söndag 30 december 2018

Vattenburen pelletskamin

Pelletskamin för vattenburen värme eller varmluft. Har man vattenburen värme kan man välja en vattenmantlad kamin för att koppla på det befintliga systemet – och pannan blir en fullgod värmekälla för hela huset. UNICOMBI varmluft, den producerar varmluft och passar hus med direktverkande el.


Men medan vedkaminen brinner med hög effekt under kort tid kan. En pelletskamin fungerar i stort som en vedkamin – båda ger brasvärme och har hög mysfaktor.

Nomeniell Effekt, kW kW 12. Verkningsgrad , 9 91. Anslutning Skorsten Ø, 1mm, 1mm . Svar: Den är för småhushåll som har vattenburen uppvärmning och som vill koppla ihop vattenmantlad värme med resten av värmesystemet. Man behöver en styrning och en dockningstank som gör att du kan komplettera värmesystemet med energikällor som ex. Med en skorstensfri pelletskamin är du inte bunden till placeringen av din skorsten det är dessutom billigare än att installera en ny skorsten eller att renovera.


Kombineras med fördel med KMP Drag, Skorrstensfri pelletskamin.

En klassiskt snygg och modern pelletskamin som ger både vattenburen värme och varmluft.

fredag 28 december 2018

Badrumsfläkt installation

Arbetet utförs av behörig elinstallatör. Jag ska installera en badrumsfläkt och har tänkt mig en Pax. Men jag är inte riktigt klar med vilken modell jag ska använda. Det bästa sättet att få ut den fuktiga luften från badrummet är genom att installera en fläkt , som monteras i en yttervägg till badrummet, eller med utsugningen genom taket.


En bra badrumsfläkt kostar från ca.

Sedan tillkommer kostnader i samband med anslutningen . Manne är ute och byter en badrumsfläkt. Learn how to install an SP bathroom extractor fan model Silent-1CZ Design, a rectangular extractor fan. Specifications are subject to alteration without further notice.


Copyright Fläkt Woods Group. Catalyst manufacturers will accept used catalyst for recycling purposes. TYPICAL APC INSTALLATIONS As noted earlier, it is possible to combine APC processes to enhance emission control.


Klimat Khas six selectable operating modes, for per-forming air extraction in all homes with natural ventilation.

It has been designed and approved for installation in wet areas (IP44) such as WCs, bathrooms and utility rooms. For mounting on wall or ceiling (separate, well-insulated ventilation duct Ø1mm).

onsdag 26 december 2018

Byta termostatventil

Se här hur du löser problemet. Rörläggaren André Holm går igenom hur du byter termostat på elementen, steg för steg. Andre Holm är rörläggare och här visar han steg för steg hur du byter termostat och ventiler på dina element.


När du ska byta termostat och ventil får du börja med att undersöka vilken dimension du har på rören och vilken typ av ventil och termostat du ska ha till dina element. Köp in dessa och se till att .

Du behöver inte tappa ner systemet när du ska byta en termostatventil. Gör systemet helt trycklöst (släpp trycket genom säkerhetsventilen) 2. Hur går man till väga, hittat en del på nätet men inte tillräckligt. Såhär ser termostaten ut, hur får jag loss den för att kolla den här pinnen man vill åt?


Med vänlig hälsning, toxic. Vår support hjälper dig att göra ditt byte av termostat enkelt. Om din termostat är mer än år gammal är det dags att byta ut den för att bättre utnyttja ditt hemvärmesystem. Oavsett om du letar efter en traditionell radiatortermostat eller en digital, programmerbar version så erbjuder vi ett brett utbud av avancerade, prisvärda termostater med smart energibesparande teknik som .

Sca pellets pris

De erbjuder både enstaka säckar och större leveranser. Köper du minst pallar eller storsäckar kan du också beställa säckade produkter direkt från fabrik i många områden. Lösvikt levereras direkt från fabrik. Priserna som visas gäller leveranser från SCA. De allra flesta återförsäljare erbjuder både avhämtning och hemleverans.


För pris , leveransvillkor och lokala erbjudanden, kontakta din närmaste återförsäljare.

Varmt välkommen med din beställning! Beställ direkt från SCA. Denna webbplats använder cookies för att vi ska kunna ge dig den bästa användarupplevelsen. Genom att fortsätta att bläddra på webbplatsen godkänner du vår . Säckade produkter köper du med fördel hos våra återförsäljare.


