vi däremot.


Till att börja med ville . Höstvindarna viner kring knutarna och första snön är på väg.

Då är det skönt att krypa ner i sängen, under ett gosigt, varmt täcke. Förutom det klassiska dunet finns även syntetfiber och, som en nyhet på marknaden, ull som värmande fyllning. Textil- och Läderlaboratoriet har . Allergiker får ofta rådet att välja syntetiska material men i vårt test är det ett duntäcke som är rekommenderat av Astma- och allergiförbundet.


Alternativ till dyra täcken. Upplevs som tungt efter många tvättar. Ventilerar inte optimlat. Kommentar, Bästa budgetval.

Den här guiden är lyckligtvis en genväg där . Brukar du bli för varm när du sover ska du byta till ett tunnare täcke med mindre fyllning. Läs och lär om svala täcken och sommartäcken online på Hemtex. Dun, syntet eller silke - vilket täcke är bästa valet för kalla vinternätter?

Direktverkande elelement

De finns med elektronisk termos. Jämför priser och läs recensioner på Element. Välkommen till PriceRunner!


I det nya sommarhuset fattas det element i några rum, och de som finns är från -talet och blir skållheta. Nu har jag en elektriker som ska byta och komplettera - men vad är det för skillnad på direktverkande el- element och oljefyllda? Det finns en öppen spis med kasett som ger go värme - när jag är där.

Direktverkande el, reglercentral? Spara energi med direktverkande el - viivilla. Alla kan inte byta uppvärmningssystem, men spara energi och pengar kan man göra även om man sitter med direktverkande el.


Här får du tips om åtgärder. Nya element bör vara försedda med eller förberedda för funktion för sänkning mellan komfort och spartemperatur. Använd spartemperatur när du . Många funderar över vilken typ av element i badrum som passar bäst.


Värmekomfort med oljefylld elradiator Det finns mycket positivt med en oljefylld elradiator eller ett oljefyllt element.

Lägenheten är kvm och i takhöjd. Där under sitter idag gamla element med direktverkande elelement vilket blir väldigt dyrt.

torsdag 14 februari 2019

Ta bort mögel på trä

Angriper framförallt omålat trä. Mögel uppkommer även på virke som lagras på olämpligt sätt, till exempel om det ligger oskyddat under längre tids nederbörd. I första hand bör vanligt diskmedel tillsammans med en borste och trädgårdsslang användas, som inte bara tar bort mögel utan även smuts.


Vill du ta bort mögel i hemmet men är trött på dyra och ineffektiva kemikalier som du köper i affären? Läs denna artikel för enkla husknep!

Mögel trivs utmärkt i badrum och kök, vid toaletten, duschen eller diskbänken. Det kommer att ta bort möglet och lämna ofarliga rester som förhindrar det från att komma tillbaka. Mögel -Fri är effektivt mot mögel , blånad och lukt och fungerar på alla ytor inomhus ex.


Mätta ändträet med av färgfabrikanten anvisad grundolja, grundmåla till full mättnad. Välj lämplig täckfärg som strykes gånger flödigt. Efterkontroll skall ske efter ½ till 1år. Behandla eventuell påväxt med Prick-Fri.


Slamfärgsmålade träytor med påväxt av mögel.

Borsta eller tvätta ytan ren. Håller med ovanstående, jag hade provat att grundligt göra rent träet i fråga.

onsdag 13 februari 2019

Infravärmare bäst i test

Vi pratade även med flera återförsäljares kundtjänster för att på så sätt ta reda på vilka värmare som är storsäljare idag. Där efter läste vi ingående de olika märkenas produktblad. De bästa infravärmarna i vårt test är alltså de bästa av de. Solens strålar värmer oftast skönt, men i skuggan kan det vara nog så kyligt. Med en extra värmekälla kan du förlänga kvällarna på balkongen.


Bäst i test är halogenvärmaren Heatlight HLW15.

När solen går ner blir det kallt på terrassen, ellerhur? Inte med en infravärmare ! Vårt infravärmare test hjälper dig att hitta den bästa infravärmaren. Heatlight HLWfick bäst i test när Smartson testade infravärmare tack vare sin höga värmeeffekt, vattentålighet och relativt låga pris för den dyrare tekniken halogeninfra! Läs mer om Smartsons test.


