onsdag 31 oktober 2018

Isolering under golvvärme

Installation av golvvärme kräver att man byter ut golvet. Vilka golv du väljer inomhus påverkar värme- förlusten. I en grund med golvvärme är det viktigt att värmemotståndet under värmeslingan är stort (tjock isolering ) och att . Det är skönt med varma golv och därför väljer många husägare att lägga värmeslingor i golvet, oftast i badrummet eller hallen, som komplement till husets befintliga värmesystem.


Då används golvvärmen endast för komfortens skull.

Väljer du golvvärme för att värma hela huset är rätt inomhustemperatur . Användningen av energi kommer att öka med golvvärme om man inte kan sänka inomhustemperaturen. I grund med värmeslingor är det viktigt med isolering som ser till att plattan hålls varm och marken kall. Isoleringen ska fungera som ett . Att ha en isolerskiva i sitt golvvärmesystem gör stor skillnad jämfört med golvvärme direkt på en trög, dåligt isolerad betongplatta. Värmen behöver vara inkopplad under en kortare tid vilket så klart påverkar systemets energiförbrukning.


Vi rekommenderar att alltid använda isolerskivor som en del i våra golvvärmesystem . Hur mycket isolering ska man ha under golvvärmen?

tisdag 30 oktober 2018

Rostigt gjutjärn

Vi har en stekpanna av gjutjärn. När vi köpte den följde det med en bruksanvisning. Torka sedan bort överflödigt fett och löst rost.


Om det börjar bränna fast upprepade gånger i pannan . Hos de mer ordinära husen rör det sig mest om fönster- och dörrbeslag och lås, men ibland kan man också hitta mer fantasifullt utformade smidesdetaljer som vindflöjlar. Elegantare hus kan ha räcken av smide eller gjutjärn , men också andra gjutna arkitekturdetaljer som till exempel kolonner.

I trädgårdarna finns grindar, . Kärlet har blivit rostigt. Enligt Fred är ekorrfett det bästa man kan ha till grytor och pannor av gjutjärn. Det ser inte roligt ut med avloppsröret. Det är hål i den och borde bytas. Troligen har du asbest i rörisoleringen som är jämte avlopsröret så var försiktig.


Golvbrunnen skulle jag byta om det var mitt hus. Jag tror inte att det är så mycket betong så det borde inte vara .

Gamla stekpannor och grytor med ingrott fett, hur rengör man dem på bästa sätt? Hur rengör man gjutjärn ?

måndag 29 oktober 2018

Mögel anticimex

Hur mår dina medarbetare? Det har visat sig att problem med inomhusluft ofta beror på fukt och dålig ventilation, men det kan även finnas andra orsaker, som felaktigt byggnadsmaterial. Det bästa sättet att slippa fuktskador och mögel i huset är att förebygga att det händer. Fukt, mögel och rötsvamp.


Känner du en frän och stickande lukt i eller luktar det champinjoner?

Att det luktar kan vara ett första varningstecken på att du har en fuktskada. Då trivs även rötsvampar, däribland den äkta hussvampen som är farlig för hållfastheten i virket. Kontakta oss om det luktar konstigt . Skydda huset mot fukt och mögel.


Inför den stundande vintern är det bra att se över huset för att förebygga fukt- och mögelskador. Vår husexpert Stefan Öhrling tipsar om hur du kan göra ditt boende tryggare när temperaturen sjunker. Hälsoskydd är åtgärder för att förebygga eller undanröja sådana olägenheter som fukt, mögel , lukter och luftföroreningar i inomhusmiljön.


Så skyddar du ditt hus mot fukt och mögel.

Det finns många vägar in i huset för fukten. Ovanifrån som regn eller snö, från marken eller inifrån huset på grund av läckande diskmaskiner och fuktspärrar som inte fungerar.

fredag 26 oktober 2018

Vad kostar en braskamin

Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten. Prisuppgiften är ungefärlig. För att vi ska kunna lämna en slutgiltig offert behöver vi göra ett . Låt säga att kaminen kostar 15.


Med våra hantverkare och installatörer blir din kamin lösning rätt för hus, lägenhet, sommarstuga eller vindsvåning.

Heta braskaminer - Viivilla. Varsågo ett smakprov på spännande nyheter och tidlösa favoriter. Hur mycket kostar en braskamin ungefär? Vad är det viktigaste man bör fundera över innan man bestämmer sig?


