tisdag 31 juli 2018

Huskvarna vedspis

En äkta renoverad vedspis sprider anor om svensk historia samtidigt som den fungerar som praktiskt hjälpmedel och värmespridare i köket. Vedspisen är förbättrat genom att bl,a, godstjockleken är ökad på överhäll och plattor. Husqvarna vedspis reservdelar. Sveriges största sortiment på reservdelar till vedspisar. Davidssons egna svensktillverkade brännjärn, roster, cisternjärn och många övriga reservdelar.


Kokplattor, Spisringar, Spiskrokar, Lera till ugnstak mm finns under Tillbehör Reservation för skrivfel och prisändringar.

Dateringen kan dock sällan bli alldeles precis eftersom många spisar har haft ganska långa tillverkningsserier som till exempel . Ytterligare ett nytt utseende finns att välja i mellan på denna modell. Tilluftsanslutning är nu möjlig på alla modeller. Ben till spis är tillval.


Förutom moderna vedspisar säljer vi klassiska vedspisar från äldre tider som fortfarande tillverkas idag. Oavsett om du söker en vedspis av senaste . Säljes eller bytes mot åkgräsklippare , trädgårdstraktor , mc eller något annat kul. En gjutjärnsspis värmde bättre, och använde betydligt mindre mängd bränsle, än en öppen eldstad.

Devi touch

The step-by-step installation guide to the DEVI underfloor heating solutions - Duration: 4:33. Free delivery and returns on all eligible orders. Walk through steps press tick (top, right hand corner). Control Type – Using arrows to select Floor. Sensor Type – Using arrows to select Devi 15k.


PRESS The Tick (top, right hand corner).

Among others, the ther- mostat has the following features: ▫ A touchscreen display with backlight. An easy-to-follow menu-driven operation. Energy-saving schedule: A standard or customized timer program including fully flexible . View the profiles of people named Devi Touch. Intelligent solutions with lasting effect. Sein 2-Zoll-Touchscreen in ansprechendem Design bietet neben der komfortablen Bedienung viele Möglichkeiten, um den Energieverbrauch zu reduzieren.


It provides ultimate programming flexibility and is designed to fit directly into a regular wall socket. Early in their time together, Paramhansa Yogananda instructed his direct disciple , Swami Kriyananda, that his work in this lifetime would be lecturing, editing, and writing.

Säästät sähköä laitteen älykkäiden ja helppokäyttöisten ominaisuuksien avulla.

måndag 30 juli 2018

Degmaskin bäst i test

I denna artikel går vi igenom en rad oberoende tester av köksmaskiner, från ledande testmagasin och tidningar. Denna artikel har samlat de maskiner som har fått de bästa rekommendationerna. Efter genomgången av alla modeller var för sig, så kommer vi med ett par råd inför valet av köksmaskin. En köksassistent däremot, har färre funktioner än en matberedare. Köksassistenten räcker gott för lite enklare uppgifter, såsom bakning av surdegsbrö vispning av glass och blandning av röror.


För tuffare köksuppgifter, såsom att riva grönsaker,.

Du håller säkert med att hitta rätt och få en bra köksmaskin , (hushållsmaskin eller köksassistent) är svårt. Vi hjälper dig hitta rätt mellan benämningar och modeller. Jag lovar att du kommer hitta den bästa köksmaskinen som sparar tid för dig i köket. Se alla nya tester på matberedare! En köksmaskin kan göra mycket: Knåda, blanda, röra och vispa effektivt.


För det är ingen apparat du lätt plockar fram ur skåpet när du som bäst behöver den, utan den behöver stå framme för att bli använd. Testresultatet är högst ovanligt – fem av köksmaskinerna har fått högsta betyg. Vad vill du göra – mala kött eller vispa sockerkaka?


Köksmaskiner – bäst i test.

fredag 27 juli 2018

Canvac mögeltest

Enkelt och snabbt mögeltest med hög tillförlitlighet. Ett nytt enkelt mögeltest från Canvac där du kan testa om du har mögel i huset- resultat inom minuter. Patenterat snabbtest för mögel!


Mögelsporer finns överallt och kan kopplas samman med en rad olika hälsoproblem, från astma och huvudvärk till utslag och luftvägssjukdomar. Med Drybox lättanvända mögeltest kan du på några få minuter ta reda på om ditt hus innehåller skadligt mögel eller inte. Här hittar du Canvacs mögeltest !