Observera att online-priserna skiljer sig från pris hos återförsäljare, så kontrollera priset lokalt. Närheten till kund möjliggör att våra återförsäljare kan hålla andra och oftast . Välj din produkt, mm Bulk, mm Bulk, mm småsäck på pall (8kg, säckar à kg ), mm småsäck på pall (8kg, säckar à kg), mm Storsäck 6kg, mm Storsäck 6kg, Stallpellets (Pall 8kg, säckar à kg).

Egen råvara och egen produktion ger högsta leveranssäkerhet och trygghet för dig.

tisdag 25 december 2018

Fjärrstyrning värme

Du går och funderar på hur man ska kunna övervaka och fjärrstyra värmen i ditt fritidshus? Vi guidar dig genom vad du bör tänka på. DEFA Home är det mest bekväma och moderna sättet att styra värmen i fritidshus.


Ingen krånglig programmering, inga konfigureringar av abonnemang och inga kryptiska SMS-kommandon. Bara frostfritt och varmt i ditt fritidshus när du vill.

DEFA Home har ett förmonterat SIM-kort färdigt att använda och väljer det mobilnät . För dygt år sedan blev Syversens kund till DEFA och abonnerar nu på tjänsten som ger fjärrstyrning av värme och ström över GSM-nätet. Børre började med SMS-styrning men gick snabbt över till styrning över internet som också ger tillgång till mobilappen. Vi har valt att använda webbsidan för att fjärrstyra stugan.


Bygg ut ditt hemautomationssystem med flera enheter och få stora möjligheter till fjärrstyrning. Med hjälp av GSM-larmen kan du via internet eller mobiltelefon fjärrstyra apparater och få larm om något händer i t. Fungerar även på platser där fast telefon och internetanslutning saknas. Komplettera med tillbehör .

Den optimala lösningen för fjärrstyrning av direktverkande elvärme i fritidshus.

måndag 24 december 2018

Infravärme bäst i test

Vi pratade även med flera återförsäljares kundtjänster för att på så sätt ta reda på vilka värmare som är storsäljare idag. Där efter läste vi ingående de olika märkenas produktblad. De bästa infravärmarna i vårt test är alltså de bästa av de.


Solens strålar värmer oftast skönt, men i skuggan kan det vara nog så kyligt. Med en extra värmekälla kan du förlänga kvällarna på balkongen. Bäst i test är halogenvärmaren Heatlight HLW15.

Heatlight HLWfick bäst i test när Smartson testade infravärmare tack vare sin höga värmeeffekt, vattentålighet och relativt låga pris för den dyrare tekniken halogeninfra! Läs mer om Smartsons test. HLWi svart design är en quartz halogenvärmare med kortvågsstrålning, vilket innebär att den värmer ytan den träffar och . När solen går ner blir det kallt på terrassen, ellerhur? Inte med en infravärmare ! Vårt infravärmare test hjälper dig att hitta den bästa infravärmaren. Heatlight HLWHLW1 fick bäst i test när Smartson testade infravärmare tack vare sin höga värmeeffekt och vattentålighet.


HLWi vit design är en Quartz halogenvärmare med kortvågsstrålning,. Hur stor yta ska du värma upp?

fredag 21 december 2018

Bästa kaminen på marknaden

Välj rätt golvkamin för hemmabruk. Har blivit en allt vanligare produkt på marknaden tack vare att dom oftast är gjorda i stålplåt och där med kan man ge kaminen i stort sett vilket utseende man vill. Konvektionskaminen bygger på att man för in rums luft runt brännkammaren ( uppvärmd luft utvidgas) och på det viset bildas ett övertryck som sedan blåser ut i. En golvkamin är ett utmärkt val för dig som vill värma hemmet effektivt, ekonomiskt, mysigt och ekologiskt.


Sidan uppdateras kontinuerligt när det kommer ut nya kaminer på marknaden. Dessa värden är betydligt sämre än de .

Funderra på en vattenmantlad vedkamin till ett fritidshus på kvm. Behöver alltså inte nåt stort åbäke med massor med kW-effekt. Vi är så nykära i vårt hem så vi ville fira Alla Hjärtans Dag här. Fler och fler av oss värmer sina hus med ved. Men det gäller att välja rätt ved.


Bäst är en egen syrénskog, en ekdunge eller en äppelodling du tröttnat på. En kamin kan också sänka värmekostnaderna och gör oss mindre beroende av el och annan uppvärmning. Det innebär att bland annat att det tydligt anges hur långt ifrån brännbart material som kaminen måste vara placerad.


Vårens bästa barnstövlar.