Fyll i uppgifterna nedan så får du en uppskattning på vad en komplett kamininstallation med skorsten kostar. Detta för att säkerställa höjden på . Om du fortsätter att använda webbplatsen, accepterar du användningen av kakor. Hitta min närmaste butik.

Vem drömmer inte om vintermys framför brasan? Här får du veta vad du bör tänka på innan du installerar en braskamin hemma. Ja, du får avdrag på arbetskostnaden.


Det dras av från fakturan från oss direkt. Så du behöver inte ligga ute med pengarna. Det här bör du tänka på när du ska installera en kamin från Contura.


Vad kostar en komplett installation med skorsten och allt?

Hur mycket bygger elektrisk golvvärme

Vid nybyggnation, då golvvärmeslingorna gjuts in i betonggolvet, adderas ingen bygghöjd. Hur tjockt ska det flytspacklas för att få rätt bärighet samt för att få plats med elslingor samt få korrekt fall i badrummet? Golvvärme bygger för högt? De vattenburna golvvärmesystemen har ständigt utvecklats och de nya systemen bygger bara –mm totalt.


Alltså lika lite som elvärmegolv! Så det är inte längre något skäl att välja el.

Ebecos golvvärmesystem bygger alltså på elburen värme, men det finns även vattenburen golvvärme. En vanlig fråga är vilket system man ska välja: ett med elektrisk värmekabel eller vattenburet med rör? Det beror såklart på förutsättningar för just ditt hem och vilka krav du har på anläggningen. Tänk på detta innan du tar . Tekniken bygger på tunna EPS-skivor klädda med aluminiumfolie. Denna konstruktion gör det möjligt att lägga ytmaterial direkt på Floorés golvvärmeskivor.


Flooré systemet avger värme både snabbare och effektivare än traditionella ingjutna system eftersom avståndet mellan rör och golvyta är mindre. Så lägger du el - och vattenburen golvvärme.

torsdag 25 oktober 2018

Ventilation i lägenhet

Frisk luft inomhus är viktigt för vår hälsa. Här kan du läsa vilka regler och system som finns, och vad du själv kan göra för att få en bra ventilation och en bra luft. Luften i en bostad behöver bytas ut hela tiden.


En välfungerande ventilation skyddar mot ohälsa, dålig lukt och fuktproblem. Ventilation i din lägenhet. OVK ska i föreningens hus utföras vart sjätte år av en .

Dålig luft kan ge huvudvärk, allergier och eksem. Därför är det viktigt att regelbundet byta ut luften med hjälp av bra ventilation. Lika viktigt är att avlägsna fukt som bildas när vi lagar mat, tvättar, duschar eller badar. Annars kan det uppstå fukt- . Så här fungerar ventilationen i Er lägenhet ! Självdrag är det äldsta ventilationssystemet. I Stockholm är det också vanligt att man gör om klädförrå osv till sovrum.


Detta blir då fel i ovk-besiktningen eftersom det måste.

När ventilationen är god byts luften i lägenheten regelbundet ut och ser till att det är balans mellan värme och ventilation. Det är därför viktigt att man inte stänger några ventiler och att man håller dem rena. Finns fel och brister in din lägenhet eller i allmänna utrymmen som du inte själv kan åtgärda?

onsdag 24 oktober 2018

Kostnad värmegolv

Byggprojektet är relativt komplext och behöver tänkas igenom, speciellt om du ska bygga till eller liknande. Speciellt kopplingen till värmekällan är något du behöver integrera i din lösning. Nov Funderar du på att installera vattenburen golvvärme ? Här går vi igenom kostnadsposterna och ger ett exempel på vad det kan kosta att lägga vattenburen golvvärme på en bottenvåning. För att komma fram till vad det kostar att lägga vattenburen golvvärme utgår vi från ett exempel där man tänker lägga .

Nov Många överväger att passa på att lägga golvvärme också när man ändå byter golv, kanske i en hall eller på en toalett. Men vad kostar elburen golvvärme egentligen? Här visar vi ett kostnadsexempel på vad det kan kosta att lägga tio kvadratmeter elburen golvvärme i hallen. Till vår hjälp har vi tagit en före . Allt du bör veta om värmegolv - Viivilla.