I sortimentet finns modeller från Canvac , Samsung och Mitsubishi Electric som klarar av långvarig kyla och ger en skön värme. Hitta dolt mögel på minuter! Du styr alla funktioner med fjärrkontrollen. Alla modeller har en så kallad I-see funktion som ger högre värmekomfort och spar energi. Genom att I-see ögat ständigt riktar värmen dit den mest . Avfuktare Q Air D2från Canvac passar ytor upp till 1m².


Vi förbehåller sig rätten till ändringar och ev. Läs mer om Q AIR pil för länk . Luftavfuktare, luftfuktare, portabel AC och ventilationsaggregat som hjälper till att skapa en friskare och trivsammare inomhusmiljö.

Hos oss hittar du robotdammsugare, centraldammsugare och klimatprodukter från Canvac.

torsdag 26 juli 2018

Dubbeltermostat pelletsbrännare

Differensen mellan till och frånslag är ca 5°C. Termostaterna är växlande, dvs. Denna dubbeltermostat används bland annat för styrning av pelletsbrännare och oljebrännare i vattenburna uppvärmnings-system. Tack vare en hysteres ( skillnad mellan start- och stopp-temperatur) på grader uppnås långa gångtider på brännare av olika slag.


Därmed undviks alltför täta start- och stopp- tillfällen. Inkoppling av brännare till pannans befintliga dubbeltermostat.

Om det inte är möjligt att använda brännarstyrningens temperaturgivare kan befintlig panntermostat. Brännarens starttemperatur ställs in på pannans. Vi har satt i en pelletsbrännare i vår CTC Egor v 25. Vi behöver en dubbeltermostat , men frågan är om det är en sådan som redan sitter på panna. Effektivisera pelletsbrännare på vedpanna med Ack.


Hur funkar dotterns pelletsbrännare ? Styrning av pelletsbrännare mot ack-tank Beiträge 10. Lämplig för styrning av pelletsbrännare mot panna eller ackumulatortank med larm vid låg temperatur. TK1D består av två fristående termostater.

Skorsten kamin

En minst lika viktig del som valet av kamin är valet av skorsten. Du ska tryggt kunna lita på att skorstenen på ett säkert sätt transporterar bort rökgaserna från din kamin. Vår skorsten ger maximal säkerhet och är konstruerad och godkänd för de flesta biobränslen, och det bästa av allt är att Premodul gör det möjligt för dig att . Installation av skorsten till kamin,rh:premodul. Utvändig skorsten till kamin,rh:contura.


Vad kostar det att installera en kamin med skorsten?

Värmehjälpen,rh:varmehjalpen. Du kan få din skorsten med fyrkantig huv i svart eller röd plåt eller rund huv i svart plåt, raka och vinklade skorstensrör samt välja mellan svarta, vita eller gråa rör för att skapa en inredningsdetalj av din . Ta del av vilka regler som finns kring montering av kamin och skorsten. Här hittar du information kring bygglov, tillstånd och installationsanvisningar. Om du inte har möjlighet att dra skorstenen invändigt, kan du använda dig av vår utvändiga skorsten.


Vår skorsten passar de flesta eldstäder och kaminer och kan dras nära brännbart material. Välj mellan att installera den synlig eller inbyggd. När du bestämt dig för att köpa en braskamin är det viktigt att tänka igenom vilken kamin du vill ha och vilken.


tisdag 24 juli 2018

Norge elproduktion

Som vi kan utläsa nedan har Norge det absolut mest miljövänliga energiproduktionen i hela norden. Tittar vi på förbrukningen av el per invånare i de nordiska länderna så ligger Island solklart i topp. Elproduktion är en process där energi från primära energikällor omvandlas till elektricitet.


Elstatistik norden Elstatistik. När övriga Europa har ett överskott på el från sol och vindkraftverk så kan det överskottet skickas till Norge.

Där kan elen användas till att pumpa vatten från den nedre delen av ett vattenkraftverk upp till den övre delen av vattenkraftverket. När det är dåligt väder för sol och vindkraft i Europa så får vattnet . I Norge vill regeringen se ett helhetstänkande för vattenkraften där miljövärden och värdet av elproduktion ska vägas samman. Våra grannländer har, på grund av deras geografiskt så olika lägen, hittat olika lösningar för att täcka sina energibehov.