Frihängande köksfläkt kolfilter

Stort utbud av billiga moderna, effektiva och designade frihängande fläktar. Se bra erbjudanden online. Alltid fri frakt i hela landet. Snabba leveranser och dagars öppet köp!


Jämför priser och läs recensioner på Köksfläktar. Välkommen till PriceRunner!

Denna typen av köksfläkt montera i taket ovanför en köksö på ett speciellt metall skelett som levereras tillsammans med köksfläkten eller på vajer linor. Under denna kategori finns många olika, unika design modeller: Från de mer traditionella . Frihängande köksfläktar är ett vanligt element i de moderna köken med en köksö. Hos kolfilterfläktar filtreras luften genom två filter inuti fläkten - ett för fettpartiklar och ett aktivt kolfilter för att ta bort lukt och matos - och skickas sedan tillbaka ut i rummet. Här hittar du vårt utbud av köksfläktar.


Integrerade, frihängande , vägghängda, utdragbara och traditionella. Oavsett vilken typ av fläkt du är ute efter kan vi med vår kunskap och breda sortiment hjälpa dig att hitta rätt. Utdragbar köksfläkt från Electrolux med diskret design.


Rostfri fläktkåpa med kolfilter , cm.

onsdag 19 december 2018

Solpaneler vattenburen

Borrhål eller jordslinga kan återhämta sig bättre - eller återladdas med solvärme. Har du direktel kan solfångarna kopplas ihop direkt med varmvattenberedaren och värma varmvattnet (tappvarmvattensystem). Bäst är att passa på om du ändå ska byta varmvattenberedare.


Med tanke på dagens höga energipriser och osäkerheten kring ännu högre energipriser i framtiden förespråkar vi den stora lösningen vilket innebär konvertering till en värmedistribution som täcker hela huset, tex vattenburen golvvärme eller vattenburna radiatorer. När du har bestämt dig för värmedistribution ska du välja .

I kombination med vattenburen golvvärme utnyttjas solvärmen optimalt. Vid direktverkande el kan förutom tappvarmvattnet värmas genom. Nu finns även möjligheten att installera solceller som komplement eller ersättare till ordinarie nätström det vill säga 2Volt. Dessutom har myndigheterna nu givit sitt tillstånd till att få . Hej, Jag håller på att bygga ett nytt växthus. Jag har planer på att göra vattenburen golvärme med hjälp av solpaneler.


Vanliga solpaneler är ju.

Jag tänkte på vattenburen värme först när jag byggde huset, men den lösningen tog för mycket utrymme.

Dålig lukt hemma

Ett beprövat trick är att fylla ett glas med ättikssprit eller vinäger. Det kommer att suga åt sig röklukten. Fungerar jättebra mot brandrök . En madrass som luktar svett, unkna möbler, illaluktande vask - en mängd saker hemma kan skapa dålig lukt. Eller så kanske din pojkväns och din doft inte passar ihop, att det blir någon form av kemisk reaktion som utsöndrar dålig lukt.


Hoppas att ni kommer tillrätta med problemet!

Ni råkar, förresten inte ha vattensäng eller så? Har varit med om att sådana kan lukta illa! Vad är det som luktar skunk? Hur gör ni för att hemmet ska lukta gott?


Få en godare lukt i huset? Sommarstugelukt brukar sedan följa med hem till permanentboendet i kläderna. Här våra bästa tips om hur du kan . Detta är bara några av många saker som kan skapa otrevliga luktupplevelser i hemmet.

Det är framförallt viktigt i hem med rökare. Tobaksrök lämnar inte bara en envis lukt, utan bildar även en osynlig film på glödlampor. Varje gång du sätter på lampan värmer glödlampan upp filmen och ger dålig lukt i rummet.

tisdag 18 december 2018

Förbättra ventilation

Både huset som byggnad och personer som bor i ett hus är beroende av en god luftventilation. Tyvärr är det många hus som dras med problem vad gäller luftgenomströmningen. Det kan leda till onödiga skador på huset, och faktiskt också ohälsa för de boende.


För dig som vill förbättra bristfällig ventilation finns en mängd . Några åtgärder man kan göra för att förbättra ventilationen är: Täta fönster och dörrar. Montera tilluftsventiler.

I dag, med täta byggnader och utan varma skorstenar, är det svårt att få en självdragsventilation . Förbättra ventilationen hemma. Här får du tipsen som hjälper dig att få bättre luft. En villa är som ett stort hjärta som kontinuerligt behöver nytt syre för att må bra.


En god luftväxling påverkar även din hälsa och allmänna komfort. Vi människor, stora som små, tillbringar en stor del av vårt liv inomhus. Såhär på sommaren märks det mest.