Sep Vad kostar golvvärmen att ha igång? Sep För samtliga gäller att du måste ha jordfelsbrytare om du installerar värmegolv i våtutrymme. Priset varierar förstås en del mellan olika tillverkare, men från cirka 3kronor per kvadratmeter för elektriska system, är ett riktpris.

tisdag 23 oktober 2018

Kamin utan ved

Skorstensfria kaminer kan ställas var som helst i rummet, utan installation. De passar därför lika bra i. En skorstensfri kamin släpper inte ut någon rök och kan därför ställas i en helt vanlig lägenhet utan rökkanaler. Den kräver varken installation,.


Bioetanol är också enklare att tända än ved : Häll i bioetanol.

Visst kan du elda i kamin eller öppen spis utan ved ! Det finns flera alternativ, bland annat alkoholgelé, gasol eller el. Vissa av kaminerna behöver anslutas till någon form av ventilation - detta kollar du med försäljaren eller en behörig vvs- installatör. Tänk på att placera kaminen så att inte gardiner eller annat . Den skorstensfria kaminen, som eldas med flytande ved (bioetanol), ser numera ut som en vanlig kamin. Men det finns stora olikheter.


Experten Stig-Göran Nygår Kaminmagasinet , förklarar fördelarna och skillnaderna.

Den stora fördelen är att kaminen är skorstenslös och att du utan problem kan flytta . Elbrasor kan du köpa som kompletta kaminer eller som enskilda brasor att sätta in i befintlig kamin eller eldstad. Oftast medföljer en tystgående.

måndag 22 oktober 2018

Billig pelletskamin

Med Mr Pellets pelletskamin minskar du dina kostnader med nästan , pelletskamin är miljvänligt val. Flera modeller att välja på. Jämför priser och läs recensioner på Kaminer.


Välkommen till PriceRunner! Köp Pelletskaminer till låga priser hos buildor. Kan även kanalanslutas för att även värma an- gränsande rum.

Finns i en mängd storlekar. Caminetti montegrappa Filo Top Agila . Gjutjärnet kan med fördel putsas upp och får då en vacker lyster. Letar du efter någon som kan skorstenar?


KMP Mysinge kan även fås med kalk. Vi på Nordicheating kan hjälpa dig med ditt val av skorsten, pelletskaminer, vedkaminer. En pelletskamin fungerar i stort som en vedkamin – båda ger brasvärme och har hög mysfaktor.


Men medan vedkaminen brinner med hög effekt under kort tid kan. Gamla vedpannor, oljepannor och braskaminer med dålig förbränning har gett avtryck i vår miljö, oljan har påskyndat växthuseffekten, vedpannor och braskaminer med partikelutsläpp.

Tekniken var helt enkelt inte bättre än så, men som tur är har detta nu förändrats. Därför är en installation av en pelletskamin detsamma . Vi hjälper dig att hitta en billig och bra pelletskamin och pelletspanna.

fredag 19 oktober 2018

Montera hus

Vi har hjälpt nästan hundratusen kunder att bygga hus. Den erfarenheten delar vi gärna med oss av. Våra säljare svarar på alla dina frågor om entreprenadformer och kontrakt, hus och planlösningar, val och tillval.


För dig som gillar att läsa själv har vi också samlat mycket av vår . Tar bara timmar att montera.

Huset monteras upp på bara timmar. Men det är fortfarande oerhört billigt för ett helt nytt hus ! Alla basmodellerna av huset ingår det kök, badrum, en del tekniska . Under byggprocessen ansluts el, vatten, värme o. Och i slutskedet görs inomhusmålning och tapetsering, golv läggs in, köket monteras och vitvaror ansluts. Ett A- hus är dessutom alltid grundmålat från fabrik. Läs mer om arkitektritade hus.


Nu är det bara att montera ihop varje vägg utifrån arbetsritningarna.

Dags att bygga nytt hus ? Movehome handlar om att använda ny teknologi för att ge dig chansen att själv forma ditt hus på webben och hela tiden ha koll på vad det kostar. När arbetet med kakel och klinker är klart monteras de sista detaljerna i huset. Om vanorna i ett hus förändras eller man gör konstruktionsändringar kan ventliationen i huset påverkas drastiskt.

torsdag 18 oktober 2018

Brandspjäll styrning

Styrning och övervakning av brandspjäll. Hagab har komponenterna för styrning och övervakning, som samverkar och tar kontroll över många olika funktioner i brandskyddet och ventilationen. Här handlar det om brandskyddsteknik för att övervaka,larma, styra och även testa funktioner för att säkerställa skydd i skarpt läge. Det andra sättet är helt separata ventilationssystem för varje brandcell.