I Norge är det naturligt att den mesta kraften kommer från vatten. Det finns också en del värmekraftverk och några vindkraftverk som bidrar till totalproduktionen. Ett bra vattenår är andelen inhemsk vattenkraft självfallet högre än genomsnittligt, men då importeras också el från den nordiska marknaden, närmast från Sverige och Norge.

Varmvatten solfångare

Engångsutgiften är själva solfångarsystemet och installationen, sedan får du för all framtid gratis varmvatten av solen. Och det är verkligen lönsamt med solenergi – en energi som dessutom är helt ren från utsläpp. Om du installerar en solfångare.


Jämför priser och läs recensioner på Solpaneler. Välkommen till PriceRunner!

Solfångare 100L för varmvatten. Tack vare att varmt och kallt vatten har olika densitet så får man en automatisk cirkulation, där varmvattnet . Joakim Byströms nystartade företag Arontis tillverkar sin parabelformade solfångare i en nedlagd plåtverkstad i Härnösand. Den omvandlar solenergin till både elektricitet och värme.


Forskare har kommit på ett sätt att koppla solfångare till den befintliga varmvattenberedaren. Det innebär att det nu kan bli lönsamt att installera solvärme för att värma sitt eget varmvatten. Hittillsvarande system kräver att man måste byta varmvattenberedare, vilket innebär att egen solfångare blivit för dyrt för .

Solar Teknik ST- ROT-avdrag på installation. Ett paket för varmvatten och värme. Forskare har hittat ett sätt att koppla solfångare till en befintlig varmvattenberedare.

måndag 23 juli 2018

Kamin sverige

Hos Kaminexperten hittar du prisvärda braskaminer, murspisar, vedspisar, trädgårdskaminer med installation av kaminer över hela Sverige. Kaminerna kvalitetskontrolleras innan de lämnar fabriken i Markaryd. Därmed har vi full kontroll över kvaliteten i produktionens alla led.


Vi månar om att kaminerna ska vara anpassade efter moderna hem och . Vi erbjuder braskaminer, kaminer , eldstäder, skorstenar, kakelugnar, vedspisar.

Sveriges ledande butiker och kedja för brasvärme. Boka hembesök, handla eller fråga oss. Med våra hantverkare och installatörer blir din kamin lösning rätt för hus, lägenhet, sommarstuga eller vindsvåning. Det är inte svårt att köpa en kamin eller insats men det är några enkla saker som du bör veta innan du drar igång.


Här får du veta mer om hur du köper en eldstad och hur du kan få hjälp och svar på frågor. Byt ut din gamla braskamin. Gjutjärnsarbetet kräver yrkesskicklighet ner i minsta detalj.

Det finns enklare metoder för att tillverka eldstäder, men för oss handlar det inte om att . Kaminer av alla de slag - SVERIGES BREDASTE SORTIMENT!

fredag 20 juli 2018

Radiator key

Order online at Screwfix. FREE next day delivery available, free collection in minutes. Find great deals on eBay for Radiator Key in Plumbing Supplies and Fixtures. Then you need to know how to bleed a radiator.


Bought this last week to bleed some radiators however found that the key would just spin on the valve.

This is down to the key being bored out and then small flats machined into the corners rather than it being a full square drive. Ended up buying a Rolson set of two which worked properly. No,: I do not recommend this . Free delivery on eligible orders of £ or more.


Buy Radiator Bleed Key Easy Grip Easigrip Clock Type Brass: Clocks - Amazon. FREE DELIVERY possible on eligible purchases. Plumbsure Brass Radiator Key , Pack of - BQ for all your home and garden supplies and advice on all the latest DIY trends.


While using a key is obviously recommende it is not something that you will be hopeless without.

Whenever you are in a pinch there are a few other methods that you can still use to get the job done. Step 3: Bleed the radiators. Switch off your central heating.


torsdag 19 juli 2018

Köksfläkt till lägenhet

Om du öppnar blåser luften runt kring spisen, och fläktsuget blir mindre effektivt. Den kan fungera både i villa och lägenhet , men du som bor i lägenhet kontrollerar först vad som gäller i huset. Sätt inte motordriven fläkt i ditt kök.