HLWi svart design är en quartz halogenvärmare med kortvågsstrålning, vilket innebär att den värmer ytan den träffar och . Heatlight HLWHLW1 fick bäst i test när Smartson testade infravärmare tack vare sin höga värmeeffekt och vattentålighet. HLWi vit design är en Quartz halogenvärmare med kortvågsstrålning,.

tisdag 12 februari 2019

Vattenburen golvvärme trägolv

Handboken innehåller allmän information om trä som golvmaterial, fukt samt detaljerade konstruktionsritningar för olika typer av golvkonstruktioner med trägolv på golvvärme. Flooré erbjuder vattenburen golvvärme till trägolv och laminatgolv. Köp ett av marknadens tunnaste värmegolv som du enkelt lägger själv!


Vad ska man tänka på när man lägger trägolv på golvvärme? Golvvärme under trägolv ?

Här hittar du bra tips om du ska välja golvvärme och funderar på att lägga elektrisk eller vattenburen golvvärme under ett trägolv. Halloj Klart du kan ha golvvärme och trägolv. Visst frt lämpar sig ju bättre med tunnare golv så som klinker osv.


Hur tjock trägolv ska ni ha? Men jag har mellan och mm och det blir varmt. Det blir dock ett ganska trögt system.


Fräsa i trägolv för vattenburen golvvärme ? Parkettgolv och golvvärme kombineras numera ofta och fungerar bra tillsammans.

Både el- och vattenburen golvvärme kan användas under parkettgolvet. Det är dock väldigt viktigt att följa både våra installationsanvisningar, samt instruktionerna och rekommendationerna från leverantören .

måndag 11 februari 2019

Reaktion på mögel

Om möglet är synligt för ögat är risken stor att det innehåller mykotoxiner. Det kan räcka med små mängder mögelgifter i bostaden för att det ska . Denna översikt är avsedd för utredning av enskilda patienter. Utredning av ett flertal personer på en arbetsplats eller i en bostadsfastighet som rapporterar besvär . Mögel och dess hälsoeffekter på människan. Mögel i inomhusmiljö kan vara mycket skadligt, t.

Mina barn gick tidigare på Klövervägens Förskola i Ljungby. Förskolan var redan innan en kraftig takläcka fuktskadad. Det luktade en blandning av träskyddsmedel såsom t. Lukten satte sig vissa dagar i barnens kläder . Svartmögel orsakar allvarliga symptom och hälsoproblem såsom psykisk försämring, andningsproblem, skador på inre organ och även dödsfall.


Att förebygga mögel är inte alltid så lätt men det finns vissa saker man kan tänka på för att i möjligaste mån minska fuktbelastningen. Det är viktigt att avleda regnvatten från huset, att inte plantera växter intill huset, och se till att marken lutar från huset så att vatten inte kan samlas mot sockeln. Cladosporium är arter av mögelsvampar som tillhör gruppen Deuteromycetes.

fredag 8 februari 2019

Öl land

Denna kategori har följande underkategorier (av totalt 35). Belgien (kategori, sida). Det första ölet skapades troligtvis då stärkelse- och sockerrika bröd blöttes och jäste i kontakt med vilda jästsvampar.


Den moderna bryggeritekniken utvecklades i huvudsak i kloster under medeltiden och de största . I ett land som toppar i produktion såväl som konsumtion är det i det närmaste förbjudet att göra dåligt öl. Den tyska öllagen har gjort att många bryggerier inte ändrat sina recept på hundratals år.

Namnkunniga bryggerier som Ayinger håller hög standard och historiska bryggerier som Riegele gör populära . Bearded Rabbit, göteborgsbryggeriet som drivs av paret Therese Mortensen och Fredrik Gustavsson, gör bra öl och överlag är kvaliteten bra och konstant, ett tecken som tyder på att man har koll på bryggeriutrustningen. Vill man göra en liten Bearded Rabbit-provning så kan man med fördel beställa hem . Det kanske har blivit en och annan öl i år? Hur många du än druckit så ligger du i lä när man jämför med stordrickarländerna av öl i världen. Föga förvånande är det Tjeckien som leder ölhävarligan, klart före Tyskland. Båda länderna är traditionella öl -länder, lager-ölen anses till och med ha uppfunnits i .

torsdag 7 februari 2019

Fläkt självdrag

Självdragssystemet bygger på att frisk uteluft tar sig in genom springor och otätheter i huset. Den förorenade rumsluften tar sig ut genom imkanalen i murstocken och eventuell frånluftskanal från kök och badrum. Bild: Bo Reinerdahl I hus med självdragssystem finns det ingen fläkt , istället . Motorn sitter i köksfläkten och används oftast då ditt hus har självdrag.


Har man självdrag kan man ansluta en köksfläkt till ventilationen ovan spis med automatspjäll, köksfläkten filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter.

AC motorer är den vanligaste modellen av fläktmotor som har funnits länge, . Avståndet mellan spis och fläkt är viktigt. Enligt Boverkets byggregler ska detta avstånd vara minst centimeter. I ett hus med självdrag är det vanligast att . Det låga drivtrycket i självdragssystem innebär stor risk för störningar.


Om exempelvis en köksfläkt installeras i en bostad kommer den att helt dominera ventilationen i bostaden med bl. Sådana problem och många andra uppmärksammas i Boverkets skrift om självdrag.

Nu finns inte lägre någon oljepanna och därmed har självdraget försämrats.

Vvs jour kristianstad

Vvs - jour - vvs - jour , vvs , rörservice, avloppsspolning, stamrensning, stamspolning, rörjour, vvs -service, avloppsrensning - företag, adresser, telefonnummer. Vvs Jour - vvs , vvs -service, badrum, jour , rörmokare, rörservice, varmvattenberedare, vvs -installation, vvs -montör, värmeväxlare - företag, adresser, telefonnummer. Jour Vvs - vvs , rörmokare, varmvattenberedare, vvs jour , vvs - jour , vvs -service, badrum, bergvärme, golvvärme, jour , rörjour - företag, adresser, telefonnummer.


Vi arbetar geografiskt främst i Eslöv, Kristianstad , Landskrona, Hässleholm, Löddeköpinge men även övriga delar av hela Skåne. Svanholms VVS är ett anrikt VVS -bolag med bas i Eslöv. Vi erbjuder tjänster inom allt som rör värme, ventilation och sanitet.

Vi utför alla typer av arbeten från service av blandare och WC-stolar . Annons: Bra och duktiga rörmokare i Kristianstad - en guide till att hitta den bästa rörmokaren för ditt projekt och dina VVS behov. Om du bor i eller i närheten av Kristianstad och letar efter ett VVS företag i Kristianstad som har tillgängliga rörmokare som kan hjälpa dig med t. Rörmokare i Kristianstad. VVS - jour i Kristianstad - Allt om bästa vattenledningar i Kristianstad och alternativa rörjourer för VVS - jour och fuktskada.

onsdag 6 februari 2019

Mögel undersökning

Hur mår dina medarbetare? Det har visat sig att problem med inomhusluft ofta beror på fukt och dålig ventilation, men det kan även finnas andra orsaker, som felaktigt byggnadsmaterial. Det bästa sättet att slippa fuktskador och mögel i huset är att förebygga att det händer. Mögeltest som ger svar inom några minuter om det finns mögel i hus, likt vid fuktskada.


Det krävs rätt kompetens för att bedöma inomhusmiljö.

Flera specialiserade konsultföretag med sådan kompetens finns i Sverige. Vi är specialister på både fuktutredningar, mögelsanering och även att förebygga mögelproblem. Kontakta oss om du vill ha hjälp med sanering av mögel. Hälsoskydd är åtgärder för att förebygga eller undanröja sådana olägenheter som fukt, mögel , lukter och luftföroreningar i inomhusmiljön.


Enligt en undersökning från Trygg Hansa där man intervjuat husägare säger sig procent ha upptäckt svartmögel i sitt hus. Det är rimligt att tro att . Fukt specialist och mögel experter.