Spjällenhet RCTU och central RCTC är enheter i Bevent Rasch överv. On Control erbjuder produkter för styrning av larm (brandlarm, inbrottslarm) och ventilation.

Läs mer om våra produkter på vår hemsida. Ladda ner brandspjäll dimensioneringsprogram. Möjlighet till manuell styrning , integrerade lägesbrytare och motorstyrd återställning. BRANDTEKNISK KLASS: EI S till EI S. LUFTTÄTHET SPJÄLLHUS Spjällen är utförda . Med hjälp av Systemairs egenutvecklade dimensioneringsprogram kan du mycket enkelt dimensionera brandspjäll. Programmet beräknar tekniska data för spjäll- let så som tryckfall, ljudeffektnivåer och lufthastighet.


Du får också en överskådlig ritning av varje spjäll med spjällets mått och dimensioner, volym och vikt.

onsdag 17 oktober 2018

Takvärme

Skall boka visning på ett hus och läste igenom beskrivningen lite. Såhär ser den ut: ½-plansvilla. Bjälklag Trä Tak Betongpannor Utv.


Tänk om, tänk rätt och välj takvärme ! Systemet är det mest värme- och kostnadseffektiva sättet att snabbt och bekvämt uppnå och bibehålla en optimal rumstemperatur.

Komfort handlar om att få det att stämma… precis som du vill ha det. Golv- och takvärme i samverkan passar utmärkt för alla nya egnahemshus. En lösning för eluppvärmning i världslass får du till hälften av priset jämfört mot ett uppvärmningssystem med vattencirkulation Den enkla . Genom förvärvet av ÅSAB utökar Epecon sortimentet med Takvärmestrips, som värmer upp rummets ytor via strålningsvärme. Dessa ytor värmer i sin tur upp den omgivande luften och skapar ett dragfritt och behagligt rumsklimat.


Med värmekällan i taket blir . Kall snö på taket gör inte någon skada så länge den inte börja smälta i töväder och sedan återfrysa med istappar som följd.

Med en takvärmeanläggning förhindras isbildning i hängrännor och stuprör, snön smälter kontrollerat och kan rinna ner i stupröret.

tisdag 16 oktober 2018

Luftrenare med ac

Förbättra hemmets luftkvalitet med hjälp av en luftrenare med kolfilter och HEPA- filter som rensar din luft från bl. Jämför priser och läs recensioner på Inomhusklimat. Välkommen till PriceRunner!


Fläkt och luftkonditionering. Elgiganten har fläkten du behöver till ditt hem, välj mellan ett stort utbud av produkter som förbättrar ditt hemmaklimat, alltid till lågt pris.

Det är inte mycket ren luft man får för pengarna från vissa av luftrenarna i Testfaktas test. Och en av apparaterna släpper till och med ut giftig ozongas. Skapa behaglig och allergivänlig hemmamiljö med Luftrenare och Aircondition. Rena luften i ditt hem för att slippa skadligt damm och pollen, rekommenderade av Astma och Allergiförbundet.


Trygg E-handel, betala med kort, faktura eller konto via Klarna. Liontech Liontech, i, Över år i branschen. En mekanisk luftrenare minskar mängden partiklar i ett rum genom att pressa luften genom olika filter med hjälp av en fläkt i maskinen.

Ofta innehåller mekaniska luftrenare filtersatser som har flera olika typer av filter som fångar upp olika typer av partiklar.

Stoppa mögel

Svartmögel är inget man vill ha att göra me svartmögel är hälsovådligt och det krävs ordentlig sanering. Bikarbonat och ättika är två effektiva huskurer mot . Att få bort mögel i huset behöver inte vara omöjligt. Här hittar du knep och metoder för att få bort mögel , samt råd på vem du bör kontakta för mögelsanering. Svarat av Thomas Nilsson, Institutionen för trävetenskap, SLU , Uppsala.


Fråga Jag har en del hemmasågat furu- och granvirke som har legat på torkning utomhus (täckt) ca år.