Det är inte tillåtet att koppla motordrivna fläktar till husets ventilationssystem. Du som eventuellt har en i din lägenhet måste återställa det på egen bekostna även om den var där när du flyttade in. Vår ventilation fungerar så att det sitter utluftsfläktar vid skorstenarna på taket.

Fjäråskupan erbjuder köksfläkt centralventilation för din lägenhet. Besök vår webbplats för mer info om dessa lösningar. Köksfläktar för centralventilation är spiskåpor utan motor. I själva fläktkåpan finns bara ett timerstyrt spjäll. Centralventilation i en villa ansluts till en motor som kan vara placerad i ett skåp eller på taket.


Om man har en alliancelösning i sin lägenhet. Välkommen till PriceRunner! Jag har en fråga gällande köksutrustning i hyreslägenhet. Min dotter hyr rok av HSB Dalarna i Leksand.

onsdag 18 juli 2018

Värmepump effektivitet

Lär dig mer om värmepumpens verkningsgra COP samt även SCOP. Vad säger detta om energibesparingspotentialen? Läs detta inlägg för att få reda på mer om värmepumpen och dess verkningsgrad - hos oss på GreenMatch.


En värmepump är en teknisk anordning som överför värme från en kall till en varm plats. Den skenbara verkningsgraden ( värmefaktorn) i en värmepump kan nå upp till 5.

Tekniken i en värmepump är i princip . SCOP är en bättre uppskattning på värmepumpens effektivitet än COP eftersom det tar hänsyn till årets variationer med varma och kalla perioder. Notera att det finns olika SCOP-värden för varje värmepump , där värdet varierar beroende på vilket klimat . Undrar du något om luft-luftvärmepumpar? Här har vi samlat vanliga frågor och svar om luft-luftvärmepumpar. Kanske har vi svaret på din fråga?


Vid ett köp av värmepump vill du så klart ha en så effektiv värmepump som möjligt, för ju högre effektivitet en värmepump har desto lönsammare blir den.

Men när du jämför prestandan mellan två värmepumpar är det dock bäst att undvika ordet ” effektivitet ”. När man jämför olika värmepumpar är det viktigt att titta på årsvärmefaktorn, SCOP-värdet, som är ett mått på pumpens effektivitet.

Gamla gjutjärnskaminer

Välj bland hundratals olika modeller. Samtliga helt restaurerade och i skick som nya, klara att eldas i. Renoveringar utföres till mycket förmånliga priser. Lämna gärna er gamla kamin eller spis i byte oavsett skick. Vi köper även in gamla kaminer och spisar.


I vårt sortiment finns också antikviteter.

Nytillverkade kaminer och vedspisar, gamla och antika vedspisar och kaminer samt tillbehör till kaminer och vedspisar, vedställ, vedkorgar, spissvärta m. Här hittar du gamla , renoverade kaminer vi har renoverat i vår verkstad. Trasiga delar har ersatts och varenda detalj är blästrad. Vi har också några fina, nya kaminer som är tillverkade efter gamla modeller. Har du en gammal kamin du vill fixa till? Antika kaminer skänker inte bara en behaglig värme till ditt hem under vintermånaderna utan utgör en viktig detalj i klassisk svensk inredning.


Vår kaminrenovering är mycket grundlig och vi ger års garant när ni köper renoverade kaminer av oss . Vill du piffa upp ditt hus eller sommarstuga med en genuin kamin i gjutjärn till rätt pris är du välkommen till Jannes Kaminkultur. Vi saluför renoverade kaminer från framförallt Norge.

tisdag 17 juli 2018

Golvvärme eller radiatorer

Radiatorer vs golvvärme - Vilken värmelösning är egentligen bäst? Läs om fördelarna här och se hur de mäter sig i värmeförlust, reaktionsförmåga osv. Att välja vattenburen golvvärme , istället för radiatorer , vid renovering av småhus behöver inte alltid vara den bästa lösningen. Hej Vi har klinker i kök och hall och det hade inte varit roligt utan golvvärme. Däremot så blir det ju inte alls samma kalla golv då man har trägolv som ni ska ha.


Jag kan inte se några egentliga nackdelar med radiatorer för övrigt.

Kanske att det inte är optimalt för . Golvvärme eller radiatorer på övervåning? Underfloor heating or radiators. Vattenburna värmesystem i flerbostadshus. Waterborne heating systems in apartment blocks.