Om du misstänker att du har mögel i lägenheten är det viktigt att åtgärda det direkt. Börja med att själv försöka få bort möglet. Om det inte går så är det viktigt att du kontaktar din hyresvärd för att få det åtgärdat.


tisdag 5 februari 2019

Återvinning frånluft

Med mekanisk frånluft finns möjligheten att återvinna värmen i ventilationsluften. På så sätt kan du spara mycket pengar. Jag har idag en Greenline jordvärmeanläggning från IVT och ett hus med ventilation via springventiler och badrumsventilation.


Krav på återvinning frånluft ? Frånluft eller bergvärme? BELOK_varmeatervinning-2.

Med ett system med enbart styrd frånluft får man automatiskt ett undertryck i huset och i ett system med styrd tilluft och frånluft (FTX) kan man justera tillflödet för att det ska. Det krävs att man kan återvinna det mesta av värmeinnehållet i frånluften sett ur energisynpunkt, och för att övervinna tryckfallet i återvinningsbatteriet i . Därifrån sugs frånluft ut ur huset. Men innan den skickas ut används den till att värma upp den inkommande friska luften, så att den till största delen är uppvärmd redan när den kommer in i huset. Att återvinna värmen ur frånluften är en bra insats för förbättring av inomhusklimatet och en lägre energikostnad.


Detta beror till största delen på att det kan finnas en risk för överläckning av förorenad frånluft till luftbehandlingsaggregatets tilluftssida. Om kökets värmeenergi utnyttjas som värmekälla för fastighetens värmesystem ( såsom värmepump för tappvarmvatten beredning) ska återvinningen av värmeenergi från frånluft i storkök ske med hjälp av reningssystem för fettreducering och värmeväxlare till tilluft.

måndag 4 februari 2019

Rör skorsten

Utrymmet mellan rör och murstock fylls med ett isoleringsmaterial i flingform ( vermikulit). Upptill avlsutas insatsröret med ett toppfoder och detta relativt enkla renovering kan man själv göra. Läs mer hur du själv kan utföra din skorstensrenovering genom att installera insatsrör i din skorsten och val av rättdimension. Skorstensrör, skorsten , rökrör, rökkanal och modulskorsten.


Besök gärna vår webshop med skorstenssortiment av högsta kvalité till överraskande låga priser. Insatsrör för renovering av din skorsten.

Stort utbud av material till skorstensrenovering. Här finner du även information hur du praktiskt renoverar din skorsten. Upptill avslutas insatsröret med ett toppfoder och detta relativt enkla renovering kan man själv göra. Vi säljer insatsrör från en ledande tillverkare och leverantör av produkter för skorstensrenovering.


Våra insatsrör är ett rostfritt, syrafast . Produktsortiment för skorstensrenovering med insatsrör med års materialgaranti. Har en murstock som inte blivit använd på ca. Hade sotaren på besök i förra veckan och han sa att vi var tvungna att sätta rör i skorstenen.


Diameter på skorsten till.

söndag 3 februari 2019

Varför flyter olja på vatten

Intermolekylära krafter, som förhindrar att de löser sig i varandra. Vatten är ett extremt polärt ämne, med två tydliga elektriska centra (syret negativt, vätena positiva) och har alltså ett högt dipolmoment. Lika löser lika är en viktig kemisk regel. Olika löser sig inte och om vi blandar olja.


Varför lägger sig oljan på ytan? Eftersom oljan har lägre densitet än vattnet , flyter oljan.

Kemiska och fysikaliska egenskaper hos olja. Oljor kan beskrivas på olika sätt utifrån dess kemiska och fysikaliska egenskaper t ex: - Ytspänningen beskriver oljans förmåga att hålla ihop. Värme gör att oljan lättare flyter ut. Olja , is och vatten har olika densitet, d. Vatten som fryser bildar kristaller där vattenmolekylerna befinner sig på större avstånd från varandra än i flytande vatten. Det gör att isen har lägre densitet än vatten och flyter därför på vattnet.


Tillsammans väger skålen och luften mindre än motsvarande mängd vatten. Olja har lägre densitet än vatten och flyter , medan sirap har högre densitet än vatten och sjunker. Mellan vattnets densitet och .

Популярные сообщения