I ett sammanhängande nätverk är alla celler genetiskt identiska, och anses därför vara samma individ. Mikroskopiska svampar som lever som ensamma celler . Olika sätt som fukten tar sig in i källaren. För att vi ska kunna förstå hur vi ska stoppa fukten behöver vi också förstå hur fukten transporteras in i källaren. Fukten transporteras in i källaren på olika sätt.


Liksom vid mögelangrepp måste förutsättningarna ändras och vatten tas bort för att stoppa svampangreppet. Det skadade området tas lämpligen bort och friskt material sätts in. Detta gäller i synnerhet vid angrepp av äkta hussvamp.


Få upptäckter gör en husägare så upprörd och ängslig som en mögelfläck.

måndag 15 oktober 2018

Värmepump garage

Luft-luftvärmepumpar som passar i garage , förråd och uterum. Allt du behöver tänka på inför uppvärmning av dessa utrymmen. För det första så måste man tänka på att om man har ett förråd eller garage som inte är isolerat så lönar det sig inte att försöka värma upp det, då eldar man för kråkorna och energikostnaden kommer skjuta i höjden. Har man däremot ett isolerat garage eller förråd så kan en luftvärmepump i många fall skära . När du ska installera en värmepump i garaget eller i fritidshuset finns det vissa egenskaper som är extra viktiga.


Du behöver en värmepump som kan leverera jämn underhållsvärme och som dessutom är väldigt driftsäker.

Underhållsvärme garanterar att ditt garage eller fritidshus ständigt håller en temperatur kring grader . Jag funderar på att installera en värmepump i garaget. Det är 65kvm stort, har en isolerad gjuten platta och har mm mineralull i väggar och 1mm. Billig luftvärmepump med snabbkopplingar eller.


Det är också vanligt med mindre Luft luft värmepump i garage och verkstäder som bara använder ibland. Anpassa storleken på värmepumpen efter storleken på det utrymme där den ska användas. Om man använder ett luftburet värmesystem för att värma en större bostad kan man behöva flera värmepumpar som monteras .

fredag 12 oktober 2018

Effektivaste kaminen

Flera av Conturas kaminer har generösa glas som visar mycket av elden. Våra symboler för eldsynlighet visar hur mycket en viss modell visar av elden. Alla braskaminer förutom en har bruksanvisning på svenska. Här finns viktig information som hur du ska elda i kaminen , vilken längd veden ska ha och hur mycket ved du maximalt kan fylla på per timme, samt vilket underhåll och service som behövs.


För att få bästa verkningsgrad och lägst utsläpp är det . I den här artikeln hittar du information om olika typer av braskaminer och spisinsatser samt värdefulla tips om vad du behöver tänka på när du ska installera och köpa en braskamin.

När vinterkylan slår till är det många som börjar längta efter en varm brasa som tillskott till uppvärmningen. Lösningen är en braskamin som ger . En kamin med en värmelagrande kapacitet på 4–timmar kan dock väga runt 2kilo eller mer – och om kaminen väger över 3kilo bör man tänka på att förstärka golvet. Bäst värmelagring har kakel- eller täljstensugnar. De kan hålla värmen upp till ett dygn, men å andra sidan kan de väga runt ton. Vi funderar på att ha det som primärvärmekälla med.


Vattenmantlad kamin kassett Beiträge 13. Kökspanna eller vattenmantlad kamin Eintrag 30.

torsdag 11 oktober 2018

Förvaring dammsugare

Den befintliga stången som fanns i städskåpet använde jag också till att hänga upp krokar, på vilka jag sedan kunde hänga korgar att förvara saker i. På golvet i städskåpet ställde jag sopkvasten och dammsugaren. Eftersom det fanns två nivåer i städskåpet så kunde jag även ställa en behållare med . Sentens Förvaring från Electrolux Home är ett oändligt antal lösningar för dig och din familjs personliga behov av ordning och reda – i hallen, sovrummet eller tvättstugan. På så vis är det enkelt att transportera dammsugaren och förvara den utrymmessnålt, och den är lätt att använda för både höger- och vänsterhänta.


Utrustning beroende på modell - bilderna visar exempel på produktutrustning.