Handledare: Jessica Walton, KTH ABE. Peter Knutsson, IKANO BOSTAD. Fråga: Jag väljer mellan att bygga platta på mark med golvvärme eller radiatorer på entréplan.

En värmepump i kombination med golvvärme kan vara en bra lösning. I dagens läge talar alla så varmt för golvvärme , därför skall jag revoltera och försöka vara objektiv när jag jämför golvvärme med radiatorsystem.

måndag 16 juli 2018

Kmp mysinge

Vår populära pelletskamin Mysinge är tillverkad i gediget gjutjärn och är en traditionell kamin med generös glasruta in mot eldens sken. Gjutjärnet kan med fördel putsas upp och får då en vacker lyster. KMP Mysinge kan även fås med kalksten.


Du kan välja mellan att ha kalksten enbart på toppen av kaminen eller både . Sammanfattning skötselråd. För att få ut mesta möjliga effekt av kaminen rekommenderar vi att Du följer nedanstående skötselråd.

Kaminen behöver luft för att fungera, stäng aldrig . PELLETSKAMIN KMP MYSINGE. Viktiga punkter att iakttaga! För att kaminen skall fungera som avsett skall nedanstående regler iakttas.


Observera att det måste finnas . Det generösa glaspartiet på kaminen gör det möjligt att se lågan från flera håll i rummet. Reservdelar till Ekerum, Mysinge , Lilla Frö och Neptuni. Jag undrar om det finns någon där ute med en pelletskamin från kmp ?

Stort sortiment av reservdelar och tillbehör till pelletsbrännare och pannor. Original reservdelar och reparationer av pellets-brännare och pannor. Våra pelletskaminer täcker större delen av en normalstor villas värmebehov och kan vara en primär värmekälla för ditt boende eller komplettera din eluppvärmning.

fredag 13 juli 2018

Velcoventil

Liljengrens är en ledande tillverkare av självreglerande friskluftsventiler som regleras efter utetemperaturen, vilket ger optimal ventilation alla årstider. Friskluftsventilen är självreglerande och anpassar luftflödet efter utomhustemperaturen. Termostatstyrd friskluftsventil som anpassar lufttillförseln efter utetemperaturen.


Sveriges största utbud av friskluftsventiler av olika typer och storlekar. Du kan enkelt filtrera fram den friskluftsventil du behöver i filtreringsfunktionen ovan.

Med Velcoventilen kan du vara säker på att du får en hälsosam inomhusluft året om, utan att slösa dyr energi på överventilering. Velcoventilen är en självreglerande friskluftsventil som anpassar luftflödet efter utomhustemperaturen. Det ger en årstidsanpassad och väl avvägd ventilation och fungerar helt utan elektriska . Självreglerar luftflödet steglöst efter utomhustemperaturen,dygnet runt, året runt! Kan med fördel monteras i fritidshus, friggebo garage mm.


Vi har ett 70-tals hus som vi håller på att renovera i takt som vi inhämtar kunskap från er som har. Hur många har Velcoventil installerade i sina friskluftsintag? Vore kul att höra lite erfarenheter från andra.

Hur fungerar värmeväxlare

Olika typer av värmeväxlare. Motflödesvärmeväxlare innebär att det varma mediet flödar i motsatt riktning jämfört med det kalla mediet. Det innebär att den kan överföra nästan all värmeenergi från den ena . En värmeväxlare är en smart grej som hjälper till att överföra värme från en vätska eller gas till en annan. I vissa typer av värmeväxlare blandas de båda olika vätskorna, men i andra typer av värmeväxlare finns det en solid vägg som separerar vätskorna och hindrar dem från att blandas.


Frisk luft är nödvändig i bostaden, men bara för att luften är frisk behöver den ju inte vara kall.

Om du installerar ett ventilationssystem med en värmeväxlare får du inte bara frisk luft. Den är också ren, torr och uppvärmd. Det bästa av allt är kanske att den varma luften är nästan gratis, för värmeväxlaren.


Kallas även för plattvärmeväxlare eller korsströmsvärmeväxlare inom ventilation där medierna passerar varandra i ett lamellpaket av veckade aluminiumplåtar. Korsströmsvärmeväxlarens verkningsgrad är . Att välja ventilationsaggregat. Thermia - värmepumpens funktion - Duration: 2:12. Så fungerar din fjärrvärmecentral.