Men även på vintern funkar det mindre tillfredsställande.

Hur kan man förbättra luftkvaliteten inomhus? Jag hör era invändningar. Att denna luftväxling sker är helt avgörande för ett hälsosamt inomhusklimat.

måndag 17 december 2018

Luftrenare för allergiker

En effektiv luftrenare gör inomhusluften hälsosam och ren. Den binder pollen, dammpartiklar samt eliminerar dåliga lukter. Det gör att inomhusklimatet blir bättre för framför allt astmatiker och allergiker som får lättare att andas.


Passar också väldigt bra för dig som bor i en större stad med mer utsläpp av till exempel avgaser. Blueairs luftrenare filtrerar effektivt bort luftburna partiklar inomhus. Om du är utsatt för ett dåligt inomhusklimat under en längre ti kan detta både orsaka astma och allergi , såväl som att förvärra befintliga symptom.

Var femte svensk är pollenallergiker. Dessutom har modellen en . Ett sätt att minska problemen är att skaffa en luftrenare till sovrummet. Men att köpa första bästa apparat är ingen bra idé, visar Testfaktas test. Förutom att det skiljer mycket i effektivitet mellan olika modeller visar testet att luftrenaren Viktor från Stadler Form släpper ut . Med våra luftrenare får du renare inomhusluft och våra luftavfuktare ser till att hemmet får lägre luftfuktighet.


Sverige lider av pollenallergi (hösnuva) och ännu fler lider av andra typer av luftburna allergier. Inomhusluften är inte bara full av pollen utan innehåller även djurallergener, damm, kemikalier, mögelsporer och andra partiklar som kan orsaka allergier och astma.

fredag 14 december 2018

Grundvattenvärme

Grundvattenvärme är en miljövänlig och stabil energikälla. Ur ett hål i marken kan lagrad solenergi tas upp till ytan och sedan förstärkas med hjälp av en värmepump. Med grundvattenvärme menas att grundvattnet används som energibärare i stället för kollektorslangar som behövs för berg- eller jordvärmeanläggningar. Det grundvatten som finns i porer och sprickor i jord och berg bildar ett grundvattenmagasin eller akvifer när det finns i tillräckligt stor mängd.


Vid installation borras ett hål där vattnet pumpas ur.

Vattnet från värmepumpen återförs sedan via ytterligare ett borrhål, alternativt till ett dike. Tillgången på grundvatten måste vara god och av. I detta fall borras en upptagsbrunn för grundvatten och en returbrunn för returvattnet. Om du redan har en borrad brunn med bra vattenkvalité och bra vattenflöde kan du även använda den som värmekälla och få grundvattenvärme.


Ny returbrunn kan i så fall borras. Med hjälp av en pump skickas vattnet . Vi ska snart borra brunn på tomten och då har vi läst om grundvattensvärme.

Att man installerar en pump i brunnen som tar upp vattnet till en.

torsdag 13 december 2018

Montera element

Ifall du har tänkt montera element själv, så behöver du ta detta i beaktande. Vattenburna radiatorer kan du montera på egen han men arbetet måste vara fackmannamässigt utfört för att hemförsäkringen ska gälla vid en eventuell skada. Du kan gärna på förhand se ut modeller och utbud först. Och vet du vilken modell som krävs, kan du även handla online, men det lönar sig alltid . När vi skulle måla om i sovrummet monterade jag bort det vattenburna elementet (radiatorn?) för att komma åt bakom (fick Hur montera element (vatten) i källare?


Rörläggaren André Holm går igenom hur du byter termostat på elementen, steg för steg.

Nä, men har jobbat som fastighetsskötare en gång i tiden samt har jobbat en del med VVS förutom yrket. Om vi snackar villa: 1) stäng av pannan. Som du kan se i vårt stora utbud av radiator med vatten kan du välja bland flera typer av element. Här finns både thermopaneler, kompaktradiatorer och panelradiatorer. Men vilket passar dig bäst?


Har du en öppen planlösning med stora fönsterpartier? Då kan det vara svårt att montera ett större vattenelement. Först märker du upp var du ska montera konsolerna som håller upp den nya radiatorn.

Insats braskamin

Contura iClassic Kamin - insats för öppen spis som överbryggar gränsen mellan tradition och . Contura iär svart och finns med lucka i glas eller gjutjärn. Den ökar energieffekten markant, utan att ta bort känslan av att ha en vacker öppen spis. Med en kassett kan du få en grund för att själv skapa din drömspis.