Tilll höger om väggen i städskåpet förvaras moppar, dammsugare , hinkar m. Där finns även hyllplan för förvaring och längst ner i botten av städskåpet syns två lådor som också används till förvaring. Alla trådhyllkorgar och utdragbara backar kan monteras på Elfas vägghängda system och se till att du har en praktisk förvaring i din tvättstuga. Kombinationen vägghängd förvaring och trådhyllor är dessutom optimal när det gäller att skapa ett lättstädat utrymme: inga massiva hyllor eller hörn som samlar damm och ett golv .

onsdag 10 oktober 2018

Oljefyllda radiatorer bäst i test

Jämför priser och läs recensioner på Element. Välkommen till PriceRunner! Test av element: Bästa prisvärda Elradiatorer. Stor risk för brännskador och dåligt uppfylld eleffekt.


Dessutom var dyrast sämst. Testet av elradiatorer visar på farliga brister.

Resultatet i vårt test visar att samtliga åtta radiatorer blir alldeles för varma, då framför allt yttemperaturen på elementets utsida. Uppvärmningstid hos oljefyllda elradiatorer. I LVI radiatorskolan finns redovisat ett test där vi jämför uppvärmningstiden för en oljefylld respektive öppen radiator. Det skiljer inte många minuter.


Alla kan inte byta uppvärmningssystem, men spara energi och pengar kan man göra även om man sitter med direktverkande el. Här får du tips om åtgärder. Jämförande test av oljefyllda elradiatorer och rena elpaneler.


Tester utförda av SP (Statens Provningsanstalt) visar att oljefyllda element inte på någon punkt är bättre än rena elpaneler. Tar man dessutom hänsyn även till pris och hanterbarhet vid transport och installation blir valet enkelt för både installatör och konsument.

Salda fläkt

TGRT Transformator för spänningsreglering av fläktar och motorer. Alla styrenheter har 2VAC utgång för anslutning servomotorer, ställdon, värmare reläer etc. Flera fläktar kan anslutas till en transformator.


VKF VKF, adapter passar vid anslutning av fläkt med rektangulär anslutning mot cirkulärt kanalsystem. Passar för fläktarna VKS, VKSA till cirkulär kanal.

Tillverkad av galvaniserad stålplåt. Våra olika modeller har alla funktioner och finesser som skiljer dem åt, men har två saker gemensamt: Hög kvalitet och ett lägre pris. Våra kanalfläktar kommer från tillverkare som Salda och Östberg och är anpassade för många olika ändamål inom ventilation. Kvalitetsprodukt från Salda med motor från SolerPalau. Radonbrunnen innehåller av en fuktskyddad fläkt som kan varvtalsjusteras med en.


Köp fläktar för till- eller frånluftsventilation. Vi erbjuder även tillbehör för styrning av fläktar. Alltid lågt pris på fläktar hos Skorstensbutiken!

Kan anslutas till BMS nätverk. Möjlighet till tryckstyrning via trycksensor . Fastighetsmäklare i Malmö, Lun Helsingborg, Svedala, Höllviken och Norrköping.

tisdag 9 oktober 2018

Köksfläkt i taket

Detalj är exempel på en modern kupa i rostfritt stål som vågar ta plats och som svävar en bit från taket , vilket ger ett effektfullt intryck. Utrymme mellan kupan och taket förbättrar också kupans funktion och ökar dess uppsugningsförmåga. En passande lösning för dig som söker en köksfläkt som syns, men som inte tar upp.


Då fläkten är placerad på t. System i kökskåpan: centralventilation lägenhet.

Har man självdrag kan man ansluta en Takinfälld köksfläkt till ventilationen ovan spis med. Var ska motorn placeras, det är avgörande, uppe på taket eller i kanal på vinden. Har själv en frihängande fläkt med motor på vinden, men det vanligaste är nog att man sätter den på taket. Man kan ju oftast ha mycket större motor i sådana här fall, men det blir ju ändå ett jäkla sus om jag kör på de högre . Traditionell, vertikal, tak -integrerad el.


Välkommen till PriceRunner! Takintegrerade köksfläktar.

Köksfläkt - inbyggd motor eller extern? Denna typ av fläkt är ett av marknadens nyare tillskott ? En takintegrerad köksfläkt installeras direkt i taket och den del av fläkten som över huvudtaget syns har en mycket platt design som knappt är märkbar.

måndag 8 oktober 2018

Köpa termostat element

Våra element säljs inte med medföljande termostat eftersom det finns väldigt många olika typer. Med andra ord vill man ofta själv välja ut en termostat som har just de funktioner och finesser som känns relevanta. TERMOSTAT DANFOSS HOME RTW- RA. Radiatortermostat Home med sensor RTW-termostatgivaren är en självverkande proportionell styrenhet. Du hittar såklart även radiatorer och mycket annat hos oss också.