Men det kan ändå vara bra att känna till lite om hur fjärrvärme- centralen fungerar.

onsdag 11 juli 2018

Terassvärmare bäst i test

Stort test av olika infravärmare. Hur kom vi fram till vilka. Terrassvärmare terrassvärmare. På dagens marknad finns en mängd olika gasolvärmare – och ibland kan det kännas som en djungel av olika märken.


Vi har undersökt sju stycken omtyckta gasolvärmare för att du lättare ska kunna välja ut den som passar dig bäst. Efter att ha testat dessa vid ett flertal .

Senaste infratekniken med behagligt sken och stor uppvärmingsyta. Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Tretti. När det håller på att bli lite kallare så är det vanligt att man vill kunna bevara värmen lite längre och fortfarande kunde vistas på sin uteplats eller balkong. Därför är terrassvärmare en mycket . Vilken terrassvärmare ska man välja? Vi guidar dig genom terrassvärmedjungeln.


Solens strålar värmer oftast skönt, men i skuggan kan det vara nog så kyligt. Med en extra värmekälla kan du förlänga kvällarna på balkongen.

Bäst i test är halogenvärmaren Heatlight HLW15. En bra terassvärmare har överhettningsskydd och är vädertålig. Vi jämför de bästa terassvärmarna.


tisdag 10 juli 2018

Dålig lukt inomhus

Ett beprövat trick är att fylla ett glas med ättikssprit eller vinäger. Det kommer att suga åt sig röklukten. Fungerar jättebra mot brandrök . Naturvårdsverkets uppgifter kan enkelt dementeras genom . Jun Mer om hur lukt , mögel och bakterier transporteras upp från krypgrunder till bonendemiljön står omtalat på sidan Krypgrund - Inomhusmiljö.


På vintern torkar naturmaterial ut och då fukt försvinner sker en avsvällande effekt med följd att glipor kan bildas där luft och lukt letar sig upp i huset.

Jan Känner du en konstig lukt i ditt hus? Då kan det bero på fuktskada och mögellukt. Hur luktar mögel och hur kan du bli av med mögellukt? May Ättika mot dålig lukt och en rad andra husmorstips med ättika. Här våra bästa tips om hur du kan . May Avlopp, skor och sopor.


Detta är bara några av många saker som kan skapa otrevliga luktupplevelser i hemmet. Mar Om det luktar konstigt i ett hus finns det två saker att göra.

Antingen struntar man i det och vänjer sig eller också gör man något åt det. Det beror givetvis på hur pass intensiv lukten är, men oavsett vad det beror på så går det mesta att åtgärda om man bara tar reda på den rätta orsaken.

Växelventil värmepump

Växelventil (bergvärme och frånluft). SymptoRadiatorerna blir väldigt varma och det blir oförklarligt varmt inomhus. Själva ställdonet tror jag fungerar eftersom plastgrunkan på undersidan av kåpan rör sig när värmepumpen ställer om.


Antar att det är när ställdonet backar tillbaka som en fjäder inte orkar stänga ventilen. Fel på motor till växelventil ?

Lagervara som skickas med Fri Frakt inom Sverige. Vår VP har helt plötsligt börjat skicka ut hett vatten på elementen mitt i sommaren. Jag märkte efter lite klurande att den gör det periodvis. Kan man köra värmepumpen utan växelventil. Bytt växelventil , tempdiff värmebärare.


IVT GEO 3C INSTALLATION HD - Duration: 20:07. Denna webbplats använder kakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats utan att ändra din webbläsares kakor-inställningar samtycker du till användandet av kakor.

Ta reda på mer genom att läsa vår riktlinje om kakor. Jämför priser och läs recensioner på Övrig VVS. Välkommen till PriceRunner!


De vanligaste och dyraste felen i värmepumpsystem härrör från styrsystem och elektronik. Det visar en unik sammanställning från KTH.

måndag 9 juli 2018

Rekommenderad luftfuktighet

Det är viktigt att ha rätt luftfuktighet inomhus och rätt inomhustemperatur. Intab har dataloggers för mätning av inomhusklimat. Jeanet Berg förklarar varför luften på de flesta arbetsplatser är allt för torr och vad det betyder för medarbetarnas hälsa och sjukfrånvaro.