Samtidigt får du en effektiv tilläggsuppvärmning i huset.

En spiskassett har en låg. Våra spiskassetter är tillverkade av genuint gjutjärn och passar alla typer av öppna spisar. Köp en snygg spisinsats till en öppen spis. Om du fortsätter att använda webbplatsen, accepterar du användningen av kakor. Hitta min närmaste butik.


Jämför priser och läs recensioner på Kaminer. Välkommen till PriceRunner!

För att få en välkommen värmevinst istället för en onödig förlust, krävs en modern, effektiv insats som Sverigekassetten. Med sin rymliga eldstad och stora. Att installera en spisinsats eller en braskassett i den öppna spisen är en smart och prisvärd insats. Braskamin Insats - kaminer, braskaminer, murspisar, eldstäder, täljstenskaminer, insatser, skorstensrenovering, spisinsats, spiskassetter - företag, adresser, telefonnummer.


onsdag 12 december 2018

Undertryck i lägenhet

Ventilation och två principer diskuteras här. Tips och råd gör god ventilation i lägenheten. I en lägenhet ska det råda balans mellan värme och ventilation och hyresvärden har som målsättning att hålla en inomhustemperatur på minst grader.


Det tar emot då lägenhetens dörr öppnas mot trapphuset (på grund av undertryck ). Det senare alternativet kan vara det korrekta, men eftersom detta undertryck finns i hela huset - när man närmar sig ytterporten så tjuter den högljutt pga luftgenomfart.

Jag kommer ju aldrig att kunna kontrollera att alla ca 1pers i huset ser till att öppna sin lufttillförsel i sina lägenheter , så då skulle väl mina . Undertryck eller övertryck i lägenhet ? Helvetes missljud från undertryck (?) - ventilation. Det gör att branden sprider sig och växer snabbare. Risken är då att äldre, barn eller sjuka personer kan få svårt att utrymma byggnaden i tid. Hjälpte informationen dig . Firman kunde konstatera att det är ett kraftigt undertryck i lägenheten ventilationsmässigt.


Det sugs ut luft alldeles för mycket utan att det kommer in så mycket.

tisdag 11 december 2018

Från luft fläkt

Fläktar i alla utföranden. Kanalfläkt, boxfläkt, kryddhyllefläkt, isolerad fläkt och alla modeller i EC utförande. Principen är densamma som självdrag med skillnaden att du drar ut luften mekaniskt med hjälp av fläktar. Med mekanisk frånluft ser en fläkt till att luft fläktas ut ur huset. På så vis skapas ett undertryck och ny luft letar sig in genom uteluftsdon och rör sig sedan genom huset till frånluftsdonen.


Genom mekanisk frånluftsventilation, kan man se till att luften alltid tar rätt väg genom huset och undviker på så vis vanliga problem med.

Annars passar kanalfläkten inuti ett Spirorör och därefter monteras med tre skruvar eller tre blindnitar. Kanalfläkten kan också användas som köksfläkt när du vill ha ett tystare system så kan den placeras på vinden. Passar även bra om man vill evakuera luft ur en lokal, garage eller liknande. I äldre hus utvanns en självdragsventilation som var naturlig genom att luft strömmade in som tilluft via otätheter, och då speciellt runt fönstren.


Frånluften gick ut genom skorstenen. Självdragsventilation är det samma som ventilation utan fläktar , och principen bygger på att luftrörelser skapas då varm luft strömmar från . De är vanligt förekommande i ventilationssystem, vid kylning av lokaler och processer, samt vid transport av rökgaser och processgaser.

måndag 10 december 2018

Airmaid

We are now launching our largest and most flexible Airmaid in the V range. This is our largest and most rapacious AirMaid in the V ran. Always thoroughly read the Installation and Service Guide which accompanies the product before attempting to . At City Mechanical, we always recommend AirMaid by Interzon.


AirMaid systems are the most innovative air treatment systems on the market. The V-series is specially designed for restaurants and industrial kitchens where the requirements for grease.

Our duct and furnace cleaning is guaranteed and we offer free estimates! Breathe Easy at home and office. Feb Interzon, creators of the AirMaid V-series, now offers the most innovative air treatment system for kitchen ventilation applications to the American market.


Check that the shipment consists of the components below and that there is no visible damage. Any discrepancy must always be reported immediately to the distributor or manufacturer. Read through the complete guide before starting the installation.


With AirMaid in place your restaurant exhaust ventilation will benefit from a significant reduction of both grease and odor. Ozone breaks down grease and odor particles to water and dry minerals. Less grease collecting in the ducts translates to greatly improved fire safety.