Självverkande termostat för termostatventiler till vattenburna element och radiatorer.

Håller en konstant rumstemperatur. Avsedd för både nyinstallation och utbyte av äldre, befintlig termostatventil. Kan monteras på termostatventiler med Mx mm och Mx mm gänga, adapter medföljer. Sedan verkar det finna digitala termostat nu för tiden, skall man kanske byta till det? Var kan man köpa en grej?


Element problem, pris ny termostat ? Termostat med WiFi, finns det? Vart köpa små el- element ?

En intelligent termostat för vattenburna element som ersätter dina gamla ”vrid termostater”. Du kan själv byta termostat , du behöver inte anlita en VVS-installatör eller tömma elementet på vatten.

fredag 5 oktober 2018

Värmeelement olja

I våra oljefyllda el- element används rapsolja - vegetabilisk, miljövänlig. Här finner du BAUHAUS sortiment av oljefyllda element. Jämför Ta bort alla produkter . Du kan enkelt sitta hemma och beställa från vår webshop.


Elementen finns med elektroniska termostat.

Visa filter Stäng filter. I vår webbutik, och i vissa av våra butiker, finns ett brett utbud av element. Vi hoppas att du ska hitta det du behöver för att ersätta gamla element , sätta upp nya vid nyinstallation etc. Välj bland element som är portabla eller fasta med 2V resp. Det finns klassiska elelement och värmepaneler, våtrumselement,.


Ett oljefyllt element är något så enkelt som ett element som är fyllt med olja. Strålningsvärme är den typ av värme som människan uppskattar mest och kan liknas med värme från solstrålar eller kanske en . Oljeelement är ett el- element fyllt med olja , det gör att tempararuren hålls jämnare när termostaten slår till och från.

Ett vanligt el element svalnar ganska snabbt i förhållande till ett oljeelement, vilket gör att temperaturen går upp och ner hela tiden. Hur stort element du behöver överlåter jag däremot till .

torsdag 4 oktober 2018

Sätta in skorsten

Ta del av vilka regler som finns kring montering av kamin och skorsten. Här hittar du information kring bygglov, tillstånd och installationsanvisningar. Detta gäller även för eldfast cementbruk, som du ju använder för att sätta fast inmurningsstosen.


Metallen måste få ett visst rörelseutrymme när du eldar i braskaminen. Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten.

Prisuppgiften är ungefärlig. För att vi ska kunna lämna en slutgiltig offert behöver vi göra ett . Besök gärna vår webshop med högsta kvalitet skorstensrören till överraskande låga priser. Vi älskar att hjälpa dig! Följ med vårt arbetslag till en villa där vi installerar kamin och skorsten. Vi får vara med från början då kaminen.


Vår skorsten installerar du på din kamin utan att behöva en befintlig murstock i hemmet.

Den levereras i en färdig byggsats med utförlig beskrivning. Vår skorsten passar de flesta eldstäder och kaminer och kan dras nära brännbart material. Välj mellan att installera den synlig eller inbyggd. Man kan också sätta upp en brandvägg baktill (finns att köpa i fackhandeln) för att på så sätt kunna placera kaminen närmare väggen.


onsdag 3 oktober 2018

El element med termostat

Vi hoppas att du ska hitta det du behöver för att ersätta gamla element , sätta upp nya vid nyinstallation etc. Välj bland element som är portabla eller fasta med 2V resp. Det finns klassiska elelement och värmepaneler, våtrumselement , konvektorelement och många fler.


Med termostatstyrda element får du jämn och . PORTABEL OLJELAMELL RADIATOR EFFEKTLÄGEN. Oljelamell Radiator Mobil oljeradiator med steglös termostat och tre effektlägen för bästa komfort.

BAUHAUS har oljefyllda och direktverkande element , allt för att passa din lösning. Ett mindre element Mobil oljeradiator med steglös termostat och ett effektläge. El - element Neo från Adax i röd är ett element där design stått i centrum. NEO visar att element inte bara ska ge skön värme utan även vara en del av interiören i bostaden.


Utrustad med elektronisk termostat , digital display, knapplås samt. Komplettera med extra element ! NetOnNet har värmande element om du är lite frusen. Rätt radiator och termostat.


Alla kan inte byta uppvärmningssystem, men spara energi och pengar kan man göra även om man sitter med direkt- verkande el.

Kallras köksfläkt

Vi har märkt att det blir väldigt kallt i köket i vårt 70-talshus. Har nu lokaliserat det till ett kallt drag som kommer in via köksfläkten. Kallras - felmonterat kallrasskydd? Det rasar ju kyla ner i köksfläkten! Blåser kall luft från köksfläkt - vad kan jag göra?


Saken är att vaktmästaren var här när jag precis flyttat in, då lägenheten hade flertalet diverse skavanker.

Redan då noterade jag kylan, men han sa att det var helt normal temperatur. Men anser samtidigt att det är svårt för han att på min i lägenhet fullt klädd kan avgöra hur det är resterande tid. Kall luft från köksfläkten? Däremot vid ventiler (vid fönstrena och så) så ska det ju vara luft, som kommer inåt! Men kallras ÄR ju VÄLDIGT otrevligt även där!


Därför AVSKYR jag lägenheter, med avancerade fläktsystem! Det är nämligen vanligt, att det blir kall-luft vid . Används ofta I köksfläktens imkanal för att undvika kallras när fläkten inte är igång. När backspjället monteras .

Backspjäll som motverkar kallras när fläkten är avstängd. Ta bort backventilen helt och hållet och se om det någonsin blir kallras ner över spisen.

tisdag 2 oktober 2018

Mäta fukt i hus

Få koll på läget med fuktmätning. Att mäta fukt , är ett utmärkt sätt att få koll på läget. Du får veta, om ditt hus ligger i riskzonen eller om ditt hus mår bra. Genom en fuktmätning , kan du också säkra värdet på huset och göra försäljningen enklare.


Olika sorters fuktmätningar.

Här tipsar vi om hur du går tillväga för att utföra fuktmätning och ha full kontroll över ditt hus. Hygrometern ovan är bra men kan inte fuktmäta själva byggnadsmaterialet såsom syll, reglar, råspont, blindbotten o. För att kunna fuktmäta byggnadsmaterial måste man ha en s. Hur mår dina medarbetare? Det har visat sig att problem med inomhusluft ofta beror på fukt och dålig ventilation, men det kan även finnas andra orsaker, som felaktigt byggnadsmaterial. Det bästa sättet att slippa fuktskador och mögel i huset är att förebygga att det händer.


Kan det vara så att ditt hus kommer i sämre och sämre skick för var dag som går, utan att du egentligen riktigt vet om det? Kanske riskerar huset röt- och mögelskador och husets värde är i fara.

Gör en fuktmätning och få koll på läget snabbt!

måndag 1 oktober 2018

Köksfläkt mekanisk ventilation

Vilken köksfläkt du ska välja beror för det första på om du bor i villa eller flerfamiljshus. För det andra beror det på vilken typ av ventilation som finns i huset. Utsugsfläkt är vanligast i småhus, i flerfamiljshus passar oftast kolfilterfläkt eller spiskåpa. Och för det tredje hur din köksinredning ser ut – ska fläkten . Självdrag är den vanligaste och äldsta typen av ventilation i enfamiljshus.


Det fungerar som så att varm luft stiger upp och ut genom ventilationskanaler, vilket skapar ett undertryck.

Mekanisk frånluft i enfamiljshus innebär att en central köksfläkt kontinuerligt . Alltså en fläktkåpa med fläkt och med möjlighet till och styra fläkten på taket då vi har mekanisk ventilation. Ingen billig historia, men vad gör man (?) Problemet kom nu vid inkoppling, när jag startar fläkten verkar det som de trycks ut i badrummet . Köksfläktar - Luftbutiken. Har man självdrag kan man ansluta en köksfläkt till ventilationen ovan spis med automatspjäll, köksfläkten filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter. AC motorer är den vanligaste . Luften som leds bort av fläkten ska ersättas av husets ventilation.


Om du upplever att fläkten inte är effektiv, eller att den har en hög ljudnivå så kan det bero på att det är bristfällig ventilation.

Популярные сообщения