Speciellt nybyggdda hus upplever problem med inomhusklimat på grund av för låg luftfuktighet. Denna kombination gör att inomhusklimatet blir mycket torrt om vintern, vilket ger husets boende många olika hälsomässiga besvär. Därför finns det en stor .

Nov Låg relativ fuktighet är bra så undvik att befukta inomhusluften! Fråga: Vi har torr luft i vårt hus på vintern. Har ni någon anläggning som kan användas för att öka luftfuktigheten inomhus? Svar: Jag avråder bestämt från befuktning! Det är idag konstaterat att den mesta av problematiken angående vår . Nov Både för hög och för låg luftfuktighet inomhus kan leda till att man får problem med hälsan.


Drabbas du fortfarande av förkylningsbesvär? Har du fortfarande svårt att andas?

Eller immar fönstren i vardagsrummet ofta igen och rinner det ned kondensvatten? Senast efter den här larmsignalen måste du mäta .

fredag 6 juli 2018

Ftx aggregat test

Tillverkarna anger ofta temperaturverkningsgra men i vårt test har också energibesparingen beräknats. REC Temovex 250S-EC-RS är ett kompakt enhetsaggregat för effektiv ventilation med högeffektiv värmeåtervinning. Det beror på att den normala energiförbrukningen är högre än för ett mindre hus i södra Sverige. Ett bra ventilationsaggregat för vind är ett måste i alla hus. Vi erbjuder aggregat från bland annat FTX som håller hög kvalitet.


Investera i aggregat idag!

Från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning, FTX , är standard när man bygger lågenergihus. Här kan man bland annat se att elförbrukningen varierar hos olika aggregat vilket ju påverkar driftkostnaderna. Det är lite andra aggregat från resp.


När man jämför elförbrukning på sidorna så landar åtminstone Enervent LTR-och Heru 100S EC nära varandra vid liknande tryck - kanske . Nu finns en energimärkning som gör att konsumenter kan jämföra olika ventilationsaggregat med varandra för att se vilka alternativ som är mest effektiva och bullrar minst. Här är länkar till Energi myndighetens tester och där finns bland annat test av FTX aggregat för olika husstorlekar. Själv har jag en Östberg Heru 1och har haft igång den i snart en månad och är riktigt nöjd.


Ica glödlampor

Enligt Europa direktiv så håller traditionella glödlampor på att fasas ut för att ersättas av mer energieffektiva alternativ. Här hittar du vårt sortiment av glödlampor. Vi på ICA hemma har även lågenergilampor och halogen lampor. Ta del av våra bästa erbjudanden!


Ange din mejladress här: OK. Välj bland bordslampor, vägg- och takbelysning eller ljusslingor från välkända varumärken.

Du kan även ställa in när ljuset ska tändas och släckas. Det trådlösa ljusstyrningssystemet kan utvidgas genom att integrera fler enheter till systemet och även gruppera in dem i olika grupper exempelvis köket, sovrummet eller barnrummet. Med ICA Home smartbelysning kan du styra upp till 60st lampor. Gör din trädgård mysig och inbjudande med solcellslampor och ljusslingor i olika modeller och färger. Glödlampor - belysning, glödlampor , lampor , taklampor, 4-hjuling, armaturkomponenter, artic cat, articcat, aspen, aspenbensin, atv - företag, adresser, telefonnummer.


Företaget finns i Trelleborg, men välkomnar kunder från Helsingborg. Efter år på marknaden är det fortfarande bara en bråkdel av de lampor som säljs i Sverige som är lågenergilampor. Ur konsumentperspektiv är det inte svårt att förstå varför: De är svårare att få tag på och kostar mer.

onsdag 4 juli 2018

Centraldammsugare västerås

Centraldammsugare - centraldammsugare , dammsugare, vvs, bergvärmepumpar , blandare, bosch, luftvärmepumpar, pumpar, värmepumpar - företag, adresser, telefonnummer. Städutrustning Centraldammsugare - företag, adresser, telefonnummer. Reservdelar Centraldammsugare - företag, adresser, telefonnummer.


Bra erbjudanden och rabatter för Centraldammsugare i Västerås. Få information om var du köper Centraldammsugare i en mängd olika butiker i Västerås och dess omgivning.

En centraldammsugare är perfekt för dig som har utrymmet. Du slipper slita på golv och möbler som vanliga dammsugare vanligtvis stöter emot. Köp exempelvis kylskåp, dammsugare och andra typer av hushållsapparater.


