onsdag 3 oktober 2018

Kallras köksfläkt

Vi har märkt att det blir väldigt kallt i köket i vårt 70-talshus. Har nu lokaliserat det till ett kallt drag som kommer in via köksfläkten. Kallras - felmonterat kallrasskydd? Det rasar ju kyla ner i köksfläkten! Blåser kall luft från köksfläkt - vad kan jag göra?


Saken är att vaktmästaren var här när jag precis flyttat in, då lägenheten hade flertalet diverse skavanker.

Redan då noterade jag kylan, men han sa att det var helt normal temperatur. Men anser samtidigt att det är svårt för han att på min i lägenhet fullt klädd kan avgöra hur det är resterande tid. Kall luft från köksfläkten? Däremot vid ventiler (vid fönstrena och så) så ska det ju vara luft, som kommer inåt! Men kallras ÄR ju VÄLDIGT otrevligt även där!


Därför AVSKYR jag lägenheter, med avancerade fläktsystem! Det är nämligen vanligt, att det blir kall-luft vid . Används ofta I köksfläktens imkanal för att undvika kallras när fläkten inte är igång. När backspjället monteras .

Backspjäll som motverkar kallras när fläkten är avstängd. Ta bort backventilen helt och hållet och se om det någonsin blir kallras ner över spisen. Om kanalen är någorlunda lång så klarar du dig utan backventil. Köp Backventil till köksfläkt direkt från Electrolux.


Denna ventil sitter i den översta flänsen till köksfläkten och ser till. Ja, det gäller att välja sida :D Vi har en Variovent i taket med rätt bra kallras , det ska finnas skydd att köpa till den förvisso. I vår förra plåtis hade vi drag in vid kylskåpet om man vände fel sida till.


Kanske är det kardborrband och tillskuren liggunderlag som gäller? Vid köp av denna fläkt får du med en grepplist och kallrasskydd. Behöver ju få detta åtgärdat omg. Så fungerar en köksfläkt. En köksfläkt som är rätt monterad skapar ett undertryck i köket, så att ånga, fukt och matos inte sprider sig till resten av bostaden.


Thermex Kontrollpanel Från kontrollpanelen styrs belysning och motor samt eventuella turbo- och timerfunktioner. Bruks- och monteringsanvisning. Läs ovillkorligen bruksanvisningen innan du installerar och tar fläkten i bruk.


På så vis undviker du personskador och skador på fläkten. När fläkten kopplas in öppnas kallras - skyddet och matoset kan obehindrat transporteras ut. Om du vintertid har besvär med kallras i huset kan du använda termostatstyrda väggventiler som öppnas eller stängs beroende på utetemperaturen.


Kostnaderna för att förbättra ventilationen i ett småhus behöver inte bli skyhöga.

Skulle ventilerna däremot vara stängda eller tilltäppta tar sig luft in genom brevinkast eller som kallras genom fönstren. Du bör rengöra fettfiltret i köksfläkten minst en gång i månaden. Matfett och damm samlas i filtret vilket gör att ventilationen inte fungerar som den ska.


För att rengöra filtret kan du . Vi märker av att vi har ett kallras ifrån hörnet där fasadmätarskåpet sitter. Känns när man står i hörnet att det känns kallare samt när man öppnar ett överskåp så är luften väldigt kall där inne. Förstår ju att ytan där fasadmätarskåpet sitter får mindre isolering men ska de verkligen märkas av så . Annars kommer kall luft och ev.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения