tisdag 25 september 2018

Installation av kamin

Ta del av vilka regler som finns kring montering av kamin och skorsten. I bygganmälan ska man oftast ange Typgodkännandenummer, detta har nu ersats av Prestandadeklaration. Har du ingen möjlighet att själv installera din kamin kan du självklart köpa din braskamin med fullständig installation. Använd gärna vår mall för kontrollplan!


Följ med vårt arbetslag till en villa där vi installerar kamin och skorsten. Vi får vara med från början då kaminen.

Installation av kamin och kakelugn. Att installera en kamin eller kakelugn är ett bra sätt att sänka kostnaderna för uppvärmningen av ditt hus. Det kan också hjälpa till att spara på miljön. En kamin eller kakelugn är en typ av öppen spis. För att få mer värme än från den öppna spisen, reglerar man i kaminer och kakelugnar . Denna webbplats använder kakor (cookies) för att garantera bästa möjliga användarupplevelse.


Om du fortsätter att använda webbplatsen, accepterar du användningen av kakor. Hitta min närmaste butik. Vill du att vi ska göra ”Kaminkollen” hemma hos dig eller i ditt fritidshus?

Kaminkollen är en helt kostnadsfri tjänst som vi tagit fram för att underlätta för våra kunder att fatta beslut om installation av kamin eller eldstad. Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten. Prisuppgiften är ungefärlig. För att vi ska kunna lämna en slutgiltig offert behöver vi göra ett . Vår skorsten passar de flesta eldstäder och kaminer och kan dras nära brännbart material.


Välj mellan att installera den synlig eller inbyggd. Du behöver göra en anmälan vid installation eller väsentlig ändring av eldstad eller rökkanal i byggnader. Till din anmälan ska du bifoga handlingar som tydligt beskriver vad du vill göra.


Vid installation eller ändring av en eldstad ska du bifoga en planritning där eldstadens placering är tydligt utmärkt. Kärt barn har många namn, braskamin, kamin eller eldstad. Det är många som har det på sin önskelista idag, men vad ska du tänka på när du ska installera en kamin ? Nedan bidrar vi med ett par varma tips till dig som går i kamintankar. För att installera en kamin i din bostad måste du först söka bygglov . Hej Har en Jötul Fsom jag tänkte ansluta till den befintliga skorstenen. Har varit Kamin där tidigare men fel höjd på hålet så jag kommer att.


Grundkravet för installation av eldstäder är att det aldrig får bli varmare än grader på brännbar byggnadsdel. Om det inte står något speciellt i installationsanvisningen gäller följande generella krav: Avstånd till brännbart golv: När en eldstad som inte är typgodkänd och saknar uppgift om säkert avstånd . Verksamheten bestod till största delen av försäljning och montering av murspisar från Norge samt skorstensrenovering och murningsarbeten. Fler leverantörer tillkom, företaget bytte namn till Modern Brasvärme i Blekinge AB och verksamheten blev mer lokal.

Innan den får tas i bruk krävs även ett slutbesked från kommunen. Tänk på att det är viktigt att begränsa eldningen då det kan påverka din omgivning. Välkommen till vår utställning av braskaminer. Vi kan hjälpa till med val av kamin och utföra installationen.


Vi hjälper dig med bygganmälan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Популярные сообщения