Här hittar du tysta centraldammsugare med lång livslängd. Köp din topptestade centraldammsugare med kraftfull motor på ELON. Hos oss hittar du tillbehör för centraldammsugare i olika prisklasser, storlekar och modeller från Canvac.


Beställ dina tillbehör för centraldammsugare på Elon. Behöver du köpa reservdelar eller service av din centraldammsugare har vi många bra serviceställen runt om i landet som kan hjälpa dig med reparation.

Allaway centraldammsugare och tillbehör distribueras av de stora vitvaru – och byggmaterialkedjorna från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Bränslepellets

Tillverkning av pellets sker genom att såg- eller kutterspån först torkas varefter det mals det i en kvarn (oftast hammarkvarn) för att få ett finare material. Det malda materialet pressas sedan under extremt . Vi tillhandahåller en rad olika produkter när det gäller bränslepellets. Se nedan för mer information om vad vi tillhandahåller. Alla priser nedan avser pris inkl.


Priserna gäller inom Östergötland.

För leverans utanför Östergötland ring till oss för prisuppgifter. Hämta själv, pall direkt hos oss. The product is already in the wishlist!


För oss är bra service till rätt pris viktigt! Bränslepellets Bionorr 6mm Pall. Vi vill inte bara leverera din pellets, vi vill också underlätta för dig innan och efter leverans.


När du gjort din beställning så bekräftar vi dig med datum för leverans, allt för att du ska kunna planera! Tack vare vår terrängtruck så kan vi enkelt .

BMR Produkter AB producerar och förädlar växttorv, torvströ, torvblock, störprodukter och torvmix. De är perfekta att elda med eftersom de inte bidrar till koldioxidutsläpp.

tisdag 3 juli 2018

Biltema oljefyllt element

Oljefyllt element med elektronisk termostat. Hjälper till att hålla nere energikostnaderna. Idealiskt för astmatiker och allergiker då de inte bränner fast något damm. Ger jämn och skön värme i bostaden och passar utmärkt även för fritidshuset tack vare ett inbyggt frostskydd som hindrar temperaturen från att sjunka under °C.


För golvplacering inomhus. Ansluts till jordat vägguttag 2V.

Mycket tunna (cm) och eleganta element med front av härdat glas. Det jag vill åt är framför allt en elektronisk termostat men jag har inte hittat en elektronisk väggtermostat för 400V som är mycket billigare än ett helt element. Den som vet var jag hittar detta får gärna tipsa. Byter jag hela elementet så slipper jag reporna och färgfläckarna, och om det nya är oljefyllt så slipper . Isolerat förrådet, nu köpa element.


I vår webbutik, och i vissa av våra butiker, finns ett brett utbud av element. Vi hoppas att du ska hitta det du behöver för att ersätta gamla element , sätta upp nya vid nyinstallation etc. Välj bland element som är portabla eller fasta med 2V resp.

måndag 2 juli 2018

Vvs härryda

Vvs -firmor - vvs , värmepumpar, rörinstallationer, badrum, golvvärme, rörmokare, nibe, pumpinstallation, avlopp, jordvärme - företag, adresser, telefonnummer. Vi utför alla typer av VVS -installationer, värmesystem och värmepumpar i Härryda , Rävlanda, Hindås, Landvetter, Bollebyg Mölnlycke etc. Vi hjälper dig med rörarbeten, elarbeten, installationer, värmepumpar, vattenrening, VVS m. Conny Schelander Rör är verksam inom Rörentreprenör, VVS i Landvetter.


Kontakta VVS -firma för att säkerställa att ni har rätt klass på ert återströmningsskydd. Ingen leveransskyldighet: Verksamheter som är .

Med omdömen på säljare och köpare för din trygghet. Det är 5 av aktiebolagen i Härryda. En överlåtelsebesiktning är en juridisk besiktning, där man endast . VVS företag i Mölnlycke och Landvetter.


Nytt Projekt – Tallgårdens Förskola i Mölnlycke. Uppdrag: På totalentreprenad utföra rörinstallation i nybyggnad av förskola i Härryda kommun. Vi har gått från att vara ett VVS -företag till ett solföretag, men vi har kvar vår VVS - teknik, sa Johan Ahlgren.


Företaget visade hur det gått med deras senaste stora projekt.

Популярные сообщения