Installera spishäll själv

En spis med stickpropp får du installera själv medan en spis med en fast anslutning måste monteras av ett elinstallationsföretag. Välj ett företag arbetar med vitvaror och köksinstallationer. VIDEO: En ny spishäll ska fällas in i bänkskivan i köket.


Spishällen ska sänkas ner här, där den gamla spisen stod. För att vara helt säker på placeringen markerar hantverkaren längs skåpselementen på baksidan av den nya skivan.

Hejsan, Vad säger reglerna om inkoppling av ny spishäll samt ugn. Eftersom tidigare var det ju. Att montera en stickpropp är att underlätta för en kund att själv byta spis. Då måste det finnas en blå.


I en gammal enfaslägenhet går det inte att installera alla moderna vitvaror. Man kan antingen sprida ut . Periplex 400v utan nolla. El fråga, ska koppla in min spishäll - Mestmotor.

Hej, jag har köpt denna spishäll , den ska kunna gå på 220v. Men nu ska jag koppla de tre sladdarna som är överst på. Sent from my Computer using . En tredje anledning är ekonomi. Genom att inte behöva värma upp en platta och halva spisen först, sparar du energi och får en effektivare användning av din elförbrukning.


torsdag 6 december 2018

Liten öppen spis

Contura iär en spiskassett för installation i öppen spis eller eldstadsöppning och passar de flesta öppna spisar. Väljer du Contura imed korta ben (tillbehör), så kan du placera den som vilken fristående kamin som helst. Handtaget är integrerat i luckan och spjällreglaget är lättåtkomligt på framsidan. Sköna hem är en inspirationskälla för heminredning med mängder av inspirationsgallerier.


Att sätta in en spiskassett i din öppna spis är en fantastisk investering. Du förvandlar då en öppen spis till en effektiv eldstad som ger ett rejält värmetillskott till din bostad.

På marknaden finns idag ett flertal kända fabrikat av kassetter och kamininsatser av vilka bl a kan nämnas Keddy, Jötul och Contura. Vitlackerad skorstensfri öppen spis Stämningsskapande öppen spis som har utseende som den typiska engelska öppna spisen, levereras med keramiska vedträn. På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar. Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis ! Kassetter eller insatser för öppen spis gör ditt eldande billigare och effektivare.


Certifikat vvs

Certifikat och utbildningsbevis. För VVS -montörer ställs krav på att de innehar ett branschcertifikat. VVS -montörer som saknar branschcertifikat kan genomföra en Särskild prövning för branschlegitimation.


Där kan montören tillgodräkna sig all relevant erfarenhet inom VVS -yrket, både utbildning och arbetslivserfarenhet . De olika yrkena inom VVS -branschen har lite olika vägar till certifikatet, gemensamt för certifikaten är att de är individuella och har obegränsad giltighet.

Tre vägar till branschcertifikat ( VVS - och isoleringsmontörer). Branschcertifikat, certifikat och utbildningsbevis – kärt barn har många namn. Här hittar du information om olika yrken inom VVS -branschen, vad man gör och hur man utbildar sig, hur man blir certifierad och hur man kan validera sin yrkeserfarenhet.


Här finns också information om KUB – det webbaserade systemet för utbildningsavtal och så finns här Jobbinfo – massa bra information för dig som är . Branschprovet består av tre delar: svets, teori och installation. Svetsprovet görs i skolan, teoriprovet görs i KUB i slutet av lärlingstiden och när båda dessa är godkända görs installationsprovet på provplats under dagar. Många här som har råkat ut för riktiga klåpare till rörmokare, men har ni frågat om dom har VVS - certifikat ?

onsdag 5 december 2018

Plantagen kompostgaller

Kompostbehållare för enkel kompostering av trädgårdsavfall. Kan också användas till inhängning av djur tillsammans med ”Stolpe till Keeper kompostbehållare”. Försäljningsperiod från: Januari. Hos oss hittar du bra kompostlösningar i olika storlek för att passa dina behov. Kompostering är ett sätt att ha hand och trädgårds – och hushållsavfall och är en del av ett kretsloppssystem där det organiska avfallet bryts ner på ett organiskt sätt.


Stabil stople för att bygga ut och stabilisera ditt kompostgaller.

Mycket av det vi säljer på Plantagen är växter som alla ingår i ett organiskt kretslopp, som vi människor är en mycket stor del av. Detta kretslopp går ut på att växt- och djurriket är beroende av varandra som föda, att olika ämnen i naturen används för att dels få saker att växa och dels få djur och natur att . Men har du rätt redskap som underlättar för dig i trädgården? Se till att ha en rejäl skottkärra och en kratta med flexibla tänder av stål eller en som effektivt tar bort löv så att gräsmattan får vintervila. Löven samlar du lätt i en sopsäck eller kompostgaller. Plantagen är Nordens största kedja för ett liv med växter - inomhus, i trädgår på balkong.


tisdag 4 december 2018

Fireplace inserts

Under Fireplace Inserts. Woodland Direct specializes in Wood Burning Fireplace Inserts Including Custom , New or Replacement Fireplace Inserts. Over years of fireplace and chimney experience.


Your family is unique, so your fireplace should be unique as well! We carry all types of inserts , from wood burning inserts for those who love a good campfire to sleek, modern looking inserts for the fashionable homeowner and everything in between for the rest!

Make a purchase of more than $to enjoy free shipping, and . Find quality fireplace inserts online or in store. Donaldson of Oliphant Furnace, Pennsylvania, US, the fireplace insert is a device inserted into an existing masonry or prefabricated wood fireplace. Joab was a 59-year-old coal miner and father of fourteen at the time of his patent. If your home has an existing masonry or metal fireplace, there are easy and attractive ways to spark new life into it.


Gas fireplace inserts from Superior fit into almost any traditional fireplace opening to instantly transform it into a warm and entertaining centerpiece. All IronStrike gas inserts , wood inserts and pellet inserts signify a product that is made to perform, built to last a lifetime and as efficient as you are.

måndag 3 december 2018

Vedspis i köket

Drömmer du om att ha en vedspis i köket ? Här är fina spisar att bli inspirerad av. Och kolla vad man kan göra med en gammal uttjänt spis (nummer 10)! En klassisk svensk vedspis, Husqvarna nr 2 från ett kök i Växjö.


Tillsammans med kökskaklet ger det en riktigt fin gammeldags . Den som funderar på att installera en gammal vedspis bör göra slag i saken snart.

I juli inför Boverket skarpare miljökrav på utsläpp och verkningsgrad för fastbränslepannor och rumsvärmare som kaminer. Det tidigare undantaget för vedspisar för köket försvinner medan det för kakelugnar och öppna spisar . Oavsett om du söker en vedspis av senaste snitt eller klassiska vedspisar kan vi lova dig en oslagbar värmekälla för köket. Verkningsgraden är en annan viktig detalj. Ju högre verkningsgra desto effektivare är spisen.


Därtill kommer att miljöbelastningen minskar om verkningsgraden är . Vilken vedspis passar mig? Här finner du vedspisar från Nordic Heating, både med och utan vattenmantel! Att köpa en vedspis är även ofta en god investering för hemmet.

fredag 30 november 2018

Öppen spis utan skorsten

Rökfria kaminer – fördelar och nackdelar. De nya skorstensfria kaminerna blir alltmer lika vanliga braskaminer. Här förklarar experten fördelarna och nackdelarna med en braskamin utan skorsten. Vem har inte drömt om att krypa upp i soffan en mörk höstkväll, till värmen från en öppen spis ? Nu är det möjligt för alla!


Bastuspecialisten satsar på ett stort sortiment av skorstensfria spisar, som möjliggör en levande eldstad i alla hem.

Med de nya skorstensfria spisarna är det bara kreativiteten som sätter gränser. En skorstensfri eldstad ger dig alla fördelar som en riktig eldstad har utan att tumma på känsla eller kvalité. I eldstaden förbränns bioetanolen och skapar lågor som ser ut som en öppen eld. En timmes eldning kräver. PPEN SPIS ELKAMIN FÖR HÖRN VIT.


Elegant eldstad för hörnet! Elektrisk öppen spis med två värmelägen som du placerar i ett av hemmets hörn. Välkommen till PriceRunner!


Fördelen med en skorstensfri eldstad är att man inte behöver installera en skorsten.

Skorstensfria eldstäder är en. Designa egen öppen spis med etanolbrännare.

Fastighetens värde

Bostadsrättsföreningens syfte är att främja medlemmarnas ekonomiska intresse. Då är det viktigt att fastigheten behåller sitt värde. Brukar en fastighet i bodelningen tas upp till marknadsvärdet eller taxeringsvärdet?


I tidigare svar på er hemsida har olika besked givits). Hur är det med lägenheter där det inte finns någon motsvarigheter till taxeringsvärdet?

Vi antar att ett värde om 1. Vad får kunderna för hyran. Behåller man den på en låg nivå och låter hyresgästerna själva stå för renoveringskostnaderna, eller ska du som fastighetsägare satsa på stort och höja beståndets värde genom att låta . Tomtpriskartorna och värderingsanvisningarna är kommunspecifika. Kommunerna har vidare delats in i . Däremot skulle en dålig energideklaration sänka värdet på fastigheten. I framtiden kan en bra respektive dålig energideklaration komma att påverka fastighetens värde mycket . Dessa regler medför att fastigheter i de noterade bolagen ska bokföras till verkligt värde och med det avses bedömt .

Vid expropriation av del av fastighet skulle full ersättning betalas för skada eller intrång som genom expropria- tionen eller den exproprierade delens användande vållades på eventuellt återstående del av exproprierad fastighet.

torsdag 29 november 2018

Braskasetter

Din nya kamin hittar du billigt bra pris – stort utbud av kaminer - braskamin, insatskamin, murspis, trädgårdskamin - installation av kamin. Med en eldstad från oss på Keddy eldar ni både säkert och miljövänligt. Här hittar du snygga braskaminer och eldstäder med hög mysfaktor inomhus. Våra spiskassetter är tillverkade av genuint gjutjärn och passar alla typer av öppna spisar.


Köp en snygg spisinsats till en öppen spis.

Designa din öppna spis eller braskamin med en av våra spiskassetter, braskassetter eller kamininsatser. Hitta din favorit här eller besök närmaste återförsäljare. Här kan du hitta ungefärliga priser på våra kaminer och eldstäder. Ta kontakt med dina närmaste återförsäljare för exakta priser och kampanjer. Jämför priser och läs recensioner på Kaminer.


Välkommen till PriceRunner! Kassetter eller insatser för öppen spis gör ditt eldande billigare och effektivare. Företagsinformation för dig som vill hitta dom rätta affärskontakterna.

Välj en miljö- och typgodkänd braskamin. Det som beskrivs för braskamin här, gäller även för murad öppen spis, kakelugn, braskasetter o d.

onsdag 28 november 2018

Mura vägg inomhus

Kolla på vår instruktionsvideo för att få tips och råd på hur du murar en rak vägg av murbruk. Använd traditionell murslev eller Webers murarlåda för. Med hjälp av stödskenor i golv, vägg och tak murar man enkelt en ny vägg. Blocken är försedda med hål i mitten, vilket gör dem avsevärt lättare och mer.


Energisnåla, rejäla och miljövänliga väggar av lecablock.

Egenskaperna för fuktsäkerhet, brand och beständighet gör. Förbered dig med vår guide! Börja med att utgå från ett ritningsunderlag. Så murar du med murblock. Om väggarna håller återstår att se eftersom vi inte tagit bort stämpen som håller upp bjälklaget än, så ta det inte som en garanti att det funkar.


Innerväggarna har gått snabbt och enkelt att mura trots att blocken är mindre i förhållande till de plattor som . Hur lång vägg i leca kan man mura ? Förankra murad vägg i badrummet?

Har du inte en tegelvägg? Då går det att lösa, antingen genom att mura eller att tapetsera! Här hittar du tips och inspiration, både för kök och vardagsrum, vita och röda tegelväggar!

tisdag 27 november 2018

Spisfläkt centralventilation

Välkommen till PriceRunner! Vi har ett sort utbud av olika modeller som vi kan leverera gratis hem till dig. En spiskåpa för centralventilation har ingen egen inbyggd motor utan nyttjar istället husets centralfläkt. Luftflödet ökas och minskas genom öppning och stängning av spiskåpans spjäll. Franke har ett stort utbud av stilfulla och effektiva spiskåpor - både för lägenheter och villor.


Vi på Fjäråskupan erbjuder köksfläkt och centralventilation för villa och lägenhet.

Besök vår webbplats för att hitta lösningen för dina behov. Centralventilation är en vanlig lösning i exempelvis flerbostadshus. Har man självdrag kan man ansluta en köksfläkt till ventilationen ovan spis med automatspjäll, köksfläkten filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter. AC motorer är den vanligaste . Stort utbud av köksfläktar och spiskåpor från de ledande tillverkarna. Frihängande, väggmontera slimmade, design och standard - för alla typer av kök.


En takfläkt i ditt kök som ger central ventilation och perfekt belysning. Det finns fyra slags köksfläktar: kolfilterfläkt, utsugsfläkt och alliancefläkt samt spiskåpa, som inte är en riktig fläkt.

Популярные сообщения